S&P 500 ^GSPC 5,070.55 +1.20%
Nvidia NVDA $824.18 +3.65%
Meta META $495.78 +2.92%
Tesla TSLA $144.61 +1.80%
Microsoft MSFT $407.06 +1.52%
Amazon AMZN $179.52 +1.29%
Alphabet GOOG $159.92 +1.25%
Apple AAPL $166.82 +0.59%

Jestli trh poklesne nebo úplně spadne, do mého portfolia okamžitě pofrčí tyhle 4 akcie 😎

Investoři se často obávají medvědích trhů. Ale stejně jako se těšíme z býčích trhů, musíme přijmout i období nerovnováhy jako nedílnou součást fungování trhů. Můžeme se naučit ocenit tato období tím, že budeme mít solidně diverzifikované portfolio akcií, které nám budou vyhovovat v různých investičních prostředích a že využijeme medvědí trhy k identifikaci společností se silnými, dlouhodobými příležitostmi, které by měly stoupat, až se býčí trh zase vrátí.

 

 

Chtěl bych vám doporučit čtyři akcie, které byste měli koupit na příštím medvědím trhu. Dvě z nich mohou pomoci ochránit vaše portfolio v těžkých časech a dvě z nich se obchodují při vysokém ocenění a mohou se stát výhodnějšími investicemi, pokud ceny klesnou.

 

Realty Income $O+0.1% 

Pro příjmové investory je na společnosti Realty Income $O+0.1% mnoho zajímavého. Především to, že vyplácí měsíční dividendu namísto běžnější čtvrtletní a vyplácí ji již 615 měsíců v řadě. Navíc společnost zvyšuje dividendu čtvrtletně, a to již 96 čtvrtletí po sobě.

 

Společnost Realty Income $O+0.1% působí jako REIT, neboli realitní investiční fond, a vlastní více než 6 700 nemovitostí po celém světě. Její největší nájemci, jako jsou Walgreens a FedEx, jsou většinou společnosti, které prodávají základní zboží - a tak se jim daří dobře i v době hospodářského poklesu. 

 

To dává společnosti Realty Income $O+0.1% stabilitu a znamená to, že můžete věřit jejím dividendám. Společnost Realty Income se spojuje se společností VEREIT, která je podobným vlastníkem nemovitostí, čímž se její majetek zvýší na více než 10 000 nemovitostí a stane se jednou z největších společností REIT na světě. To je pro akcionáře ještě větší jistota.

 

Costco $COST+1.0% 

Cena akcií velkoplošného maloobchodního řetězce Costco $COST+1.0% již několik let stabilně roste a za posledních 10 let téměř zdvojnásobila zisky indexu S&P 500 $SPX. Společnost Costco je v současné době na vrcholu. Sotva zaregistrovala propad trhu v březnu 2020 a podobně dobře si vedla i během dalších poklesů trhu.

 

Je to proto, že její základní model prodeje produktů s minimálními maržemi znamená skvělé nabídky pro členy, kteří se do skladů společnosti hrnou za všech typů ekonomického prostředí. Krizové časy často hrají v její prospěch, protože členové (kteří platí roční poplatek 60 dolarů za standardní členství nebo 120 dolarů za členství pro manažery) nakupují v Costco, aby ze svého členství vytěžili co nejvíce a využili jeho cen.

 

Tržby společnosti Costco $COST+1.0% na začátku pandemie prudce vzrostly a meziročně se pohybovaly v nízkých dvouciferných číslech, a zůstávají zvýšené i v době, kdy se růst ostatních vítězů pandemie vrátil na normální úroveň. Cena akcií $COST+1.0% společnosti od počátku roku vzrostla o 20 % a společnost vyplácí rostoucí dividendu, která při současné ceně vynáší 0,68 %.

 

Square $SQ+5.0% 

Společnost Square $SQ+5.0%, která zpracovává digitální platby, zaznamenala za posledních pět let nárůst hodnoty svých akcií o více než 2 000 %, ale stále má obrovské vyhlídky na růst. Jen za poslední rok uvedl na trh několik nových produktů, včetně obchodování s bitcoiny a akciemi a také spořicího účtu, vše v aplikaci Cash App.

 

Rozšiřuje také svou činnost prodejců, aby se zaměřila na více středních a velkých podniků, což je krok od jejích hlavních zákazníků z řad malých podniků, a nedávno oznámila dohodu se společností TikTok o integraci s platformou prodejců Square $SQ+5.0%.

 

Její růstová strategie se vyplácí - tržby ve druhém čtvrtletí dosáhly 4,7 miliardy dolarů - o 143 % více než loni - a čistý zisk 250 milionů dolarů oproti ztrátě ve druhém čtvrtletí roku 2020.

 

Square $SQ+5.0% je lídrem v oblasti fintech, která je podle mého názoru teprve na začátku. Je také superdrahá, její akcie se obchodují za 225 12měsíčních zisků. Tato prémie může být oprávněná, ale akcie Square $SQ+5.0% jsou rozhodně jednou z těch, které stojí za zvážení, pokud cena klesne.

 

Shopify $SHOP+4.9% 

Akcie společnosti Shopify jsou fantastickou investicí, která za posledních pět let posílila o více než 3 000 %. Vždy však byly drahé a v současné době se obchodují na 70násobku klouzavého 12měsíčního zisku. Stále má však před sebou tolik příležitostí a prokázala, že má nástroje a tým, které jí umožňují další růst.

 

Společnost, která prodává přizpůsobitelné platformy pro e-commerce, vidí celkový oslovitelný trh ve výši 153 miliard dolarů. Spolupracuje s rozsáhlou škálou firem, od malých (za měsíční poplatek 29 dolarů) až po velké (které mohou stát více než 2 000 dolarů měsíčně), což jí dává široký dosah.

 

Nabízí také několik produktů, což jí dává širší možnosti růstu. Společnost Shopify $SHOP+4.9% se stala druhou největší společností v oblasti e-commerce v USA s téměř 9% podílem na trhu, hned za společností Amazon.

 

Jak si asi dokážete představit, rok 2020 byl pro společnost Shopify $SHOP+4.9% obrovským rokem, protože e-commerce se pod výlukami stala mnohem důležitější. Zaznamenala 86% meziroční nárůst tržeb. 

 

V roce 2021 však netrpí. Ve druhém čtvrtletí se prodeje zvýšily o 57 %. A přestože počet jejích obchodníků loni poskočil, stále roste, i když typičtějším tempem. Shopify je skvělá společnost se silnými vyhlídkami na růst. Investoři by měli zvážit nákup jejích akcií - a to zejména v případě, že cena akcií klesne.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Yep, všechny mám ve watch listu 👍

Nejlepší z nejlepších 😁

no jako musely by teda pořádně spadnout, abych tyhle 4 přidal

🤔🤔