S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Warren Buffett kasutas energiasektori langust hiilgavalt oma portfelli laiendamiseks

Nafta hind langeb, kuna hirmud majanduslanguse ees kasvavad. Kauplejad kardavad, et majanduse aeglustumine vähendab nõudlust, eriti energiasektoris. Energiaaktsiad on enamasti reageerinud langusega, näiteks Occidental Petroleum $OXY+0.1% langes kuu algusest 55 dollarini, langedes peaaegu -21%. See hind ei ole jäänud märkamatuks Warren Buffettile, kes on laiendanud oma $OXY+0.1% aktsia ''kollektsiooni'' 9,6 miljoni aktsia võrra.

Buffett usub ilmselgelt palju $OXY-sse+0.1% ja laiendab oma positsiooni kõhklematult.

Berkshire Hathaway ostab veel 9,6 miljonit Occidentali aktsiat, suurendades oma osalust üle 16,3%.

Ostud toimusid viimase nädala jooksul ja maksid umbes 529 miljonit dollarit, teatas Berkshire kolmapäeval esitatud regulatiivses avalduses. Need lisanduvad Berkshire'i 336 miljoni dollari suurusele naftafirma aktsiate ostule eelmisel kuul ja 7 miljardi dollari suurusele ostule selle aasta alguses.

Pärast oste omab Berkshire nüüd umbes 152,7 miljonit Occidentali aktsiat, mille väärtus on kolmapäevase sulgemise põhjal umbes 8,52 miljardit dollarit, mis on enam kui 21% vähem kui mais, kui aktsia saavutas oma ühe aasta kõrgeima taseme (üle 70 dollari aktsia kohta).

Occidentali aktsia hind on aga sel aastal pärast enam kui kahekordistumist tõusnud üle 90%, kuna see sai kasu Berkshire'i ostudest ja naftahinna tõusust pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse.

Berkshire on Occidentali suurim üksikaktsionär. Ettevõttel on ka optsioonid 83,9 miljoni Occidentali aktsia ostmiseks, mis kasutamisel suurendaks tema osalust rohkem kui 25%-ni.

Berkshire on 2022. aastal olnud kulutamisrõõmu täis. Ta kulutas esimeses kvartalis 51,1 miljardit dollarit aktsiatele, sealhulgas suurendas oma osalust naftafirmas Chevron Corp. 25,9 miljardi dollariga.

Analüütikud nägid Occidentali ja Chevroni puhul võimalust, et Berkshire saaks kasu naftahinna tõusust pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse.

Viimased $OXY+0.1%tulemused seisuga 10. mai 2022:

  • Tulu oli 8,53 miljardit dollarit, mis on 58% suurem kui aasta varem.
  • Korrigeeritud kasum lahjendatud aktsia kohta oli 2,12 dollarit võrreldes 1,48 dollariga eelmise aasta samas kvartalis.

Raha ja selle ekvivalendid moodustasid kvartali lõpus 1,95 miljardit dollarit. Wall Streetil oli väga hea meel näha, et Occidental maksis kvartali jooksul 12% oma võlast ehk 3,3 miljardit dollarit tagasi.

Võla tagasimaksmine on meile kui investoritele väga oluline.

Occidental Petroleum vähendas pikaajalist võlga 8,1 miljardi dollari võrra võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. See lisandub 2021. aastal saavutatud 6,4 miljardi dollari suurusele võla vähendamisele. See vähendab intressikulusid ja suurendab rahavoogu. Samuti avab see ukse dividendide suurendamiseks ja aktsiate tagasiostmiseks. Kõik see mõjutab positiivselt aktsia hinna arengut.

OxyChemi sektor on olnud kõige edukam

TEGEVJUHT $OXY+0.1%:

"Meie OxyChemi divisjon saavutas kolmandat korda järjest rekordilise kvartalikasumi, kuna meie töötajad jätkasid põhikemikaalide kasvava nõudluse rahuldamist..."

Juhtkond plaanib suurendada tootmist teises kvartalis rohkem kui 6% võrra.

Veel üks majanduskasvu katalüsaator

Küsite, mis võiks aidata ettevõttel pikemas perspektiivis edasi liikuda? Vastus on lihtne: süsinikdioksiidi kogumine. Ettevõte kavatseb kulutada kuni 1 miljard dollarit otsekogumisseadme (DAC) ehitamiseks. Occidental Petroleum'i tegevjuht Vicki Hollub ütles, et tehnoloogia rahaks muutmine süsinikdioksiidi heitkoguste müügi kaudu võib olla energiahiiglase jaoks veel üks lisaväärtust andev ettevõtmine.

DACi süsinikdioksiidi eraldamine annab talle veel ühe eelise: võime müüa "netonullõli".

Lisateabe ja huvitavate faktide saamiseks $OXY+0.1% kohta soovitan seda artiklit: Buffett teadis seda hästi: 2 infot, mis veenab teid ostma Occidental Petroleum | Bulios

  • Investeerimine $OXY-sse+0.1%?
  • Kas keegi ostis ka seda 21% langust?

Pange tähele, et tegemist ei ole finantsnõustamisega. Iga investeering peab läbima põhjaliku analüüsi.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet