S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Goldman Sachs прогнозира, че тези 3 технологични акции ще поскъпнат с повече от 40% за 1 година

В момента гигантските продажби все още не са започнали. Въпреки това банките и техните анализатори публикуват прогнози и анализи за всякакви акции. Една от най-големите инвестиционни банки в света, Goldman Sachs, не прави изключение. Той прогнозира, че 3-те акции в тази публикация ще поскъпнат с повече от 40% за една година.

Банката избра 3 акции, които могат да се причислят към технологичния сектор.

1. Global-e Online $GLBE+0.4%

Първият избор на Goldman, който ще разгледаме, е Global-e Online, международна технологична фирма за електронна търговия. Global-e управлява онлайн платформа, която улеснява онлайн търговията директно с потребителите на пазарите в цял свят. Платформата позволява на търговците да балансират данъчните и митническите разлики между продавачи и купувачи и дава възможност на търговците на дребно да оптимизират онлайн пазаруването на своите международни клиенти на над 200 пазара, като се съобразяват с разликите в езиците, валутите, доставките и регулаторните органи. Компанията работи с корпоративни клиенти на пазари в САЩ, Европа и Азия.

Източник.

Global-e се възползва добре от миналогодишния бичи пазар. Компанията набра 431 млн. долара при първично публично предлагане през май 2021 г. Първият ден на търговия с акциите приключи на 25,5 долара и оттогава търговията с тях е нестабилна, като през септември достигна най-високата си стойност от 81 долара, а през тази година спадна с 68%.

По отношение на финансовите резултати Global-e имаше трудно първо тримесечие на 22 г. Печалбата на акция от 35 цента на разводнена акция беше повече от 4 пъти по-голяма от загубата от 8 цента през предходната година. Приходите от горната линия са по-добри - 76,3 млн. долара, което е с 65% повече на годишна база. Брутната стойност на стоките (GMV) на компанията, която показва колко Global-e събира от търговците и купувачите за всяка транзакция, се е увеличила с впечатляващите 71% на годишна база през първото тримесечие до 455 млн. долара.

Така че, макар печалбите да са намалели, сделките са се увеличили. Анализаторът на Goldman Уил Нанс отбелязва това в оценката си за акциите, като пише: "Компанията вярва, че ниските двуцифрени маржове на EBITDA, положителният свободен паричен поток и ефективният модел за придобиване на клиенти вероятно ще подкрепят продължаващия растеж и инвестициите в бизнеса, дори и да видим забавяне на по-широките тенденции в разходите през 2022 г."

"Освен това компанията отбеляза, че продължаващото географско разширяване и диверсификация, ексклузивното стратегическо партньорство с Shopify и продължаващото търсене от страна на търговците трябва да продължат да стимулират силния растеж през следващите години", добави Нанс.

По този начин Nance смята, че потенциалът на Global-e оправдава рейтинга "купувай", а целевата цена от 28 USD предполага едногодишен ръст от 43%.

2 .Innoviz Technologies $INVZ+1.5%

Innoviz произвежда системи LiDAR, които са усъвършенствана сензорна система, използвана в GPS, въздушната картография, топографията и геодезията, но намират приложение и в автономните превозни средства. Системите LiDAR използват усъвършенствана лазерна технология (съкращението означава "откриване и измерване на светлина"), за да действат като очи на самоуправляващите се превозни средства, и заедно с най-съвременните компютърни системи с изкуствен интелект са част от основната технология, която ще превърне автономните превозни средства в реалност.

Източник.

През май тази година Innoviz направи важно съобщение - сключи споразумение с една от най-големите автомобилни групи в света за производство на системи LiDAR. Тази сделка увеличи поръчковия портфейл на Innoviz с приблизително 4 млрд. долара в бъдеще до нов общ размер от над 6,5 млрд. долара. Името на автомобилния партньор не е разкрито, но в момента Innoviz работи с BMW за масово производство на LiDAR за автономни автомобили от ниво 3-5, което я прави първата компания за LiDAR, която си партнира с голям автомобилен производител в тази област.

Innoviz все още е в ранните етапи на комерсиализация на своите продукти. Системата InnovizOne бележи ръст на продажбите, а компанията очаква първите продажби на системата InnovizTwo да се появят по-късно тази година. Приходите, макар и ниски, нарастват; печалбата от 1,8 млн. долара за първото тримесечие на тази година е повече от два пъти по-висока от 0,7 млн. долара за предходната година.

Анализаторът Марк Дилейни, който покрива тази акция за Goldman, вижда значителен потенциал за растеж в тази компания:

"Откакто Innoviz спечели програмата за серийно производство на водещ световен производител на оригинално оборудване като доставчик № 1, компанията наблюдава силен ръст на поръчките... Продължаваме да смятаме, че последната победа на компанията подчертава силната ѝ пазарна позиция, тъй като сега тя има 3 спечелени поръчки за серийно производство, които допринасят за потенциален портфейл от поръчки на стойност 6,6 млрд. долара (значително по-висок от този на други доставчици на лидари в тази област, въпреки че отбелязваме, че при изчисляването на портфейла от поръчки трябва да се вземе предвид известна степен на оценка)", пише Дилейни.

В съответствие с тази перспектива Delaney оценява акциите на Innoviz като "купува", а ценовата цел от 7 USD предполага едногодишен потенциал за ръст от около 69 %.

3. Adobe, Inc. $ADBE+0.0%

И накрая, нека разгледаме една от най-известните софтуерни компании - Adobe. Тази компания е постигнала двете основни цели на всяка компания: солидна продуктова линия със силно присъствие и добра марка, която да я подкрепя. Adobe е известна като създател на PDF и продукти като Photoshop, Illustrator и InDesign, които сега се предлагат като SaaS чрез собствения Creative Cloud.

Източник.

Освен това Adobe има високи приходи и печалби. През второто тримесечие на фискалната 2022 г., което приключи на 3 юни, компанията отчете рекордни приходи от 4,39 млрд. долара, което е с 14% повече на годишна база. Нетната печалба на акция по GAAP в размер на 3,35 долара е малко над прогнозата от 3,31 долара, а паричният поток от дейността на компанията е 2,04 млрд. долара. Това са солидни резултати за компания, която има история на добри тримесечни отчети.

В актуализираната си прогноза обаче ръководството понижи прогнозите си за приходите и печалбата на акция за 2022 г. Преди това Adobe публикува прогноза за цялата година от 13,7 EPS и 17,9 млрд. долара приходи; тя обаче беше понижена до 13,5 EPS и 17,65 млрд. долара приходи. Това намаление уплаши инвеститорите, поне временно.

Анализаторът на Goldman Sachs Каш Ранган не само написа оптимистична прогноза, но и я подкрепи с рейтинг "Купува" и целева цена от 540 USD, показвайки своята увереност в 48% ръст през следващата година.

Отказ от отговорност: Това не е инвестиционна препоръка, а вдъхновение от Yahoo Finance. Аз не съм професионален инвеститор.

Прочетете цялата статия безплатно?
Продължете 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet