@jesperjensen

Bank of America mener, at streamingaktier vil blive hårdt ramt af en eventuel recession. Den giver os 2 hovedårsager til, at den har sænket sit kursmål for Netflix $NFLX-aktien betydeligt. Banken advarer investorerne om højere abonnementsafgang og udfordrende makroøkonomiske udsigter. For ikke at nævne, at vi i dag fik flere ubehagelige nyheder i form af afskedigelser af medarbejdere.

Rød kunne være den officielle farve for $NFLX-aktien, da det er den farve, der markerer, at vi er faldet mere end 70% siden ATH.

Netflix $NFLX er en amerikansk udbyder af film og tv-udsendelser på nettet mod betaling per visning - kort sagt en streamingplatform. $NFLX er stadig en vigtig og efterspurgt tjeneste, men hvis en recession er på vej, kan det betyde dårlige tider for streamingaktier, ifølge Bank of America.

Firmaet sænkede torsdag sit kursmål for Netflix-aktier til $196 fra $240. Det nye kursmål er næsten 10 % fra det sted, hvor aktien lukkede i onsdags (aktien står i øjeblikket på 181,71 $).

Netflix har længe været plaget af problemet med abonnenter, der dropper ud, ikke fornyer deres abonnementer regelmæssigt og desuden låner fra hinanden, hvilket igen indsnævrer procentdelen af aktive abonnenter.

Som det fremgår af ovenstående diagram, er tabet af abonnenter sket for første gang i 10 år.

Et recessionsscenarie kan føre til højere abonnentafgang eller begrænse prismæssig styrke, siger en analytiker fra Bank of America.

"Streaming kan blive hårdt ramt i en recession, hvor platformene vil opleve tilbagevendende aflysninger af abonnementer og genabonnementer, der falder sammen med den planlagte udgivelse af originalt indhold, især blandt brugere med lavere indkomst," sagde han.

"Hvis recessionen slår igennem," tilføjede han, "vil det ikke være overraskende at se en stigende udskiftning." Med andre ord, en udvikling som en vippe, hvor folk regelmæssigt køber, men også opsiger deres abonnementer.

Eskalerende annoncer kunne være en måde at løse problemet på. Dette vil give dem mulighed for at sænke prisen på abonnementer, så kunderne har flere penge tilbage til at forny andre abonnementstjenester. Dette ville dog være mere til gavn for Netflix' konkurrenter end for Netflix selv.

Én ting står klart - Netflix skal begynde at løse sine problemer og rette op på sin strategi, ellers mindskes vores chancer for at genvinde toppositionen i streamingverdenen, hvor selskaber som Disney, Warner Bros. og andre langsomt er ved at indhente os. For ikke at nævne Netflix' kritik af at skabe sit eget indhold, som ganske vist er originalt, men som er dyrt og tidskrævende.

Bank of America:

"Vi mener, at Netflix vil forblive den dominerende udbyder, så længe Netflix' indholdsbibliotek er omfattende, og så længe de har flere store originale indholdsprodukter, der holder brugerne tilmeldt. Men efterhånden som flere konkurrenter kommer online og opbygger deres indholdsbiblioteker, vil den kollektive styrke og fragmentering af branchen under Netflix blive en stadig større drivkraft.

Vi fik flere dårlige nyheder i går

  • Netflix afskedigede 300 medarbejdere som led i en spareplan.

Netflix $NFLX sagde, at de afskedigede 300 medarbejdere, ca. 4% af deres arbejdsstyrke, i en anden runde af jobnedskæringer med det formål at reducere omkostningerne, efter at streaminggiganten har mistet abonnenter for første gang i mere end et årti.

Denne beslutning ramte de amerikanske medarbejdere hårdest og kom efter, at virksomheden i sidste måned nedlagde 150 stillinger. Dermed er virksomheden på samme side som Tesla og mange andre virksomheder, der afskediger medarbejdere på tidspunkter, hvor markedsforholdene ikke er helt optimale.

  • Det er også et andet (ganske vist mindre) slag for mere end blot virksomheden, da arbejdsløsheden i USA stiger frem til 2022. Jeg tror ikke, at dette er hverken den første eller sidste virksomhed, der har været nødt til at ty til dette træk.

"Selv om vi fortsat investerer betydeligt i virksomheden, har vi foretaget disse justeringer for at sikre, at vores omkostninger vokser i takt med vores langsommere vækst i omsætningen," sagde Netflix i en erklæring torsdag.

Verdens dominerende streamingtjeneste er kommet under pres i de seneste måneder, da inflationen, krigen i Ukraine og den hårde konkurrence har påvirket væksten i antallet af abonnenter. Efter et fald i antallet af abonnenter i første kvartal forudså Netflix endnu større tab for den aktuelle periode.

For at dæmme op for denne nedadgående tendens planlægger selskabet at indføre et billigere ad-understøttet abonnement, hvilket det er i forhandlinger med flere virksomheder om at gøre.

At være mere end bare skeptisk: $NFLX søger at etablere partnerskaber

Netflix er i forhandlinger med flere virksomheder om reklameunderstøttede partnerskaber, sagde CEO Ted Sarandos torsdag, da streamingtitanen forsøger at imødegå den aftagende vækst i antallet af abonnenter ved at indføre et billigere abonnement med reklameunderstøttelse.

Ifølge rapporter i medierne tidligere på ugen var virksomheden i dialog med Alphabet Inc. (Google) og Comcast Corp.'s NBCUniversal om potentielle markedsføringsaftaler.

Vi tilføjer ikke reklamer til Netflix, som du kender det i dag. Vi tilføjer et reklame-niveau for folk, der siger 'hey, jeg vil have en lavere abonnementspris, og så vil jeg se reklamer'," sagde Sarandos i Cannes Lions.

Netflix' mest frygtindgydende udfordrer - Walt Disneys Disney+ - har også sagt, at de vil indføre et ad-støttet niveau, efterhånden som det pandemiske boom i streaming forsvinder, konkurrencen skærpes og den stigende inflation presser forbrugernes udgifter til underholdning.

  • Er streamingaktier en god "råvare" for dig?
  • Investerer du i Netflix, eller forventer du endnu et brat fald?
  • Vender du dig mod konkurrenterne snarere end mod Netflix selv?
  • Hvor mange dollars vil Netflix ende i 2022?

Kan du læse hele artiklen gratis? Værsgo 👇

Har du en konto? Log derefter ind . Eller opret en ny .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇