@faaswilkes

De omvang van Warren Buffett's aandelenbezit is geleidelijk van nauwelijks betekenis tot enorm gegroeid, dankzij dividend uitkerende aandelen. Twee van de grootste holdings in de portefeuille van Berkshire Hathaway kunnen in de nabije toekomst hoge dividendinkomsten opleveren, dankzij de stijgende rentevoeten en de stijgende olieprijzen.

Deze twee bedrijven betalen een bovengemiddeld dividend.

We weten allemaal dat er geld nodig is om geld te verdienen, en Warren Buffett begrijpt dit oude gezegde waarschijnlijk beter dan wie ook. Door het beschikbare geld te kanaliseren in activa die op betrouwbare wijze passieve inkomsten genereren, heeft hij van een failliete textielfabriek, Berkshire Hathaway genaamd, een gigantische holding gemaakt die nu bijna 600 miljard dollar waard is.

1. Chevron $CVX

Buffett begon al agressief Chevron te kopen voordat Rusland, voorheen 's werelds grootste olie-exporteur, zichzelf harde sancties oplegde door Oekraïne binnen te vallen. Misschien is het eerste wat men moet weten over olieproducenten, dat wanneer de prijs van de grondstof die zij produceren stijgt, ook hun cashflow stijgt. Nu de olieprijzen per vat hoog zijn, zal Chevron over voldoende cash beschikken om zijn dividend, dat al een rendement van 3,8% biedt,aanzienlijk te verhogen.

Tijdens een presentatie op de investeerdersdag in maart presenteerde Chevron verschillende scenario's voor de gemiddelde olieprijzen tot 2026. Als de prijzen in 2026 rond de $50 per vat liggen, denkt het bedrijf dat de kasstroom uit operaties voldoende zal zijn om kapitaaluitgaven te dekken en dividenden uit te keren. Indien de olieprijzen in dezelfde periode gemiddeld 75 USD bedragen, meent de onderneming aan dezelfde verplichtingen te kunnen voldoen en meer dan 25% van haar uitstaande aandelen te kunnen terugkopen.

In de afgelopen 12 maanden heeft Chevron een vrije kasstroom van $24,78 miljard gegenereerd, en dat cijfer zal waarschijnlijk aanzienlijk stijgen wanneer het volgende verslag uitbrengt. Dividenduitkeringen maakten slechts 42,21% uit van de vrije kasstroom die in dezelfde periode werd gegenereerd. Chevron kan gemakkelijk een grote hoeveelheid cash teruggeven aan de aandeelhouders omdat er geen einde komt aan de duizelingwekkend hoge olieprijzen.

2. Bank of America $BAC

Buffett is een grote fan van Bank of America en bankaandelen in het algemeen. Dividendbeleggers komen ook massaal naar de sector omdat banken doorgaans betrouwbare kasstromen genereren die zij niet schromen te delen met beleggers in de vorm van dividenden. Het is nu een bijzonder goed moment om bankaandelen te kopen die gevoelig zijn voor veranderingen in de rentetarieven, omdat de Federal Reserve vastbesloten is de inflatie een halt toe te roepen, zelfs als zij de rente tot tweecijferige percentages moet verhogen.

Bank of America-aandelen bieden momenteel een dividendrendement van 2,5%, maar dat is niet de reden waarom het aandeel van de bank momenteel zo goedkoop is. De onderneming is ook zeer gevoelig voor rentewijzigingen.

Bank of America rapporteerde onlangs over het eerste kwartaal nettorentebaten, die op jaarbasis met 13,6% stegen tot $46,4 miljard. Beleggers kunnen voor de komende kwartalen nog een aanzienlijke stijging verwachten. In april vertelde het management aan beleggers dat de nettorentebaten met $5,4 miljard zouden stijgen als de korte- en langetermijnrente gelijktijdig met 1% zouden stijgen. De Federal Reserve heeft onlangs de basisrente met 0,75% verhoogd tot een marge tussen 1,50% en 1,75%, en verdere renteverhogingen staan waarschijnlijk voor de deur.

De meeste leden van het "Interest Rate Setting Committee" verwachten dat de prime rate het jaar zal afsluiten op 3,4% of hoger. Als ze gelijk hebben, zou Bank of America haar dividenduitkering nog aanzienlijker kunnen verhogen.

DISCLAIMER: Dit is geen beleggingsaanbeveling, slechts een analyse van twee bedrijven die een bovengemiddeld dividend uitkeren.

Het volledige artikel gratis lezen? Ga je gang 👇

Heb je een rekening? Meld je dan aan . Of maak een nieuwe .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇