S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

A Goldman Sachs előrejelzése szerint ez a 3 technológiai részvény 1 év alatt több mint 40%-kal fog emelkedni

Jelen állás szerint az óriási eladások még nem jönnek. Ennek ellenére a bankok és elemzőik mindenféle részvényekről adnak ki előrejelzéseket és elemzéseket. A világ egyik legnagyobb befektetési bankja, a Goldman Sachs sem kivétel. Azt jósolja, hogy az ebben a bejegyzésben szereplő 3 részvény egy év alatt több mint 40%-kal fog emelkedni.

A bank 3 olyan részvényt választott, amelyek a technológiai szektorba sorolhatók.

1. Global-e Online $GLBE-2.0%

Az első Goldman-választás, amelyet megnézünk, a Global-e Online, egy nemzetközi e-kereskedelmi technológiai cég. A Global-e olyan online platformot üzemeltet , amely megkönnyíti az online kereskedelmet közvetlenül a fogyasztókkal a világ minden táján. A platform lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy kiegyenlítsék az eladók és a vásárlók közötti adó- és vámkülönbségeket, és a kiskereskedők több mint 200 piacon racionalizálják nemzetközi vásárlóik online vásárlási élményét, figyelembe véve a nyelvi, valuta-, szállítási és szabályozó hatóságok közötti különbségeket. A vállalat vállalati ügyfelekkel dolgozik az Egyesült Államok, Európa és Ázsia piacain.

Forrás.

A Global-e jól használta ki a tavalyi bikapiacot. A vállalat 431 millió dollárt gyűjtött be a 2021. májusi tőzsdei bevezetés során. A részvény az első kereskedési napon 25,5 dolláron zárt, és azóta ingadozó kereskedésnek indult: szeptemberben 81 dolláron volt a legmagasabb árfolyama, idén pedig 68%-ot esett.

A pénzügyi eredményeket tekintve a Global-e nehéz első negyedévet zárt a 22. pénzügyi évben. 35 centes hígított részvényenkénti EPS több mint négyszerese volt az előző évi 8 centes veszteségnek. A bevételek 76,3 millió dollárral jobbak voltak, ami 65%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A vállalat bruttó áruértéke (GMV), amely azt mutatja, hogy a Global-e mennyit szed be a kereskedőktől és a vásárlóktól minden egyes tranzakcióért, az első negyedévben az előző évhez képest lenyűgöző mértékben, 71%-kal, 455 millió dollárra nőtt.

Tehát miközben a nyereség csökken, az üzletkötések nőnek. Will Nance, a Goldman elemzője ezt a részvények értékelésében megjegyzi, és ezt írja: "A vállalat úgy véli, hogy az alacsony kétszámjegyű EBITDA-arányos nyereség, a pozitív szabad cash flow és a hatékony ügyfélszerzési modell valószínűleg támogatja a folyamatos növekedést és az üzletágba történő beruházásokat, még akkor is, ha 2022-ben az általánosabb kiadási trendek lassulását látjuk".

"Ezen túlmenően a vállalat megjegyezte, hogy a folyamatos földrajzi terjeszkedés és diverzifikáció, a Shopify-jal való exkluzív stratégiai partnerség, valamint a folyamatos kereskedői kereslet, amelyet a vállalat látott, az elkövetkező években is erős növekedést fog eredményezni" - tette hozzá Nance.

A Nance úgy véli, hogy a Global-e potenciálja indokolja a vételi minősítést, és a 28 dolláros célár 43%-os egyéves emelkedést jelent.

2. Innoviz Technologies $INVZ-4.7%

Az Innoviz LiDAR-rendszereket gyárt, amely egy fejlett érzékelőrendszer, amelyet a GPS, a légi térképészet, a topográfia és a földmérés területén használnak, de az autonóm járművekben is alkalmaznak. A LiDAR-rendszerek fejlett lézertechnológiát használnak (a rövidítés a "light detection and ranging" (fényérzékelés és távolságmérés) rövidítése), hogy az önvezető járművek szemeként működjenek, és a legmodernebb mesterséges intelligencia számítási rendszerekkel együtt részei annak a technológiának, amely az autonóm járműveket valósággá teszi.

Forrás.

Idén májusban az Innoviz fontos bejelentést tett: megállapodást kötött a világ egyik legnagyobb autóipari csoportjával LiDAR-rendszerek gyártására. Ez az ügylet mintegy 4 milliárd dollárral növelte az Innoviz megrendelésállományát, amely a jövőben meghaladja a 6,5 milliárd dollárt. Az autóipari partner nevét nem hozták nyilvánosságra, azonban az Innoviz jelenleg a BMW-vel dolgozik együtt a 3-5. szintű autonóm járművek LiDAR-jának tömeggyártásán, így ez az első LiDAR-vállalat, amely egy nagy autógyártóval működik együtt ezen a területen.

Az Innoviz még mindig a termékei forgalmazásának korai szakaszában van. Az InnovizOne rendszer eladásai növekedést mutatnak, és a vállalat arra számít, hogy az InnovizTwo rendszer első eladásai még ebben az évben megkezdődnek. A bevételek ugyan alacsonyak, de növekednek; az idei első negyedévben elért 1,8 millió dolláros nyereség több mint kétszerese az előző évi 0,7 millió dollárnak.

Mark Delaney elemző, aki a Goldman számára foglalkozik ezzel a részvénytársasággal, jelentős emelkedési potenciált lát a vállalatban:

"Amióta az Innoviz megnyerte a sorozatgyártási programot egy vezető globális OEM-nél, mint első számú beszállító, a vállalat erős lendületet vett a megrendelésekben.... Továbbra is úgy véljük, hogy a legutóbbi győzelem aláhúzza erős piaci pozícióját, mivel most már három sorozatgyártási győzelemmel rendelkezik, ami hozzájárul a 6,6 milliárd dolláros várható megrendelésállományhoz (ami jelentősen magasabb, mint más lidar-szállítóké ezen a területen, bár megjegyezzük, hogy a megrendelésállomány kiszámításánál bizonyos fokú becslést kell figyelembe venni)" - írta Delaney.

Ezzel a kilátással összhangban a Delaney az Innoviz részvényeit vételre értékeli, és a 7 dolláros célár egyéves emelkedési potenciálja körülbelül 69%.

3. Adobe, Inc. $ADBE-1.7%

Végezetül nézzük meg az egyik legismertebb szoftvercéget, az Adobe-t. Ez a vállalat elérte minden vállalat két fő célját: egy szilárd termékcsaládot erős jelenléttel és egy jó márkát, amely támogatja azt. Az Adobe a PDF és az olyan termékek, mint a Photoshop, az Illustrator és az InDesign megalkotójaként ismert, amelyek ma már SaaS-szolgáltatásként is elérhetőek a saját Creative Cloud szolgáltatásán keresztül.

Forrás.

Ezenkívül az Adobe magas bevételekkel és nyereséggel rendelkezik. A 2022-es pénzügyi év második negyedévében, amely június 3-án zárult, a vállalat 4,39 milliárd dolláros rekordbevételt jelentett, ami 14%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A 3,35 dolláros nem GAAP szerinti EPS alig haladta meg az előrejelzésben szereplő 3,31 doll áros eredményt, a vállalat működési cash flow-ja pedig 2,04 milliárd dollár volt. Ezek szilárd eredmények voltak egy olyan vállalat számára, amely a negyedéves jelentésekben már többször is jól szerepelt.

A frissített kilátásokban azonban a vezetőség csökkentette a 2022-re vonatkozó bevételi és részvényenkénti eredmény becslését. Az Adobe korábban 13,7 EPS és 17,9 milliárd dolláros bevétel egész évre vonatkozó előrejelzést tett közzé; ezt azonban 13,5 EPS-re és 17,65 milliárd dolláros bevételre csökkentette. Ez a csökkenés megijesztette a befektetőket, legalábbis átmenetileg.

Kash Rangan, a Goldman Sachs elemzője nem csak optimista kilátásokat írt, hanem ezt egy Buy minősítéssel és 540 dolláros célárral is alátámasztotta, ami azt mutatja, hogy bízik a jövő évi 48%-os növekedésben.

Jogi nyilatkozat: Ez nem befektetési ajánlás, a Yahoo Finance-tól származik. Nem vagyok profi befektető.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet