@faaswilkes

Zoals het er nu voor staat, zijn de grote verkopen nog niet op gang gekomen. Dit gezegd zijnde, geven banken en hun analisten voorspellingen en analyses van allerlei soorten aandelen. Een van de grootste investeringsbanken ter wereld, Goldman Sachs, is geen uitzondering. Het voorspelt dat de 3 aandelen in dit bericht met meer dan 40% zullen stijgen in een jaar.

De bank koos 3 aandelen die in de techsector kunnen worden ingedeeld.

1. Global-e Online $GLBE

De eerste Goldman keuze die we zullen bekijken is Global-e Online, een internationaal e-commerce technologiebedrijf. Global-e exploiteert een onlineplatform dat de rechtstreekse onlinehandel met consumenten op markten overal ter wereld vergemakkelijkt. Het platform stelt handelaren in staat om belasting- en douaneverschillen tussen verkopers en kopers in evenwicht te brengen, en stelt detailhandelaren in staat om de online winkelervaring van hun internationale klanten in meer dan 200 markten te stroomlijnen, waarbij rekening wordt gehouden met verschillen in talen, valuta's, verzending en regelgevende instanties. Het bedrijf werkt met zakelijke klanten in markten in de VS, Europa en Azië.

Bron.

Global-e heeft goed gebruik gemaakt van de bullmarkt van vorig jaar. Het bedrijf haalde 431 miljoen dollar op bij een beursgang in mei 2021. Het aandeel sloot de eerste handelsdag af op $25,5 en heeft sindsdien een volatiel verloop gekend, met een hoogste koers van $81 in september en een daling van 68% dit jaar.

Wat de financiële resultaten betreft, had Global-e een moeilijk eerste kwartaal van boekjaar 22. De winst per aandeel (EPS) van 35 cent per verwaterd aandeel was meer dan vier keer zo groot als het verlies van 8 cent van vorig jaar. De totale inkomsten waren beter met 76,3 miljoen dollar, een stijging van 65% op jaarbasis. De bruto verkoopwaarde (GMV) van het bedrijf, die aangeeft hoeveel Global-e int van handelaars en kopers voor elke transactie, steeg in het eerste kwartaal met maar liefst 71% j-o-j tot 455 miljoen dollar.

Dus terwijl de winst daalt, stijgen de deals. Goldman-analist Will Nance merkt dit op in zijn beoordeling van het aandeel, en schrijft: "Het bedrijf gelooft dat zijn EBITDA-marges met lage dubbele cijfers, zijn positieve vrije kasstroom en zijn efficiënt model voor klantenwerving waarschijnlijk verdere groei en investeringen in het bedrijf zullen ondersteunen, zelfs als we een vertraging zien in de bredere uitgaventrends in 2022."

"Daarnaast merkte het bedrijf op dat zijn voortdurende geografische expansie en diversificatie, zijn exclusieve strategische partnerschap met Shopify en de aanhoudende vraag van handelaren die het bedrijf heeft gezien, de sterke groei in de komende jaren zouden moeten blijven aandrijven," voegde Nance eraan toe.

Nance meent dan ook dat het potentieel van Global-e een Kopen-rating rechtvaardigt, en het koersdoel van $28 suggereert een stijging van 43% over een jaar.

2. Innoviz Technologies $INVZ

Innoviz maakt LiDAR-systemen, een geavanceerd sensorsysteem dat wordt gebruikt bij GPS, luchtcartografie, topografie en landmeting, maar het heeft ook toepassingen in autonome voertuigen. LiDAR-systemen maken gebruik van geavanceerde lasertechnologie (het acroniem staat voor "light detection and ranging") om te fungeren als de ogen van zelfrijdende voertuigen, en maken samen met geavanceerde AI-computersystemen deel uit van de onderliggende technologie die autonome voertuigen tot een realiteit zal maken.

Bron.

In mei van dit jaar heeft Innoviz een belangrijke aankondiging gedaan: het heeft een overeenkomst gesloten met een van 's werelds grootste autoconcerns voor de productie van LiDAR-systemen. Door deze deal is de orderportefeuille van Innoviz in de toekomst met ongeveer $ 4 miljard gestegen tot een nieuw totaal van meer dan $ 6,5 miljard. De naam van de autopartner is nog niet bekendgemaakt, maar Innoviz werkt momenteel samen met BMW aan de massaproductie van LiDAR voor autonome voertuigen van niveau 3-5. Daarmee is Innoviz het eerste LiDAR-bedrijf dat op dit gebied samenwerkt met een grote autofabrikant.

Innoviz bevindt zich nog in de beginfase van de commercialisering van zijn producten. Het InnovizOne-systeem vertoont verkoopgroei en het bedrijf verwacht later dit jaar de eerste verkopen van het InnovizTwo-systeem te zien. De inkomsten zijn weliswaar laag, maar nemen toe; de winst in het eerste kwartaal van dit jaar van 1,8 miljoen dollar was meer dan het dubbele van de 0,7 miljoen dollar in het voorgaande jaar.

Analist Mark Delaney, die dit aandeel behandelt voor Goldman, ziet een aanzienlijk opwaarts potentieel in dit bedrijf:

"Sinds Innoviz het serieproductieprogramma bij een toonaangevende wereldwijde OEM heeft binnengehaald als de nr. 1 leverancier, heeft het bedrijf een sterke dynamiek in orders... Wij blijven van mening dat de laatste overwinning zijn sterke marktpositie onderstreept, aangezien het nu drie serieproductie-overwinningen heeft, wat bijdraagt tot een prospectief orderboek van $6,6 miljard (aanzienlijk hoger dan andere lidarleveranciers in deze ruimte, hoewel we opmerken dat een zekere mate van schatting moet worden verdisconteerd in de berekening van het orderboek)," schreef Delaney.

In overeenstemming met die vooruitzichten plaatst Delaney het Innoviz-aandeel op kopen, en zijn koersdoel van $7 impliceert een opwaarts potentieel van ongeveer 69% over één jaar.

3. Adobe, Inc. $ADBE

Laten we tenslotte eens kijken naar een van de bekendste softwarebedrijven, Adobe. Dit bedrijf heeft de twee belangrijkste doelstellingen van elk bedrijf bereikt: een solide productlijn met een sterke aanwezigheid en een goed merk om het te ondersteunen. Adobe staat bekend als de maker van PDF en producten als Photoshop, Illustrator en InDesign, die nu beschikbaar zijn als SaaS-aanbod via zijn eigen Creative Cloud.

Bron.

Bovendien heeft Adobe hoge inkomsten en winsten. In het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2022, dat eindigde op 3 juni, rapporteerde het bedrijf recordinkomsten van 4,39 miljard dollar, een stijging van 14% jaar-op-jaar. De non-GAAP EPS van 3,35 dollar lag net boven de prognose van 3,31 dollar en de kasstroom uit bedrijfsactiviteiten van het bedrijf bedroeg 2,04 miljard dollar. Dit waren solide resultaten voor een bedrijf dat een geschiedenis heeft van goede kwartaalverslagen.

In een bijgewerkte outlook verlaagde het management echter zijn omzet- en winst per aandeel-ramingen voor 2022. Adobe plaatste eerder een verwachtingen voor het volledige jaar van 13,7 EPS en 17,9 miljard dollar omzet; die werden echter verlaagd naar 13,5 EPS en 17,65 miljard dollar omzet. Deze daling heeft beleggers, althans tijdelijk, afgeschrikt.

Goldman Sachs analist Kash Rangan schreef niet alleen een positieve outlook, maar ondersteunde deze ook met een Buy rating en een $540 prijsdoel, waarmee hij zijn vertrouwen in 48% groei volgend jaar liet zien.

Disclaimer: Dit is geen beleggingsaanbeveling, geïnspireerd door Yahoo Finance. Ik ben geen professionele belegger.

Het volledige artikel gratis lezen? Ga je gang 👇

Heb je een rekening? Meld je dan aan . Of maak een nieuwe .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇