S&P 500 ^GSPC
5,022.21
-0.58%
Nvidia NVDA
$840.35
-3.87%
Meta META
$494.17
-1.12%
Amazon AMZN
$181.28
-1.11%
Tesla TSLA
$155.45
-1.06%
Apple AAPL
$168.00
-0.81%
Microsoft MSFT
$411.84
-0.66%
Alphabet GOOG
$156.88
+0.56%

7 strategických tipů pro úspěšný day trading

Day traiding je v podstatě hra na hledání krátkodobé volatility akcií v daný den. Day tradeři nakupují akcie v určitém okamžiku během dne a poté pozici prodávají před uzavřením trhu. Může se jednat o velmi ziskovou strategii, pokud se investorovi povede úspěšně uskutečnit. Dneska se proto podíváme na 7 strategických tipů, které by vám měly pomoct k ziskovému day traidingu.   


1 Určení vstupních kritérií

Než vstoupíte do obchodu, je důležité, abyste se nejprve přesvědčili, že akcie splňuje vaše vstupní kritéria. Vaším vstupním kritériem může být jakákoli situace, kterou potřebujete u akcie vidět a která vám dává názor, že by uzavření obchodu mohlo být ziskové.

2 Používejte technické indikátory

Ačkoli doporučujeme, abyste ke stanovení svých počátečních vstupních kritérií používali základní analýzu price action, mnoho obchodníků také shledává obrovskou hodnotu v používání určitých technických ukazatelů, které jim pomáhají filtrovat obchodní příležitosti.

Příklady technických indikátorů 

3 Demo obchodování 

Žádný seznam tipů pro denní obchodování by nebyl úplný, kdybychom nekřičeli o výhodách obchodování v demo režimech, zejména když jste začínající obchodník nebo když testujete novou strategii.

Příklad: eToro demo účet

4 Nikdy neobchodujte příliš velké částky

Bez ohledu na to, jaké techniky denního obchodování používáte, vždy byste měli řídit své riziko tím, že nikdy nebudete obchodovat příliš ve velkém.

5 Rychle snižujte své ztráty

Každý slušný seznam strategií day traidingu by nebyl úplný, kdyby nezmiňoval absolutní nutnost rychle snižovat své ztráty. To je nesmírně důležité!

https://www.youtube.com/watch?v=NYjYp7_4orY 

6 Držte se svého obchodního plánu

Dalším z našich tipů pro denní obchodování je, abyste se vždy ujistili, že každé vaše obchodní rozhodnutí je vždy v souladu s vaším obchodním plánem.

7 Jak najít akcie pro denní obchodování

Na dvou hlavních amerických burzách se každý den obchodují tisíce akcií. Pravidelně sledujte jejich pohyby a investujte pouze do akcií u kterých znáte jejich historii pohybů. 

Tento příspěvek je od eToro investorky Avegail Cruz.

Chcete začít investovat nebo nejste momentálně spokojeni se svým brokerem? Pak byste měli definitivně vyzkoušet platformu 👉 eToro, kde se můžete inspirovat u zkušených investorů, jako je právě Glenn Jorgensen a to navíc 100% bez poplatků.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Někdy bych to rád zkusil 😅

ty jo...tak až to zkusíš, tak dej vědět, zajímá mne, jak ti to půjde 😃

Oukej, spolehni se 👍

Před daytraidingem akcií si napřed rozmyslete, jestli vám to stojí za vyčerpání daňového limitu 100.000,-Kč. Když už daytrading, zkuste indexy nebo forex. Tam se dá denní pohyb odhadnout lépe. Mimochodem: při současných overnight poplatcích (např. u XTB) se už indexy snad ani nevyplatí obchodovat jinak než krátkodobě.

co se myslí tím daňovým limitem? jakože ročně může člověk uzavřít obchody za maximálně 100 tisíc?

Pokud vím, tak do stotisícového obratu na akciích za rok nemusíte danit.

Hodně těžká disciplína. Pokud tomu ale člověk něco obětuje, tak to může být solidní zdroj nebo alespoň zábava 😂

a ešte k tomu treba asi vela casu a pevne nervy :D

Přesně tak. Ač rád koukám na všelijaké tutoriály, analýzy atd., tak se tradingu vyhýbám jako čert kříži :D

Ja tiež nie je to premna 😅