S&P 500 ^GSPC
5,248.49
+0.86%
Nvidia NVDA
$902.50
-2.50%
Apple AAPL
$173.31
+2.12%
Tesla TSLA
$179.83
+1.22%
Amazon AMZN
$179.83
+0.86%
Meta META
$493.86
-0.41%
Alphabet GOOG
$151.94
+0.16%
Microsoft MSFT
$421.43
-0.05%

3 nezastavitelné akcie s robustním růstem za vynikající cenu

Prostředí vyšších úrokových sazeb zpravidla nepřeje růstovým akciím, které se letos dostaly do prodejního tlaku. Navzdory tomu bychom se ale měli zaměřit na to, co je opravdu důležité. Nakupovaní vynikající podniků za rozumné ceny. Tyto 3 růstové akcie se nyní obchodují výrazně levněji něž před několika měsíci a pokračující pokles ceny by z nich udělal ještě atraktivnější příležitost. 

3 nezastavitelné růstové akcie

Apple má za sebou desetiletí osvědčených inovací

Podnikání společnosti Apple $AAPL+2.1% se soustředí na jedinečnou schopnost dodávat inovativní spotřebitelské technologické produkty, které zajišťují miliardové tržby - počínaje počítači Mac, iPody, iPhony, iPady, hodinkami Apple Watch, sluchátky AirPods a dalšími. Pro investory je důležité, že opakovaně prokázala, že umí inovovat. Díky tomu je pravděpodobné, že si dokáže dlouhodobě udržet solidní tržby a ziskovost.

Roční cenový graf akcie Apple, Zdroj: Google Finance

V letech 2019 až 2021 se tržby společnosti Apple odrazily od 260 miliard dolarů na 366 miliard dolarů a zároveň vzrostl zisk na akcii z 2,97 na 5,61 dolaru na akcii. Apple se obchoduje s poměrem ceny k zisku (P/E)22 a s násobkem ceny k volným peněžním tokům (P/FCF) 21. 

Airbnb nabízí cestovatelům více možností

Airbnb $ABNB-0.6% provozuje obchodní model s malým množstvím aktiv, což napomáhá její schopnosti generovat volné peněžní toky (Free Cash Flow). Namísto toho, aby Airbnb budovala, vlastnila a provozovala nabídky na své platformě, podněcuje ostatní, aby nabízeli pronájmy. Airbnb si bere procento z hodnoty rezervace každé transakce na svých webových stránkách.

Roční cenový graf akcie Airbnb, Zdroj: Google Finance

Navíc tím, že Airbnb umožňuje hostitelům nabízet nemovitosti na své platformě, získává jedinečný soubor nemovitostí, které nejsou k dispozici v tradičních hotelech. To znamená, že na Airbnb si cestovatelé mohou rezervovat pokoj v bytě nebo celý dům, v závislosti na svých potřebách pro konkrétní pobyt. Příjmy Airbnb v roce 2021 explodovaly o 77 %, což zdůrazňuje, že si získává přízeň cestovatelů.

Airbnb se obchoduje poblíž nejnižšího násobku P/FCF na úrovni 25.

Roblox je průkopníkem metavers

Roblox $RBLX+1.6% provozuje platformu, na které mohou hráči virtuálně komunikovat mezi sebou a s okolím - jinými slovy metavers. Od dubna se může pochlubit 53,1 milionu aktivních uživatelů měsíčně, což představuje 23% nárůst oproti předchozímu roku. Zapojení a používání je z velké části zdarma. Roblox vydělává peníze prodejem Robuxů, herní měny potřebné k nákupu prémiových předmětů.

Roční cenový graf akcie Roblox, Zdroj: Google Finance

Společnost Roblox se rozhodla zadávat tyto výtvory externím dodavatelům, což je obchodní model, který jí v posledních dvou letech pomohl zajistit solidní peněžní toky. Robloxu se dařilo na začátku pandemie, kdy miliony dětí - jeho nejoblíbenější skupina - trávily více času doma. Znovuotevření ekonomiky vytváří pro společnost Roblox protivětry, které vedle výprodeje růstových akcií způsobily propad jejích akcií. Akcie se prodávají za násobek P/FCF 31, což je téměř nejlevnější cena, jaká kdy byla. Je však nutné dodat, že společnost je na burze jen velmi krátkou dobu. 

Robustní růst za vynikající cenu

Každá ze tří výše uvedených akcií dosáhla vynikajícího růstu, což naznačuje pokračující expanzi v budoucích letech. Navíc nyní se tyto podniky díky výprodeji růstových akcií obchodují s výraznými slevami oproti cenám, na kterých byly ještě před několika měsíci.

V případě pokračujícího poklesu mohou být tyto akcie zajímavou příležitostí k nákupu. Na závěr upozorňuji, že se nejedná o investicí doporučení a vždy si dělejte vlastní analýzu. Tipy na akcie jsem čerpal od analytika Parkev Tatevosian. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Od kdy je tahle platforma o pouhém překládání obsahu? Už vím, proč se tady generuje tolik contentu. Prachsprostý doslovný překlad. Příště aspoň uveď zdroj... https://finance.yahoo.com/m/0c97ddd6-87a8-305d-a40c-63891e5be70c/3-unstoppable-growth-stocks.html

poslední věta: "Tipy na akcie jsem čerpal od analytika Parkev Tatevosian"

Popravdě bych z nich vsadil asi jenom na $AAPL+2.1%

to zčásti chápu, zbylé 2 akcie jsou přece jenom trochu rizikovější

$ABNB-0.6% pomalu začíná letní sezona, čekám že 3 kvartál bude opravdu silný

po úpadku během covidu nyní vidíme velmi rychlé oživení, to je pro společnost dobře

$AAPL+2.1% je prostě jistota,. navíc konečně také zlevnil

cena už začíná být pomalu zajímavá a to ocenění také pomalu dává smysl

22 P/E opravdu není až zase tolik za takovou společnost