S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Bank of America nimetab 2 peamist põhjust Netflixi sihttaseme alandamiseks

Bank of America usub, et voogedastuse aktsiad saavad võimaliku majanduslanguse saabumise tõttu tugeva löögi. See annab meile 2 peamist põhjust, miks ta on Netflixi $NFLX-3.9% aktsia sihttaset oluliselt alandanud. Pank hoiatab investoreid suurema abonentide voolavuse ja keeruliste makromajanduslike väljavaadete eest. Rääkimata sellest, et täna saabus meile veel ebameeldivam uudis töötajate koondamise näol.

Punane võiks olla $NFLX-i-3.9% aktsia ametlik värv, kuna see on see, mis tähistab meid üle 70% allapoole alates ATH-st.

Netflix $NFLX-3.9% on Ameerika tasuline filmide ja telesaadete veebipõhine pakkuja - lühidalt öeldes voogedastusplatvorm. $NFLX-3.9% on endiselt oluline ja nõutud teenus, kuid kui majanduslangus on tulemas, võib see Bank of America hinnangul tähendada voogedastuse aktsiate jaoks halbu aegu.

Neljapäeval vähendas ettevõte Netflixi aktsia hinnasihti 240 dollarilt 196 dollarile. Uus hinnasihi on peaaegu 10% kõrgem kui aktsia kolmapäevane sulgemiskurss (praegu on aktsia 181,71 dollarit).

Netflixi on pikka aega vaevanud probleem, et tellijad loobuvad, ei uuenda regulaarselt oma tellimust ja lisaks laenavad omavahel, mis omakorda vähendab aktiivsete tellijate osakaalu.

Nagu ülaltoodud graafik näitab meile - tellijate kadu on tulnud esimest korda 10 aasta jooksul.

Bank of America analüütik ütles, et majanduslanguse stsenaarium võib põhjustada suuremat abonendi väljavahetamist või piirata hinnakujundusvõimet.

"Streaming võib majanduslanguse ajal tugevalt kannatada, kui platvormid näevad korduvaid tellimuste tühistamisi ja uuesti tellimisi, mis langevad kokku originaalsisu plaanitud avaldamisega, eriti madalama sissetulekuga kasutajate seas," ütles ta.

"Kui majandussurutis võtab võimust," lisas ta, "ei oleks üllatav, kui näeksime kasvavat voolavust." Teisisõnu, see on nagu kiikumine, kus inimesed ostavad regulaarselt, kuid ka tühistavad oma tellimusi.

Reklaamide eskaleerimine võiks olla üks viis, kuidas nad saavad probleemi lahendada. See võimaldaks neil alandada tellimuste hinda, nii et klientidel jääks rohkem raha üle teiste tellimusteenuste uuendamiseks. See tooks aga rohkem kasu Netflixi konkurentidele kui Netflixile endale.

Üks asi on selge - Netflix peab hakkama oma probleeme ja strateegiat parandama, vastasel juhul vähenevad meie võimalused tagasi saada voogedastuse maailma tippu, kus sellised ettevõtted nagu Disney, Warner Bros. ja teised on aeglaselt järele jõudmas. Rääkimata Netflixi kriitikast, mis puudutab omaenda sisu loomist, mis on küll originaalne, kuid kulukas ja aeganõudev.

Bank of America:

"Me usume, et Netflix jääb domineerivaks pakkujaks seni, kuni tema sisukataloog on jätkuvalt ulatuslik ja tal on mitu suurt originaalsisu toodet, mis hoiavad kasutajaid tellijana. Kuna aga üha rohkem konkurente tuleb internetti ja ehitab oma sisuraamatukogusid, siis on Netflixi kollektiivne tugevus ja killustatus üha suuremaks tõukejõuks.

Eile jõudsid meieni veel rohkem halvad uudised

  • Netflix koondas 300 töötajat kulude kärpimise raames.

Netflix $NFLX-3.9% teatas, et koondas 300 töötajat, umbes 4% oma töötajaskonnast, teise töökohtade vähendamise voorus, mille eesmärk on vähendada kulusid pärast seda, kui voogedastuse hiiglane kaotas esimest korda rohkem kui kümne aasta jooksul tellijaid.

See samm tabas kõige rohkem USA töötajaid ja toimus pärast seda, kui ettevõte vähendas eelmisel kuul 150 töökohta. See asetab ettevõtte Tesla ja paljude teiste ettevõtete kõrvale, kes koondavad töötajaid ajal, mil turutingimused ei ole päris optimaalsed.

  • See on ka järjekordne (tõsi küll, väike) löök mitte ainult ettevõttele, sest töötuse andmed USAs tõusevad kuni 2022. aastani. Ma ei usu, et see on esimene või viimane ettevõte, mis on pidanud sellise sammu tegema.

"Kuigi me jätkame märkimisväärseid investeeringuid äritegevusse, oleme teinud need kohandused, et tagada meie kulude kasv kooskõlas meie aeglasema tulude kasvuga," ütles Netflix neljapäeval oma avalduses.

Maailma domineeriv voogedastusteenus on viimastel kuudel sattunud surve alla, kuna inflatsioon, Ukraina sõda ja tihe konkurents mõjutavad tellijate arvu kasvu. Pärast tellijate arvu vähenemist esimeses kvartalis ennustas Netflix jooksvaks perioodiks veelgi sügavamat kahjumit.

Selle langustrendi peatamiseks kavatseb ettevõte võtta kasutusele odavama reklaamiga toetatud tellimusetaseme, mille üle peetakse läbirääkimisi mitme ettevõttega.

Et olla rohkem kui lihtsalt skeptiline: $NFLX-3.9% otsib partnerlust

Netflix peab mitme ettevõttega läbirääkimisi reklaamiga toetatud partnerluse üle, ütles neljapäeval Ted Sarandos, kuna voogedastuse titaan püüab lahendada aeglustuvat tellijate arvu kasvu odavama reklaamiga toetatud paketi kasutuselevõtuga.

Selle nädala alguses ilmunud meediateadete kohaselt pidas ta läbirääkimisi Alphabet Inc (Google) ja Comcast Corp's NBCUniversaliga võimalike turundusühenduste üle.

Me ei lisa Netflixile reklaame, nagu te seda täna tunnete. Me lisame reklaamtaseme inimestele, kes ütlevad: "Hei, ma tahan madalamat tellimust ja ma vaatan reklaami"," ütles Sarandos Cannes Lions'is.

Netflixi kõige hirmsam konkurent - Walt Disney Disney+ - on samuti öelnud, et võtab kasutusele reklaamiga toetatud tasandi, kuna voogedastuse pandeemiline buum hääbub, konkurents karmistub ja kasvav inflatsioon survestab tarbijate kulutusi meelelahutusele.

  • Kas voogedastuse aktsiad on teie jaoks hea ''kaup''?
  • Kas te investeerite Netflixi või ootate järjekordset järsku langust?
  • Kas te kaldute pigem konkurentide kui Netflixi enda poole?
  • Mitu dollarit lõpetab Netflix 2022. aastal?

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet