S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Bank of America citează 2 motive principale pentru reducerea prețului țintă al Netflix

Bank of America consideră că acțiunile de streaming vor fi afectate puternic odată cu posibila sosire a unei recesiuni. Acesta ne oferă 2 motive principale pentru care și-a redus semnificativ prețul țintă pentru acțiunile Netflix $NFLX-3.9%. Banca avertizează investitorii cu privire la o rată mai mare de pierdere a abonaților și la perspectivele macroeconomice dificile. Ca să nu mai spunem că alte vești neplăcute ne-au parvenit astăzi, sub forma unor concedieri de angajați.

Roșu ar putea fi culoarea oficială pentru acțiunile $NFLX-3.9%, deoarece este cea care ne marchează o scădere de peste 70% de la ATH.

Netflix $NFLX-3.9% este un furnizor american de filme și emisiuni TV cu plată online - pe scurt, o platformă de streaming. $NFLX-3.9% este în continuare un serviciu esențial și solicitat, dar dacă se anunță o recesiune, aceasta ar putea însemna vremuri proaste pentru acțiunile de streaming, potrivit Bank of America.

Firma și-a redus joi ținta de preț pentru acțiunile Netflix la 196 de dolari, de la 240 de dolari. Noua țintă de preț este de aproape 10% față de nivelul la care acțiunile au închis miercuri (acțiunile sunt în prezent la 181,71 dolari).

Netflix se confruntă de mult timp cu problema abonaților care renunță la abonamente, nu își reînnoiesc regulat abonamentele și, în plus, se împrumută unii de la alții, reducând din nou procentul de abonați activi.

După cum ne arată graficul de mai sus - pierderea de abonați a venit pentru prima dată în ultimii 10 ani.

Un scenariu de recesiune ar putea duce la o rată mai mare de renunțare la abonați sau ar putea limita puterea de stabilire a prețurilor, a declarat un analist al Bank of America.

"Streamingul ar putea fi lovit puternic într-o recesiune, unde platformele vor vedea anulări recurente de abonamente și reabonări care coincid cu lansarea programată a conținutului original, în special în rândul utilizatorilor cu venituri mai mici", a spus el.

"În cazul în care recesiunea se instalează", a adăugat el, "nu ar fi surprinzător să asistăm la o creștere a fluctuațiilor de personal". Cu alte cuvinte, o evoluție de tip balansoar, în care oamenii vor cumpăra în mod regulat, dar își vor și anula abonamentele.

Escaladarea anunțurilor ar putea fi o modalitate de a rezolva problema. Acest lucru le-ar permite să reducă prețul abonamentelor, astfel încât clienții să aibă mai mulți bani pentru a reînnoi alte servicii de abonament. Cu toate acestea, acest lucru ar fi mai mult în beneficiul concurenților Netflix decât al Netflix.

Un lucru este clar - Netflix trebuie să înceapă să își rezolve problemele și strategia, altfel șansele noastre de a recâștiga poziția de top în lumea streaming-ului, unde companii precum Disney, Warner Bros. și altele recuperează încet-încet din urmă, sunt tot mai mici. Ca să nu mai vorbim de criticile aduse de Netflix cu privire la crearea de conținut propriu, care, deși original, este costisitor și necesită mult timp.

Bank of America:

"Credem că Netflix va rămâne furnizorul dominant atâta timp cât biblioteca sa de conținut rămâne extinsă și are câteva produse mari de conținut original care îi mențin pe utilizatori abonați. Cu toate acestea, pe măsură ce tot mai mulți concurenți intră online și își construiesc bibliotecile de conținut, puterea colectivă și fragmentarea industriei în cadrul Netflix vor fi un factor de creștere.

Alte vești proaste ne-au parvenit ieri

  • Netflix a concediat 300 de angajați ca parte a eforturilor de reducere a costurilor.

Netflix $NFLX-3.9% a anunțat că a concediat 300 de angajați, aproximativ 4% din forța de muncă, într-o a doua rundă de reduceri de personal, cu scopul de a reduce costurile, după ce gigantul de streaming a pierdut abonați pentru prima dată în mai mult de un deceniu.

Măsura a afectat cel mai mult forța de muncă din SUA și a venit după ce luna trecută compania a redus 150 de locuri de muncă. Acest lucru plasează compania de partea Tesla și a multor alte companii care concediază angajați în momentele în care condițiile de piață nu sunt tocmai optime.

  • Este, de asemenea, o altă lovitură (recunosc, minoră) pentru mai mult decât pentru companie, deoarece datele privind șomajul în SUA cresc până în 2022. Nu cred că aceasta este prima sau ultima companie care a fost nevoită să recurgă la această măsură.

"În timp ce continuăm să investim semnificativ în afacere, am făcut aceste ajustări pentru a ne asigura că costurile noastre cresc în concordanță cu creșterea mai lentă a veniturilor", a declarat joi Netflix într-un comunicat.

Principalul serviciu de streaming din lume a fost supus unor presiuni în ultimele luni, în condițiile în care inflația, războiul din Ucraina și concurența acerbă apasă asupra creșterii numărului de abonați. După o scădere a numărului de abonați în primul trimestru, Netflix a prezis pierderi și mai mari pentru perioada actuală.

Pentru a stopa această tendință descendentă, compania intenționează să introducă un nivel de abonament mai ieftin, cu suport publicitar, pentru care poartă discuții cu mai multe companii.

Pentru a fi mai mult decât sceptic: $NFLX-3.9% caută să stabilească parteneriate

Netflix este în discuții cu mai multe companii în legătură cu parteneriate cu suport publicitar, a declarat joi directorul general Ted Sarandos, în timp ce titanul streamingului încearcă să abordeze încetinirea creșterii numărului de abonați prin introducerea unui plan mai ieftin cu suport publicitar.

Rapoartele din presă de la începutul acestei săptămâni au afirmat că se află în discuții cu Alphabet Inc (Google) și NBCUniversal, deținută de Comcast Corp, în vederea unor potențiale asocieri de marketing.

Nu adăugăm reclame la Netflix așa cum îl cunoașteți astăzi. Adăugăm un nivel de publicitate pentru cei care spun 'hei, vreau un preț mai mic pentru abonament și mă uit la reclame'", a declarat Sarandos la Cannes Lions.

Cel mai formidabil concurent al Netflix - Disney+ al Walt Disney - a declarat, de asemenea, că va introduce un nivel cu suport publicitar, pe măsură ce boom-ul pandemic al streaming-ului se estompează, concurența se înăsprește și inflația în creștere reduce cheltuielile consumatorilor pentru divertisment.

  • Sunt stocurile de streaming o ''marfă'' bună pentru dumneavoastră?
  • Investiți în Netflix sau vă așteptați la o nouă cădere abruptă?
  • Înclinați mai degrabă către concurență decât către Netflix?
  • La câți dolari va ajunge Netflix 2022?

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet