@nilslundkvist

Som det ser ut nu är den stora försäljningen inte på gång ännu. Bankerna och deras analytiker gör dock prognoser och analyser av alla slags aktier. En av världens största investeringsbanker, Goldman Sachs, är inget undantag. Den förutspår att de tre aktierna i det här inlägget kommer att stiga med mer än 40 % på ett år.

Banken valde tre aktier som kan klassificeras i tekniksektorn.

1. Global-e Online $GLBE

Det första Goldman-valet vi ska titta på är Global-e Online, ett internationellt teknikföretag för e-handel. Global-e driver en onlineplattform som underlättar onlinehandel direkt med konsumenter på marknader runt om i världen. Plattformen gör det möjligt för handlare att balansera skatte- och tullskillnader mellan säljare och köpare, och gör det möjligt för detaljhandlare att effektivisera sina internationella kunders shoppingupplevelse på över 200 marknader genom att hantera skillnader i språk, valutor, frakt och tillsynsmyndigheter. Företaget arbetar med företagskunder på marknader i USA, Europa och Asien.

Källa.

Global-e utnyttjade förra årets tjurmarknad på ett bra sätt. Företaget tog in 431 miljoner dollar vid en börsintroduktion i maj 2021. Aktien stängde den första handelsdagen på 25,5 dollar och har sedan dess varit volatil, med en toppnotering på 81 dollar i september och en nedgång på 68 procent i år.

När det gäller de ekonomiska resultaten hade Global-e ett tufft första kvartal av FY22. Vinsten per aktie efter utspädning på 35 cent per utspädd aktie var mer än fyra gånger större än föregående års förlust på 8 cent. De högsta intäkterna var bättre och uppgick till 76,3 miljoner dollar, en ökning med 65 % jämfört med året innan. Företagets bruttovärde av varor (GMV), som anger hur mycket Global-e samlar in från handlare och köpare för varje transaktion, ökade med imponerande 71 % jämfört med året innan under första kvartalet och uppgick till 455 miljoner dollar.

Så medan vinsterna minskar, ökar affärerna. Goldman-analytikern Will Nance noterar detta i sin bedömning av aktien och skriver: "Företaget tror att dess låga tvåsiffriga EBITDA-marginaler, positiva fria kassaflöde och effektiva kundförvärvsmodell sannolikt kommer att stödja fortsatt tillväxt och investeringar i verksamheten, även om vi ser en avmattning i den allmänna utgiftstrenden under 2022."

"Dessutom noterade företaget att dess fortsatta geografiska expansion och diversifiering, dess exklusiva strategiska partnerskap med Shopify och den fortsatta efterfrågan från handlare som företaget har sett bör fortsätta att driva stark tillväxt under de kommande åren", tillade Nance.

Därför anser Nance att Global-e:s potential motiverar ett köpbetyg, och dess prismål på 28 dollar innebär en uppgång på 43 % på ett år.

2. Innoviz Technologies $INVZ

Innoviz tillverkar LiDAR-system, som är ett avancerat sensorsystem som används inom GPS, flygkartografi, topografi och mätning, men som också har tillämpningar inom autonoma fordon. LiDAR-system använder avancerad laserteknik (akronymen står för "light detection and ranging") för att fungera som ögonen på självkörande fordon, och tillsammans med avancerade AI-datasystem är de en del av den underliggande teknik som kommer att göra självkörande fordon till verklighet.

Källa.

I maj i år gjorde Innoviz ett stort tillkännagivande - företaget har ingått ett avtal med en av världens största bilkoncerner om att tillverka LiDAR-system. Denna affär ökade Innoviz orderstock med cirka 4 miljarder dollar i framtiden till en ny totalsumma på över 6,5 miljarder dollar. Namnet på fordonspartnern har inte avslöjats, men Innoviz samarbetar för närvarande med BMW för att massproducera LiDAR för autonoma fordon på nivå 3-5, vilket gör företaget till det första LiDAR-företaget som samarbetar med en stor biltillverkare på detta område.

Innoviz befinner sig fortfarande i ett tidigt skede av kommersialiseringen av sina produkter. InnovizOne-systemet visar försäljningstillväxt och företaget räknar med att se den första försäljningen av InnovizTwo-systemet senare i år. Intäkterna är visserligen låga, men de ökar; vinsten på 1,8 miljoner dollar under årets första kvartal var mer än dubbelt så hög som föregående års 0,7 miljoner dollar.

Analytikern Mark Delaney, som bevakar aktien för Goldman, ser en betydande uppgångspotential i företaget:

"Sedan Innoviz vann serietillverkningsprogrammet hos en ledande global OEM som första leverantör har företaget sett en stark ökning av antalet beställningar.... Vi fortsätter att tro att deras senaste vinst understryker deras starka marknadsposition, eftersom de nu har tre serieproduktionsvinster som bidrar till en framtida orderstock på 6,6 miljarder dollar (betydligt högre än andra lidarleverantörer inom detta område, även om vi noterar att en viss grad av uppskattning måste vägas in i beräkningen av orderstocken)", skrev Delaney.

I enlighet med denna prognos ger Delaney Innoviz-aktien rekommendationen köp, och dess prismål på 7 dollar innebär en uppgångspotential på ett år på cirka 69 procent.

3. Adobe, Inc. $ADBE

Låt oss slutligen ta en titt på ett av de mest kända programvaruföretagen, Adobe. Detta företag har uppnått de två viktigaste målen för alla företag: en solid produktlinje med en stark närvaro och ett bra varumärke som stöd. Adobe är känt som skaparen av PDF och produkter som Photoshop, Illustrator och InDesign, som nu är tillgängliga som SaaS-erbjudanden genom sitt eget Creative Cloud.

Källa.

Dessutom har Adobe höga intäkter och vinster. Under det andra kvartalet av räkenskapsåret 2022, som avslutades den 3 juni, rapporterade företaget rekordintäkter på 4,39 miljarder dollar, en ökning med 14 % jämfört med året innan. Non-GAAP EPS på 3,35 dollar var strax över prognosen på 3,31 dollar och företagets kassaflöde från verksamheten var 2,04 miljarder dollar. Detta var solida resultat för ett företag som har en historia av fina kvartalsrapporter.

I en uppdaterad prognos sänkte ledningen dock sina estimat för intäkter och vinst per aktie för 2022. Adobe har tidigare lämnat en helårsprognos på 13,7 EPS och 17,9 miljarder dollar i intäkter, som dock sänktes till 13,5 EPS och 17,65 miljarder dollar i intäkter. Denna minskning skrämde investerarna, åtminstone tillfälligt.

Goldman Sachs analytiker Kash Rangan skrev inte bara en positiv prognos, utan stödde den också med ett köpbetyg och en riktkurs på 540 dollar, vilket visar att han tror på en tillväxt på 48 procent nästa år.

Ansvarsfriskrivning: Detta är inte en investeringsrekommendation, inspirerad av Yahoo Finance. Jag är ingen professionell investerare.

Vill du läsa hela artikeln gratis? Fortsätt 👇

Har du ett konto? Logga sedan in . Eller skapa en ny .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇