S&P 500 ^GSPC
5,250.88
+0.05%
Meta META
$485.66
-1.66%
Tesla TSLA
$177.17
-1.48%
Apple AAPL
$170.95
-1.36%
Microsoft MSFT
$419.88
-0.37%
Nvidia NVDA
$904.93
+0.27%
Alphabet GOOG
$151.81
-0.09%
Amazon AMZN
$179.81
-0.01%

Tak tohle je asi nejšílenější věc, kterou jsem kdy viděl. Zničí jednoho dne umělá inteligence DALL·E 2 lidstvo?

Moc často se tu nevyjadřuji k technologiím jako takovým. Dost často tu ale naťukneme i AI, která se v různých podobách prolíná do investičního světa. Nejčastěji se zde samozřejmě skloňují samořídící vozy $TSLA-1.5% Elona Muska, nebo třeba roboti od Boston Dynamics. Před pár dny jsem ale narazil na něco, co mi přišlo vážně až EXTRÉMNĚ děsivé. 

DALL·E 2

To je název umělé inteligence, která by (zjednodušeně) měla být schopná pochopit psané zadání, a vytvořit dle něho vizuální podobu. No a to je přesně to, co taky dělá. Jenže je tak dobrá, že z toho běhá mráz po zádech. 

Posuďte sami

https://www.youtube.com/watch?v=X3_LD3R_Ygs

Podle některých zdrojů si také AI vytvořila vlastní jazyk, podle kterého se orientuje a plní příkazy 😱 Snad si nezačne povídat nějaký pomluvy o lidech 😂 Už jsem to zmínil - tohle mě až děsí. Pokud ale odhlédnu od varianty "Skynet/Terminátor", tak přicházím k myšlence:

Jde o extrémně zajímavou, pokročilou a hlavně potencionálně využitelnou věc. Jak by mohla tato umělá inteligence ovlivnit lidstvo a tím pádem investice jako takové?

Že AI bude jedním z naprosto klíčových oborů, do kterých bude nutné naskočit co nejdříve už nějaký ten pátek víme. Přibydou ale tím pádem i jiné a další obory, kam takto vyspělá technologie zasáhne? Napadá vás něco?

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn a analýzu na základě dat z internetu a několika dalších analýz. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @trollbringer má karmu 501 a je členem této komunity od 14/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Jo a mimochodem, zapomněl jsem zmínit, že takovou osekanou verzi si můžete vyzkoušet i sami tady: https://huggingface.co/spaces/dalle-mini/dalle-mini

@bikowy @joemaymay @sooskristian @pb2205 Nevím jak vám, ale tohle mi přijde zároveň zajimavý a zároveň scary AF. Které odvětví investic tyhle srandy podle vás zasáhnou nejvíc? Robotiku, průmysl, dopravu?

Dopravu samozřejmě - jak jsi psal - Elon na tom zdárně maká. Průmysl asi taky. Autonomní výrobní roboti, kontrola kvality... Napadá mě třeba umění. S tímhle podle mě nebudou mít umělci co žrát... 😢😂😂

Jako fotografy konkrétně by to asi mělo docela trápit, to je pravda 😂

No ono by to jednou mohlo změnit úplně všechno. Jenže to jsou věci, který se hrozně blbě odhadují

Je to celkom scary😀😀