@anttimiettinen

Jättimyyntiä ei ole vielä tulossa. Tästä huolimatta pankit ja niiden analyytikot laativat ennusteita ja analyysejä kaikenlaisista osakkeista. Yksi maailman suurimmista investointipankeista, Goldman Sachs, ei ole poikkeus. Se ennustaa, että tämän postauksen 3 osaketta nousevat yli 40 % vuodessa.

Pankki valitsi 3 osaketta, jotka voidaan luokitella teknologiasektorille.

1. Global-e Online $GLBE

Ensimmäinen Goldmanin valinta, jota tarkastelemme, on Global-e Online, kansainvälinen sähköisen kaupankäynnin teknologiayritys. Global-e ylläpitää verkkoalustaa, joka helpottaa verkkokauppaa suoraan kuluttajien kanssa eri puolilla maailmaa sijaitsevilla markkinoilla. Alustan avulla kauppiaat voivat tasapainottaa myyjien ja ostajien välisiä vero- ja tullieroja, ja vähittäiskauppiaat voivat tehostaa kansainvälisten asiakkaidensa verkkokauppaostoksia yli 200 markkina-alueella ja ottaa huomioon kieli-, valuutta-, lähetys- ja sääntelyviranomaisten erot. Yritys työskentelee yritysasiakkaiden kanssa eri puolilla Yhdysvaltoja, Eurooppaa ja Aasiaa.

Lähde.

Global-e hyödynsi viime vuoden nousumarkkinat hyvin. Yhtiö keräsi 431 miljoonaa dollaria listautumisannissa toukokuussa 2021. Osake sulkeutui ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä 25,5 dollariin, ja sen jälkeen kaupankäynti on ollut epävakaata: syyskuussa osake oli korkeimmillaan 81 dollarissa ja tänä vuonna se on laskenut 68 prosenttia.

Taloudellisten tulosten osalta Global-e:n ensimmäinen vuosineljännes vuonna 22 oli vaikea. 35 senttiä laimennettua osakekohtaista osakekohtaista voittoa kohti oli yli nelinkertainen edellisvuoden 8 sentin tappioon verrattuna. Liikevaihto parani 76,3 miljoonaan dollariin, joka oli 65 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Yhtiön bruttoarvon (GMV), joka kertoo, kuinka paljon Global-e kerää kauppiailta ja ostajilta jokaisesta tapahtumasta, nousi Q1:llä vaikuttavasti 71 % edellisvuodesta ja oli 455 miljoonaa dollaria.

Vaikka voitot ovat laskeneet, kaupat ovat lisääntyneet. Goldmanin analyytikko Will Nance toteaa tämän osaketta koskevassa arviossaan ja kirjoittaa: "Yhtiö uskoo, että sen alhaiset kaksinumeroiset EBITDA-marginaalit, positiivinen vapaa kassavirta ja tehokas asiakashankintamalli tukevat todennäköisesti jatkuvaa kasvua ja investointeja liiketoimintaan, vaikka näemme laajempien kulutustrendien hidastuvan vuonna 2022."

"Lisäksi yhtiö totesi, että sen jatkuva maantieteellinen laajentuminen ja monipuolistuminen, sen yksinomainen strateginen kumppanuus Shopifyn kanssa ja jatkuva kauppiaiden kysyntä, jota yhtiö on havainnut, pitäisi jatkossakin edistää vahvaa kasvua tulevina vuosina", Nance lisäsi.

Nance uskoo, että Global-e:n potentiaali oikeuttaa ostoluokituksen, ja 28 dollarin hintatavoite viittaa 43 prosentin nousuun yhden vuoden aikana.

2. Innoviz Technologies $INVZ

Innoviz valmistaa LiDAR-järjestelmiä, jotka ovat kehittyneitä anturijärjestelmiä, joita käytetään GPS:ssä, ilmakartografiassa, topografiassa ja maanmittauksessa, mutta joilla on sovelluksia myös autonomisissa ajoneuvoissa. LiDAR-järjestelmissä käytetään kehittynyttä laserteknologiaa (lyhenne tulee sanoista "light detection and ranging" eli valon havaitseminen ja etäisyysmittaus), joka toimii itseajavien ajoneuvojen silminä, ja yhdessä huippuluokan tekoälylaskentajärjestelmien kanssa ne ovat osa teknologiaa, jonka avulla autonomiset ajoneuvot voidaan toteuttaa.

Lähde.

Tämän vuoden toukokuussa Innoviz teki merkittävän ilmoituksen - se on tehnyt sopimuksen yhden maailman suurimman autoteollisuuden konsernin kanssa LiDAR-järjestelmien tuottamisesta. Tämä kauppa kasvatti Innovizin tilauskannan noin 4 miljardilla dollarilla yli 6,5 miljardiin dollariin. Autoteollisuuden yhteistyökumppanin nimeä ei ole julkistettu, mutta Innoviz tekee parhaillaan yhteistyötä BMW:n kanssa valmistellakseen massatuotantona LiDAR:ia 3-5-tason autonomisiin ajoneuvoihin, mikä tekee siitä ensimmäisen LiDAR-yrityksen, joka on tehnyt yhteistyötä suuren autonvalmistajan kanssa tällä alalla.

Innoviz on vielä alkuvaiheessa tuotteidensa kaupallistamisessa. InnovizOne-järjestelmän myynti on kasvanut, ja yhtiö odottaa InnovizTwo-järjestelmän ensimmäisen myynnin alkavan myöhemmin tänä vuonna. Vaikka liikevaihto on alhainen, se on kasvussa; tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen 1,8 miljoonan dollarin voitto oli yli kaksinkertainen edellisvuoden 0,7 miljoonaan dollariin verrattuna.

Goldmanin analyytikko Mark Delaney, joka kattaa tämän osakkeen, näkee yrityksessä huomattavaa nousupotentiaalia:

"Sen jälkeen, kun Innoviz voitti johtavan globaalin OEM-valmistajan sarjatuotanto-ohjelman ykköstoimittajana, yritys on nähnyt vahvaa vauhtia tilauksissa.... Uskomme edelleen, että sen viimeisin voitto korostaa sen vahvaa markkina-asemaa, sillä sillä on nyt kolme sarjatuotantovoittoa, jotka edistävät 6,6 miljardin dollarin potentiaalista tilauskirjaa (huomattavasti korkeampi kuin muilla alan lidar-toimittajilla, vaikka huomioimmekin, että tilauskannan laskennassa on otettava huomioon tietty määrä arvioita)", Delaney kirjoitti.

Näiden näkymien mukaisesti Delaney arvioi Innovizin osakkeen ostettavaksi, ja sen 7 dollarin hintatavoite merkitsee noin 69 prosentin nousupotentiaalia yhden vuoden aikana.

3. Adobe, Inc. $ADBE

Lopuksi tarkastellaan yhtä tunnetuimmista ohjelmistoyrityksistä, Adobea. Tämä yritys on saavuttanut jokaisen yrityksen kaksi päätavoitetta: vankka tuotevalikoima, jolla on vahva läsnäolo, ja hyvä brändi, joka tukee sitä. Adobe tunnetaan PDF:n ja Photoshopin, Illustratorin ja InDesignin kaltaisten tuotteiden luojana, jotka ovat nyt saatavilla SaaS-tarjouksina sen oman Creative Cloudin kautta.

Lähde.

Lisäksi Adobella on suuret tulot ja voitot. Kesäkuun 3. päivänä päättyneen tilikauden 2022 toisella neljänneksellä yhtiö ilmoitti ennätyksellisestä 4,39 miljardin dollarin liikevaihdosta, joka oli 14 % enemmän kuin edellisvuonna. Ei-GAAP-kohtainen osakekohtainen tulos 3,35 dollaria ylitti hieman ennusteen 3,31 dollaria, ja yhtiön liiketoiminnan kassavirta oli 2,04 miljardia dollaria. Nämä olivat vakaita tuloksia yhtiöltä, jolla on ollut tapana laatia hyviä neljännesvuosikatsauksia.

Päivitetyissä näkymissä johto kuitenkin alensi liikevaihto- ja osakekohtaista tulosta koskevia arvioitaan vuodelle 2022. Adobe antoi aiemmin koko vuoden ennusteeksi 13,7 osakekohtaista tulosta ja 17,9 miljardin dollarin liikevaihtoa, mutta sitä alennettiin 13,5 osakekohtaiseen tulokseen ja 17,65 miljardin dollarin liikevaihtoon. Tämä lasku säikäytti sijoittajat ainakin väliaikaisesti.

Goldman Sachsin analyytikko Kash Rangan ei ainoastaan kirjoittanut optimistisia näkymiä, vaan tuki niitä myös ostoluokituksella ja 540 dollarin hintatavoitteella, mikä osoittaa hänen luottamuksensa 48 prosentin kasvuun ensi vuonna.

Vastuuvapauslauseke: Tämä ei ole sijoitussuositus, joka on peräisin Yahoo Financesta. En ole ammattimainen sijoittaja.

Lue koko artikkeli ilmaiseksi? Siitä vaan 👇

Onko sinulla tili? Kirjaudu sitten sisään . Tai luo uusi .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇