@faaswilkes

Bank of America gelooft dat streamingaandelen hard zullen worden getroffen door de mogelijke komst van een recessie. Het geeft ons 2 belangrijke redenen waarom het zijn koersdoel voor het aandeel Netflix $NFLX aanzienlijk heeft verlaagd. De bank waarschuwt beleggers voor een hoger abonneeverlies en uitdagende macro-economische vooruitzichten. Niet te vergeten dat ons vandaag nog meer onaangenaam nieuws bereikte in de vorm van ontslagen van werknemers.

Rood zou de officiële kleur kunnen zijn voor $NFLX aandelen, want het is de kleur die ons markeert met een daling van meer dan 70% sinds ATH.

Netflix $NFLX is een Amerikaanse aanbieder van pay-per-view films en tv-programma's online - kort gezegd, een streamingplatform. $NFLX is nog steeds een essentiële en veelgevraagde dienst, maar als er een recessie op komst is, zou dat volgens Bank of America slechte tijden kunnen betekenen voor streamingaandelen.

Het bedrijf verlaagde donderdag zijn koersdoel op Netflix-aandelen naar $196 van $240. Het nieuwe koersdoel ligt bijna 10% boven het slotkoers van woensdag (het aandeel staat momenteel op 181,71 dollar).

Netflix wordt al lang geplaagd door het probleem dat abonnees afhaken, hun abonnement niet regelmatig verlengen en bovendien onderling lenen, waardoor het percentage actieve abonnees weer afneemt.

Zoals de bovenstaande grafiek laat zien - is het verlies aan abonnees voor het eerst in 10 jaar.

Een recessiescenario zou kunnen leiden tot een hoger abonneeverlies of zou het prijszettingsvermogen kunnen beperken, aldus een analist van de Bank of America.

"Streaming zou hard kunnen worden getroffen in een recessie, waar platforms terugkerende abonnementsannuleringen en -herabonnementen zullen zien die samenvallen met de geplande release van originele inhoud, vooral onder de gebruikersbasis met lagere inkomens," zei hij.

"Als de recessie doorzet," voegde hij eraan toe, "zou het niet verbazend zijn om een toenemend verloop te zien." Met andere woorden, een wip-achtige ontwikkeling waarbij mensen regelmatig kopen, maar ook hun abonnement opzeggen.

Het opvoeren van advertenties zou een manier kunnen zijn om het probleem op te lossen. Dit zou hen in staat stellen de prijs van abonnementen te drukken zodat klanten meer geld overhouden om andere abonnementsdiensten te verlengen. Dit zou echter de concurrenten van Netflix meer ten goede komen dan Netflix zelf.

Eén ding is duidelijk - Netflix moet zijn problemen en strategie gaan oplossen, anders nemen onze kansen om de toppositie in de streamingwereld terug te veroveren, waar bedrijven als Disney, Warner Bros. en anderen langzaam aan het inlopen zijn, af. Om nog maar te zwijgen van de kritiek van Netflix op het creëren van eigen inhoud, die weliswaar origineel is, maar duur en tijdrovend.

Bank of America:

"Wij geloven dat Netflix de dominante aanbieder zal blijven zolang zijn inhoudsbibliotheek uitgebreid blijft en het verschillende grote originele inhoudsproducten heeft die gebruikers geabonneerd houden. Naarmate meer concurrenten online komen en hun inhoudbibliotheken uitbreiden, zal de collectieve kracht en versnippering van de sector onder Netflix echter een steeds grotere drijvende kracht worden.

Meer slecht nieuws kwam gisteren tot ons

  • Netflix heeft 300 werknemers ontslagen als onderdeel van kostenbesparende maatregelen.

Netflix $NFLX zei dat het 300 werknemers heeft ontslagen, ongeveer 4% van het personeelsbestand, in een tweede ronde van banenreducties gericht op het verlagen van de kosten nadat de streaminggigant voor het eerst in meer dan een decennium abonnees verloor.

De maatregel treft de werknemers in de VS het hardst en kwam nadat het bedrijf vorige maand 150 banen had geschrapt. Daarmee staat het bedrijf aan de kant van Tesla en veel andere bedrijven die werknemers ontslaan op momenten dat de marktomstandigheden niet helemaal optimaal zijn.

  • Het is ook een andere (toegegeven, kleine) klap voor meer dan alleen het bedrijf, aangezien de werkloosheidscijfers in de VS tot 2022 stijgen. Ik denk niet dat dit het eerste of het laatste bedrijf is dat zijn toevlucht tot deze zet heeft moeten nemen.

"Terwijl we aanzienlijk blijven investeren in het bedrijf, hebben we deze aanpassingen doorgevoerd om ervoor te zorgen dat onze kosten meegroeien met onze tragere omzetgroei", zei Netflix donderdag in een verklaring.

's Werelds dominante streamingdienst is de afgelopen maanden onder druk komen te staan door inflatie, de oorlog in Oekraïne en hevige concurrentie die wegen op de groei van het aantal abonnees. Na een daling van het aantal abonnees in het eerste kwartaal, voorspelde Netflix nog grotere verliezen voor de huidige periode.

Om deze neerwaartse trend een halt toe te roepen, is het bedrijf van plan een goedkoper advertentie-ondersteund abonnementsniveau te introduceren, waarvoor het in gesprek is met verschillende bedrijven.

Om meer dan alleen sceptisch te zijn: $NFLX is op zoek naar partnerschappen

Netflix is in gesprek met verschillende bedrijven over advertentie-ondersteunde partnerschappen, zei CEO Ted Sarandos donderdag, terwijl de streaming-titaan tracht de vertragende abonneegroei aan te pakken door een goedkoper advertentie-ondersteund plan te introduceren.

Media berichten eerder deze week dat het in gesprek was met Alphabet Inc (Google) en Comcast Corp's NBCUniversal voor potentiële marketing tie-ups.

We voegen geen advertenties toe aan Netflix zoals je het nu kent. We voegen een advertentielaag toe voor mensen die zeggen 'hey, ik wil een lagere abonnementsprijs en ik zal naar advertenties kijken'," zei Sarandos tijdens Cannes Lions.

De grootste uitdager van Netflix - Walt Disney's Disney+ - heeft ook gezegd dat het een advertentie-ondersteund niveau zal introduceren nu de pandemische hausse in streaming wegebt, de concurrentie verscherpt en de stijgende inflatie de consumentenuitgaven voor entertainment onder druk zet.

  • Zijn streaming aandelen een goede "grondstof" voor u?
  • Investeert u in Netflix of verwacht u nog een steile daling?
  • Neigt u naar de concurrentie in plaats van naar Netflix zelf?
  • Bij hoeveel dollar zal Netflix eindigen 2022?

Het volledige artikel gratis lezen? Ga je gang 👇

Heb je een rekening? Meld je dan aan . Of maak een nieuwe .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇