S&P 500 ^GSPC 5,070.55 +1.20%
Nvidia NVDA $824.18 +3.65%
Meta META $495.78 +2.92%
Tesla TSLA $144.61 +1.80%
Microsoft MSFT $407.06 +1.52%
Amazon AMZN $179.52 +1.29%
Alphabet GOOG $159.92 +1.25%
Apple AAPL $166.82 +0.59%

Morgan Stanley: Nio vzroste o dalších 50% a překoná u toho veškerou konkurenci

Morgan Stanley opakuje svou cílovou cenu pro akcie $NIO+0.2%. Stále máme ve hře 30$ predikci a k tomu potenciál, že během tohoto cyklu může a bude překonávat své konkurenty. Za poslední měsíc si $NIO+0.2% připisuje přes 31%, což je dost dobré, ale rozhodně tím společnost nekončí. Mám pro vás řadu novinek a katalyzátorů, které vás přesvědčí o tom, proč je u společnosti $NIO+0.2% stále prostor pro vysoký růst.

Bude společnost $NIO+0.2% špičkou v sektoru?

Banka Morgan Stanley skoro před 3 týdny zveřejnila velice býčí predikci pro akcie $NIO+0.2%. Predikce úplně doslova nevyšla, ale přinesla nám alespoň část z ní. Mluvilo se o 30$ za akcii během pouhých 15 dní, což nevyšlo, ale predikce znovu nabírá na obrátkách, když analytici MS tvrdí, že Nio dosáhne v blízké budoucnosti bez problémů 30$ za akcii, a navíc u toho nechá konkurenci daleko za svými zády. Níže vám uvedu důvody, proč tomu tak bude.

Odkaz na první predikci: Morgan Stanley přináší brutálně býčí predikci pro společnost Nio, která se má naplnit během 15 dní | Bulios

Morgan Stanley a predikce (Analytik Morgan Stanley Tim Hsiao)

V počátečním rozhovoru se rozebírají zhoršené výsledky v oblasti marží, které však pro Nio nemusí být problémem. Proč? Zdá se, že se investoři přesunuli za obavy z marží, přičemž většina otázek se nyní zaměřuje na objemové a výrobní modely. Věříme, že pokud společnost může v červnu vykázat solidní prodejní odraz o 11-13 tisíc, mělo by to pomoci $NIO+0.2% obnovit důvěru investorů, "řekl Hsiao klientům.

Analytik navíc říká, že investoři jsou pravděpodobně povzbuzeni, protože "silná sestava společnosti Nio nyní poskytuje lepší viditelnost a předvídatelnost, což pravděpodobně osloví investory uprostřed současné volatility."

"I když její nové modely v krátkodobém horizontu nevytvářejí pozitivní peněžní tok, myslíme si, že její vylepšená šířka pásma modelů napříč segmenty (sedan, SUV, crossover) a atraktivní ceny osloví adresovatelný trh $NIO+0.2%, posílí její konkurenční pozici a výhled růstu do roku 2023. To je také rozhodující pro finanční schopnost $NIO+0.2% a vyjednávací sílu v dodavatelském řetězci, "dodal Hsiao.

Celkově analytik říká, že akcie $NIO+0.2% v blízké době překonají veškeré začínající konkurenty.

  • "Věříme, že akcie předních startupů v oblasti elektromobilů se budou pohybovat v tandemu v horizontu 12-18 měsíců; NIO zaostává, ale měl by nastat obrat. Výkonnost akcií jako taková bude pravděpodobně záviset na marginálních provozních zlepšeních a tržních očekáváních, kde $NIO+0.2% dominuje.
  • Podobně analytik Bank of America Ming Hsun Lee zopakoval hodnocení Buy na akciích Nio po konferenčním hovoru s managementem.

___________________________________________________________________________

Teď si dáme Pavlovo okénko, kde vám představím novinky ohledně společnosti👇.

Společnost Nio představila na posledním eventu nový automobil (EV) es7.

Rozhodně se jedná o vynikající zprávu, když vaše oblíbená společnost vydá nový model nebo produkt, který přinese další zisky. Do obchodů a prodejů by měl model přijít už 28. srpna. 

Čím je tento model speciální? Nejenže se jedná o další skvělý a výkonný model, jedná se o model, na kterém společnost spolupracuje s Nvidií $NVDA+3.6%.

Nvidia popisuje spolupráci a nový model takto: Inteligentní užitkové vozidlo: NIO ES7 nově definuje kategorii pomocí inteligentního, všestranného elektromobilu poháněného technologií NVIDIA DRIVE Orin.

Vzhledem k tomu, že SUV v roce 2021 představovala téměř polovinu celosvětového prodeje vozidel, vzrostla popularita SUV vzhledem k jejich všestrannosti. Nyní si NIO klade za cíl dále zvýšit prodeje.

Užitečnost se snoubí s technologií

Technologie uvnitř ES7 je jádrem toho, co z něj dělá vozidlo měnící kategorii.

SUV je první, které zahrnuje design snímače strážní věže NIO, který kombinuje 33 vysoce výkonných lidarů, radarů, kamer a ultrazvuku uspořádaných kolem vozidla. Data z těchto senzorů jsou spojována a zpracovávána centralizovaným superpočítačem (zvaným Adam) pro robustní prostorové vnímání.

Rostoucí sestava

ES7 se připojuje k modelům ET7 a ET5 jako třetí vozidlo NIO postavené na superpočítači Adam poháněném pohonem DRIVE Orin, což přidává ještě větší výběr pro zákazníky, kteří hledají inteligentnější zážitek z jízdy.

NIO má v úmyslu mít do roku 2025 nabídku vozidel ve více než dvou desítkách zemí a regionů, aby přinesla jednu z nejpokročilejších platforem AI více zákazníkům.

Další skvělá zpráva: Nio potvrzuje nový závod na výměnu baterií v Evropě

Společnost $NIO+0.2% uspořádala ve čtvrtek ráno komunikační akci s některými uživateli, kde se společnosti podařilo potvrdit nový evropský závod na výrobu stanic pro výměnu baterií.

Jak původně oznámila společnost 15. dubna, výrobce elektromobilů začal hledat manažera závodu EU v Maďarsku loni v dubnu. Cílem společnosti je vyrábět stanice pro výměnu baterií a nabíjecí piloty v Evropě, aby se zabránilo vývozním nákladům z Číny.

Závěr

Dámy a pánové, tady se vůbec nemáme o čem bavit 😄. Samozřejmě nikoho nenabádám k investici do této společnosti, ale musíte uznat, že se postupně společnost zvedá a rozšiřuje svou působnost a produkty napříč světem. Z mého pohledu bude rok 2023 a 2024 zlomový a ukáže všem skeptikům, proč vnímám Nio jako jednoho ze špiček EV světa. Zároveň se Nio zaměřuje na rozšiřování nabíjecích stanic v Číně, Norsku a postupem chce rozvést své nabíjárny napříč celou Evropu. Plus je ve hře možnost dalších továren v EU a dále pak v USA, kde vedení už delší dobu shánělo inženýry a prostory. Možná se budu lehce opakovat, ale stojím si za tím, že nákup pod 30$ bude výhodnou koupí. 

Co vy na to? Bude spolupráce s Nvidií a nový model es7 klíčový pro další růst a naplnění této predikce?

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

kdo se nebál nakupovat $NIO+0.2% za ceny jako 13,14 USD, je nyní ve výrazném plusu a další prostor pro růst tam definitivně je :)

.. kdo se nebál nakupovat za cenu 41 USD je teď trochu nas-anej, ale ono se to snad časem srovná :-)

$41 a $14 je cenově hodně velkej rozdíl :)

Potenciál má i na 50$, ale otázkou zůstává vývoj ve světě a na trzích.

To se dá říct o jakékoli akcii🤔 Ekonomické a válečné vlivy mohou mít dopad i na sebelepší společnost.

přesně, ten faktor směřovaní globálních trhů tu je neustále

Číny se stále bojím, jedu si raději Ameriku a jejich značky, ale potenciál Nia nezavrhuju.

Nvidia, Nio a TSP - tato spolupráce by byla geniální z mého pohledu, snad se jí jednou dočkáme. Nějaké náznaky Nio plus TSP už byly... Jinak predikce je naprosto v pořádku, společnost ted už nic moc nebrzdí  a může konečně dělat čísla.

Spojení by mohlo dávat smysl do budoucna, pokud by Nio chtělo rozšířit výrobu z ''pouhých'' elektromobilů na autonomní kamiony, dodávky atd.