S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Bank of America: Tyto 4 technologické akcie by do roka mohly vzrůst o více než 100 %

V předchozích dvou letech těžily akcie technologických společností z prostředí nízkých úrokových sazeb a prudce vzrostly. V letošním roce však utrpěly, protože Fed začal úrokové sazby zvyšovat. ECB je sice pozadu ale také se na to v blízké době chystá. Ve světle nedávných výprodejů tak začínají být některé akcie opět lákavé, o čemž se přesvědčili i analytici BofA. 

Bank of America Corporation

Podle předních analytiků velkých finančních institucí pravděpodobně není čas začít nevybíravě "nakupovat poklesy". V posledních několika týdnech však upozornili na několik akcií, které se nyní zdají být podhodnocené.

Stratégové Bank of America doporučuje opatrně nakupovat pokles

Analytici vypracovali seznam osmi vysoce kvalitních technologických akcií, které je vhodné koupit. Z toho čtyři by podle cílových cen analytiků mohly v dlouhodobém horizontu zdvojnásobit svou cenu. Bank of America $BAC+0.3% se zaměřila zejména na dvě odvětví: polovodiče a digitální platby. 

Obě odvětví již dříve vyzdvihla v rámci svého dlouhodobého tematického investičního pokrytí, přičemž polovodiče jsou klíčovou součástí budoucích technologií, jako je robotika a umělá inteligence. 

Začnu nejdříve akciemi ze sektoru polovodičů. Do výběru BofA se dostaly společnosti BE Semiconductor Industries $BESI.AS a Nordic Semiconductor $NOD.OL. V rámci digitálních plateb se analytici zaměřili na Wise $WISE.L+1.0% a Worldline $WLN.PA+0.4%. Všechny tyto akcie jsou kótovány na evropských burzách. 

Pravdou je, že Evropské akcie jsou nyní z historického hlediska extrémně levné. To má samozřejmě své důvody, kdy tím hlavním je válka na Ukrajině a případná recese, která je podle mnohých nevyhnutelná. 

DICPLAIMER: Nejedná se o investiční doporučení a vždy si dělejte vlastní analýzu. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 923 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Perspektivní výběr odvětví, to se musí nechat

Jasně, žádná nuda ale to, co ekonomika potřebuje a potřebovat buď čím dál více

Po čipech je velká schráňka, tím pádem s poptávkou problém nebude

Naopak firmy nestíhají vyrábět

Investovat v Evropě je nyni celkem riziko.

Bez rizika by to nešlo. Teď je výhoda, že jsou ceny nízko

Situace je v průběhu času zlepší, doufejme

Taky se tomu vyhýbám. Radši USA a Asie