@anttimiettinen

Warren Buffettin omistuksen koko on vähitellen kasvanut hädin tuskin merkittävästä valtavaksi osinkoa maksavien osakkeiden ansiosta. Berkshire Hathawayn salkun kaksi suurinta omistusosuutta voivat tuottaa korkojen nousun ja öljyn hinnan nousun ansiosta korkotuloja lähitulevaisuudessa.

Nämä kaksi yhtiötä maksavat keskimääräistä suurempaa osinkoa.

Me kaikki tiedämme, että rahan tekeminen vaatii rahaa, ja Warren Buffett ymmärtää tämän vanhan sanonnan luultavasti paremmin kuin kukaan muu. Kanavoimalla käytettävissä olevat käteisvarat omaisuuteen, joka tuottaa luotettavasti passiivista tuloa, hän on tehnyt epäonnistuneesta tekstiilitehtaasta nimeltä Berkshire Hathaway jättimäisen holdingyhtiön, jonka arvo on nyt lähes 600 miljardia dollaria.

1. Chevron $CVX

Buffett alkoi ostaa Chevronia aggressiivisesti jo ennen kuin Venäjä, maailman entinen suurin öljynviejä, asetti ankaria pakotteita itseään vastaan hyökkäämällä Ukrainaan. Öljyntuottajista on ehkä ensimmäinen asia, joka on hyvä tietää, että kun heidän tuottamansa hyödykkeen hinta nousee, myös heidän kassavirtansa nousee. Nyt kun öljyn tynnyrihinnat ovat korkeat, Chevronilla on tarpeeksi käteistä nostamaan merkittävästi osinkoaan, joka tarjoaajo nyt 3,8 prosentin tuoton.

Maaliskuussa pidetyssä sijoittajapäivän esityksessä Chevron esitteli useita skenaarioita keskimääräisistä öljykustannuksista vuoteen 2026 mennessä. Jos hinta on noin 50 dollaria tynnyriltä vuoteen 2026 mennessä, yhtiö uskoo, että liiketoiminnan kassavarat riittävät kattamaan investoinnit ja maksamaan osinkoja. Jos öljyn hinta on keskimäärin 75 dollaria samana ajanjaksona, yhtiö uskoo voivansa täyttää samat velvoitteet ja ostaa takaisin yli 25 prosenttia ulkona olevista osakkeistaan.

Viimeisten 12 kuukauden aikana Chevron on tuottanut 24,78 miljardin dollarin vapaan kassavirran , ja tämä luku todennäköisesti kasvaa merkittävästi, kun se raportoi seuraavan kerran. Osingonmaksujen osuus oli vain 42,21 prosenttia samana ajanjaksona syntyneestä vapaasta kassavirrasta. Chevron voi helposti palauttaa osakkeenomistajille suuren määrän käteistä, koska huiman korkeat öljyn hinnat eivät ole loppumassa.

2. Bank of America $BAC

Buffett on Bank of American ja yleensä pankkiosakkeiden suuri fani. Osinkosijoittajat ovat myös tulossa alalle, koska pankit tuottavat yleensä luotettavia kassavirtoja, joita ne eivät pelkää jakaa sijoittajien kanssa osinkojen muodossa. Juuri nyt on erityisen hyvä aika ostaa korkomuutoksille herkkiä pankkiosakkeita, koska Yhdysvaltain keskuspankki on päättänyt pysäyttää inflaation, vaikka sen pitäisi nostaa korkoja kaksinumeroisiin prosenttilukuihin.

Bank of American osakkeet tarjoavat tällä hetkellä 2,5 prosentin osinkotuoton, mutta se ei ole syy, miksi pankin osake on erityisen edullinen juuri nyt. Yritys on myös hyvin herkkä korkomuutoksille.

Bank of America raportoi hiljattain ensimmäisen neljänneksen nettokorkotuotot, jotka kasvoivat 13,6 % edellisvuodesta ja olivat vuositasolla 46,4 miljardia dollaria. Sijoittajat voivat odottaa merkittävää kasvua myös tulevina vuosineljänneksinä. Huhtikuussa johto kertoi sijoittajille, että nettokorkotuotot kasvaisivat 5,4 miljardia dollaria, jos lyhyet ja pitkät korot nousisivat samanaikaisesti 1 prosentin verran. Yhdysvaltain keskuspankki nosti hiljattain peruskorkoja 0,75 prosenttia 1,50-1,75 prosentin vaihteluväliin, ja uusia koronnostoja on todennäköisesti tulossa.

Useimmat koronmäärityskomitean jäsenet odottavat, että ohjauskorko on vuoden lopussa 3,4 prosenttia tai korkeampi. Jos he ovat oikeassa, Bank of America voi lopulta nostaa osingonjakoaan vieläkin merkittävästi.

VASTUUVAPAUS: Tämä ei ole sijoitussuositus, vaan ainoastaan analyysi kahdesta keskimääräistä enemmän osinkoa maksavasta yhtiöstä.

Lue koko artikkeli ilmaiseksi? Siitä vaan 👇

Onko sinulla tili? Kirjaudu sitten sisään . Tai luo uusi .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇