S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

A Bank of America 2 fő okot ad arra, hogy miért csökkenti a Netflix célárát

A Bank of America úgy véli, hogy a streaming-részvényeket keményen meg fogja érinteni a recesszió esetleges bekövetkezése. 2 fő okot ad meg arra, hogy miért csökkentette jelentősen a Netflix $NFLX-0.4% részvények célárát. A bank az előfizetők nagyobb mértékű elvándorlására és a kihívásokkal teli makrogazdasági kilátásokra figyelmezteti a befektetőket. Arról nem is beszélve, hogy ma még több kellemetlen hír érkezett hozzánk az alkalmazottak elbocsátása formájában.

A piros lehetne a $NFLX-0.4% részvények hivatalos színe, mivel ez az, ami az ATH óta több mint 70%-os csökkenést jelez.

A Netflix $NFLX-0.4% egy amerikai fizetős online filmek és tévéműsorok szolgáltatója - röviden streaming platform. Az $NFLX-0.4% még mindig nélkülözhetetlen és keresett szolgáltatás, de ha recesszió közeleg, az a Bank of America szerint rossz időket jelenthet a streaming-részvények számára.

A cég csütörtökön 240 dollárról 196 dollárra csökkentette a Netflix részvényekre vonatkozó célárát. Az új célár közel 10%-kal magasabb, mint a szerdai záróár (a részvény jelenleg 181,71 dolláron áll).

A Netflixet régóta sújtja az a probléma, hogy az előfizetők lemorzsolódnak, nem újítják meg rendszeresen előfizetésüket, ráadásul kölcsönkérnek egymástól, ami ismét csökkenti az aktív előfizetők arányát.

Ahogy a fenti grafikon mutatja - az előfizetők elvesztése 10 év óta először fordult elő.

A Bank of America elemzője szerint egy recessziós forgatókönyv nagyobb előfizetői elvándorláshoz vezethet, vagy korlátozhatja az árképzési erőt.

"A streaminget keményen sújthatja a recesszió, amikor a platformok visszatérő előfizetés törléseket és újraelőfizetéseket látnak, amelyek egybeesnek az eredeti tartalmak tervezett megjelenésével, különösen az alacsonyabb jövedelmű felhasználói bázis körében" - mondta.

"Ha a recesszió elhatalmasodik" - tette hozzá - "nem lenne meglepő, ha további lemorzsolódást látnánk". Más szóval, egy olyan, lengőteke-szerű fejlődés, ahol az emberek rendszeresen vásárolnak, de le is mondják az előfizetésüket.

A hirdetések fokozása lehet az egyik módja annak, hogy megoldják a problémát. Ez lehetővé tenné számukra, hogy az előfizetések árát lejjebb szorítsák, így az ügyfeleknek több pénzük maradna más előfizetési szolgáltatások megújítására. Ez azonban inkább a Netflix versenytársainak kedvezne, mint magának a Netflixnek.

Egy dolog világos - a Netflixnek el kell kezdenie kijavítani a problémáit és a stratégiáját, különben csökken az esélyünk arra, hogy visszaszerezzük a vezető pozíciót a streaming világában, ahol olyan cégek, mint a Disney, a Warner Bros. és mások lassan felzárkóznak. Nem is beszélve a Netflix kritikájáról, miszerint saját tartalmakat készít, ami bár eredeti, de költséges és időigényes.

Bank of America:

"Úgy véljük, hogy a Netflix mindaddig domináns szolgáltató marad, amíg a tartalomkönyvtára kiterjedt marad, és számos nagy eredeti tartalmi termékkel rendelkezik, amelyek fenntartják a felhasználók előfizetését. Ahogy azonban egyre több versenytárs lép online és építi fel tartalmi könyvtárát, az iparág Netflix alatti kollektív ereje és széttagoltsága egyre nagyobb hajtóerőt jelent majd.

Újabb rossz hírek érkeztek tegnap

  • A Netflix 300 alkalmazottat bocsátott el a költségcsökkentési erőfeszítések részeként.

Netflix $NFLX-0.4% azt mondta, hogy elbocsátott 300 alkalmazottat, mintegy 4% -át a munkaerő, a második körben a munkahelyek csökkentését célzó költségek csökkentése után a streaming óriás elvesztette előfizetők először több mint egy évtizede.

A lépés az amerikai munkaerőt érintette a legsúlyosabban, miután a vállalat a múlt hónapban 150 munkahelyet szüntetett meg. Ezzel a vállalat a Tesla és sok más olyan vállalat oldalára áll, amelyek akkor bocsátanak el alkalmazottakat, amikor a piaci feltételek nem éppen optimálisak.

  • Ez egy újabb (igaz, kisebb) csapás nem csak a vállalatra nézve, mivel a munkanélküliségi adatok az Egyesült Államokban 2022-ig emelkednek. Nem hiszem, hogy ez az első vagy az utolsó vállalat, amelyiknek ehhez a lépéshez kellett folyamodnia.

"Miközben továbbra is jelentős beruházásokat eszközlünk az üzletbe, ezeket a kiigazításokat azért végeztük el, hogy költségeink a lassabb bevételnövekedéssel összhangban növekedjenek" - áll a Netflix csütörtöki közleményében.

A világ meghatározó streamingszolgáltatása az elmúlt hónapokban nyomás alá került, mivel az infláció, az ukrajnai háború és az éles verseny az előfizetők számának növekedésére nehezedik. Az első negyedévben tapasztalt előfizetőszám-csökkenés után a Netflix még mélyebb veszteségeket jósolt a mostani időszakra.

A csökkenő tendencia megállítása érdekében a vállalat egy olcsóbb, reklámokkal támogatott előfizetési szint bevezetését tervezi, amelyről több céggel is tárgyalásokat folytat.

Hogy ne csak szkeptikusak legyünk: az $NFLX-0.4% partnerségeket szeretne kialakítani

Ted Sarandos vezérigazgató csütörtökön elmondta, hogy a Netflix több céggel is tárgyalásokat folytat hirdetésekkel támogatott partnerségekről, mivel a streaming titán egy olcsóbb, hirdetésekkel támogatott csomag bevezetésével próbálja kezelni az előfizetők számának lassuló növekedését.

A hét eleji médiajelentések szerint a vállalat tárgyalásokat folytat az Alphabet Inc-vel (Google) és a Comcast Corp-hoz tartozó NBCUniversal céggel a lehetséges marketingkapcsolatokról.

A Netflixhez, ahogyan ma ismered, nem adunk hozzá hirdetéseket. Hozzáadunk egy hirdetési szintet azoknak, akik azt mondják, hogy "hé, alacsonyabb előfizetési árat akarok, és reklámokat fogok nézni"" - mondta Sarandos a Cannes Lions-on.

A Netflix legfélelmetesebb kihívója - a Walt Disney Disney+ - szintén közölte, hogy bevezet egy hirdetésekkel támogatott szintet, mivel a streaming világméretű boomja elhalványul, a verseny szigorodik, és a növekvő infláció megszorítja a fogyasztók szórakoztatóipari kiadásait.

  • A streaming részvények jó ''árucikk'' az Ön számára?
  • Befektetsz a Netflixbe, vagy újabb meredek esésre számítasz?
  • Inkább a konkurencia felé hajlik, mint maga a Netflix felé?
  • Hány dollárnál ér véget a Netflix 2022-ben?

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet