@mladenrudonja

Trenutno še ni velikanske prodaje. Banke in njihovi analitiki objavljajo napovedi in analize vseh vrst delnic. Ena največjih investicijskih bank na svetu, Goldman Sachs, ni izjema. Predvideva, da se bodo tri delnice iz tega prispevka v enem letu povečale za več kot 40 %.

Banka je izbrala tri delnice, ki jih lahko uvrstimo v tehnološki sektor.

1 .Global-e Online $GLBE

Prvi Goldmanov izbor, ki si ga bomo ogledali, je Global-e Online, mednarodno tehnološko podjetje za e-trgovanje. Global-e upravlja spletno platformo, ki omogoča spletno trgovanje neposredno s potrošniki na trgih po vsem svetu. Platforma trgovcem omogoča, da uskladijo davčne in carinske razlike med prodajalci in kupci, trgovcem na drobno pa omogoča, da poenostavijo spletno nakupovanje svojih mednarodnih strank na več kot 200 trgih, pri čemer upoštevajo razlike v jezikih, valutah, pošiljanju in regulativnih organih. Podjetje sodeluje s podjetniškimi strankami na trgih v ZDA, Evropi in Aziji.

Vir.

Družba Global-e je dobro izkoristila lanskoletni bikovski trg. Podjetje je maja 2021 z javno ponudbo delnic zbralo 431 milijonov dolarjev. Prvi dan trgovanja je delnica zaključila pri ceni 25,5 dolarja, od takrat pa je bilo trgovanje nestanovitno: septembra je dosegla najvišjo vrednost 81 dolarjev, letos pa je padla za 68 %.

Prvo četrtletje leta 22 je bilo za družbo Global-e težko, kar zadeva finančne rezultate. 35 centov donosa na dobiček na razredčeno delnico je bilo več kot štirikrat več kot 8 centov izgube v prejšnjem letu. Najvišji prihodki so bili višji in so znašali 76,3 milijona USD, kar je 65 % več kot leto prej. Bruto vrednost blaga (GMV) podjetja, ki kaže, koliko Global-e pobere od trgovcev in kupcev za vsako transakcijo, se je v 1. četrtletju na letni ravni povečala za impresivnih 71 % na 455 milijonov dolarjev.

Medtem ko se dobički zmanjšujejo, se posli povečujejo. To je v svoji oceni delnice zapisal tudi Goldmanov analitik Will Nance: "Podjetje verjame, da bodo nizke dvomestne marže EBITDA, pozitiven prosti denarni tok in učinkovit model pridobivanja strank verjetno podpirali nadaljnjo rast in naložbe v poslovanje, tudi če se bodo trendi širše porabe v letu 2022 upočasnili."

"Poleg tega je podjetje opozorilo, da bodo nadaljnja geografska širitev in diverzifikacija, ekskluzivno strateško partnerstvo z družbo Shopify ter nenehno povpraševanje trgovcev še naprej spodbujali močno rast v prihodnjih letih," je dodal Nance.

Zato Nance meni, da potencial družbe Global-e upravičuje oceno "kupi", ciljna cena 28 USD pa kaže na enoletno povečanje za 43 %.

2 .Innoviz Technologies $INVZ

Innoviz izdeluje sisteme LiDAR, ki so napredni senzorski sistemi, ki se uporabljajo pri GPS, zračni kartografiji, topografiji in geodeziji, uporabljajo pa se tudi v avtonomnih vozilih. Sistemi LiDAR uporabljajo napredno lasersko tehnologijo (kratica pomeni "light detection and ranging"), s katero delujejo kot oči samovozečih vozil, in so skupaj z najsodobnejšimi računalniškimi sistemi umetne inteligence del osnovne tehnologije, ki bo omogočila uresničitev avtonomnih vozil.

Vir.

Maja letos je Innoviz objavil pomembno novico - z eno od največjih avtomobilskih skupin na svetu je sklenil pogodbo o proizvodnji sistemov LiDAR. S tem poslom se je Innovizova knjiga naročil v prihodnosti povečala za približno 4 milijarde dolarjev, tako da bo zdaj znašala več kot 6,5 milijarde dolarjev. Ime avtomobilskega partnerja ni bilo razkrito, vendar Innoviz trenutno sodeluje z BMW pri množični proizvodnji LiDAR za avtonomna vozila 3.-5. stopnje, kar pomeni, da je prvo podjetje LiDAR, ki na tem področju sodeluje z velikim proizvajalcem avtomobilov.

Podjetje Innoviz je še vedno v začetni fazi komercializacije svojih izdelkov. Sistem InnovizOne beleži rast prodaje, podjetje pa pričakuje prvo prodajo sistema InnovizTwo še letos. Prihodki so sicer nizki, vendar rastejo; dobiček iz poslovanja v prvem četrtletju letošnjega leta, ki je znašal 1,8 milijona dolarjev, je bil več kot dvakrat večji od 0,7 milijona dolarjev v prejšnjem letu.

Analitik Mark Delaney, ki pri Goldmanu pokriva to delnico, vidi v tem podjetju precejšen potencial za rast:

"Odkar je Innoviz kot dobavitelj št. 1 pridobil program serijske proizvodnje pri vodilnem svetovnem proizvajalcu originalne opreme, podjetje beleži močan zagon pri naročilih... Še naprej verjamemo, da zadnja zmaga potrjuje njen močan položaj na trgu, saj ima zdaj tri zmage v serijski proizvodnji, kar prispeva k potencialni knjigi naročil v višini 6,6 milijarde dolarjev (bistveno več kot drugi dobavitelji lidarjev na tem področju, čeprav je treba pri izračunu knjige naročil upoštevati določeno stopnjo ocene)," je zapisal Delaney.

V skladu s temi obeti Delaney delnice Innoviz ocenjuje kot nakup, njegova ciljna cena 7 USD pa pomeni enoletni potencial rasti za približno 69 %.

3. Adobe, Inc. $ADBE

Na koncu si oglejmo še eno najbolj znanih podjetij za programsko opremo, Adobe. To podjetje je doseglo dva glavna cilja vsakega podjetja: trdno linijo izdelkov z močno prisotnostjo in dobro blagovno znamko, ki jo podpira. Adobe je znan kot ustvarjalec PDF in izdelkov, kot so Photoshop, Illustrator in InDesign, ki so zdaj na voljo kot ponudba SaaS prek lastnega Creative Cloud.

Vir.

Poleg tega ima Adobe visoke prihodke in dobiček. V drugem četrtletju poslovnega leta 2022, ki se je končalo 3. junija, je podjetje zabeležilo rekordne prihodke v višini 4,39 milijarde dolarjev, kar je 14-odstotno povečanje v primerjavi z letom prej. Ne-GAAP dobiček na dobiček v višini 3,35 USD je bil malo nad napovedjo 3,31 USD, denarni tok iz poslovanja podjetja pa je znašal 2,04 milijarde USD. To so bili dobri rezultati za podjetje, ki je v preteklosti že imelo dobre četrtletne rezultate.

Vendar je vodstvo v posodobljenih napovedih znižalo ocene prihodkov in dobička na delnico za leto 2022. Adobe je pred tem objavil celoletno napoved 13,7 EPS in 17,9 milijarde dolarjev prihodkov, vendar je to znižal na 13,5 EPS in 17,65 milijarde dolarjev prihodkov. To zmanjšanje je vsaj začasno prestrašilo vlagatelje.

Analitik družbe Goldman Sachs Kash Rangan ni napisal le optimistične napovedi, temveč jo je podprl z oceno "kupi" in ciljno ceno 540 USD, kar kaže na njegovo prepričanje o 48-odstotni rasti v naslednjem letu.

Opozorilo: To ni naložbeno priporočilo, temveč navdih iz portala Yahoo Finance. Nisem profesionalni vlagatelj.

Preberite celoten članek brezplačno? Pojdi naprej 👇

Imate račun? Nato se prijavite . Ali pa ustvarite novo .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇