@mladenrudonja

Bitcoin $BTCUSD se je konsolidiral okoli ravni 20.000 USD, s čimer je povezana tudi nedavna uvedba inverznega ETF BTC - BITI podjetja ProShares. Zaradi tega in medvedjega razpoloženja na trgu morajo vlagatelji pozorno spremljati napovedi o ceni bitcoina.

3 napovedi cen bitcoinov.

Bitcoin je že od nekdaj ena najbolj priljubljenih kriptovalut na trgu. Navsezadnje je to najstarejši in največji žeton. Zato so napovedi cen bitcoinov vedno zanimive na vsakem trgu.

Vendar so bile te napovedi zaradi neverjetno medvedjega razpoloženja na trgu kriptovalut znižane. Vse do dna. Medtem ko številni strokovnjaki še vedno napovedujejo šestmestno vrednost bitcoina (napovedim se bomo posvetili čez trenutek), je veliko vlagateljev, ki razumno gledajo na to, da kmalu ne bo prišlo do večjega vzpona.

Zdi se, da namerava Federal Reserve še naprej agresivno dvigovati obrestne mere. To novo makrookolje pomeni manjšo lahkotnost pri preplavljanju sistema z likvidnostjo. Ni težko ugotoviti, kako je politika lahkega denarja lahko povzročila hitro rast cen premoženja v zadnjih letih.

Vendar pa obstaja še en medvedji dejavnik, ki vpliva na kratkoročne ciljne cene bitcoina pri številnih vlagateljih. Nedavno napovedani sklad, ki se trguje na borzi in sledi obratni ceni bitcoina.

Sklad ProShares Short Bitcoin Strategy ETF je poskočil, ker je bitcoin v težavah. Mnogi menijo, da bi lahko več priložnosti za vlagatelje, da izkoristijo padce kriptovalut, kot je bitcoin, te padce še pospešilo.

Napovedi cene Bitcoina

Za lažjo predstavo naj povem, da je cena bitcoina v času pisanja članka 20.500 dolarjev za žeton.

  • Walletinvestor navaja enoletno in petletno ciljno ceno za bitcoin v višini 37 331 USD oziroma 105 057 USD.
  • Gov.capital BTC je lahko vreden 49.910 $ v enem letu in 234.245 $ v petih letih.
  • Crytponewz meni, da bi bil bitcoin letos lahko vreden približno 25.000 USD, leta 2026 pa med 42.000 in 55.000 USD.

Seveda so to le napovedi različnih analitikov in njihova mnenja, zato tega ne jemljite kot naložbeni nasvet, temveč le kot namig.

Preberite celoten članek brezplačno? Pojdi naprej 👇

Imate račun? Nato se prijavite . Ali pa ustvarite novo .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇