S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Wall Street představuje 3 akcie s největším potenciálem pro růst ve druhé polovině roku

S&P 500 uzavírá svou nejhorší první polovinu roku za poslední generace (nejhorší od r. 1970), ale Wall Street věří, že některé akcie by mohly ještě v druhé polovině roku 2022 předvést návrat. Je dost odvážné mluvit o nějakém comebacku, když nám ve vzduchu lítá recese, ale když nám vydá tento býčí signál nebo scénář samotná Wall Street, tak by to mohlo mít určitou váhu. Minimálně nám jejich výběr může sloužit jako inspirace.

Wall Street

Už to začíná být takové klišé, ale volatilita nás stále neopouští, což má na svědomí především inflace a jestřábí FED (samozřejmě těch faktorů je o dost víc). Přestože je index S&P 500 o -21,08% níž (YTD), tak zde máme řadu akcií, které čeká možné oživení a zotavení v druhé polovině roku, alespoň tak to vidí Wall Street.

Tyto akcie mají také více než 20% růst na základě 12měsíčních konsensuálních cílů Wall Street. Očekává se také, že podle odhadů růstu zisku na akcii v roce 2022 vzrostou jejich zisky o více než 10%.

Zde jsou nejlepší tipy S&P 500 pro druhou polovinu roku:

1. Signature Bank $SBNY 

Pokud banka nepřinese očekávaný comeback, tak vás utěší alespoň nižší, ale pravidelně vyplácenou dividendou, která je vyplácena od roku 2018 ve výši 1,22%.

Výběr akcií číslo 1 doporučený 100% analytiků, kteří ji pokrývají, je $SBNY. Akcie newyorské komerční banky se letos propadly téměř o 45 %, zejména kvůli expozici kryptoměn. Přesto analytici Wells Fargo minulý týden uvedli, že zůstávají "vysoce konstruktivní" ohledně akcií, o kterých se domnívají, že získají podporu ze zvýšeného přijetí digitálních aktiv.

Akcie Signature Bank mají zhruba 82% růst na základě svého 12měsíčního cenového cíle. Proč se mi společnost na první pohled líbí?

  • Posledních několik čtvrtletí pravidelně překonává odhady analytiků, co se týká EPS, růstu tržeb a zisků.

Čtvrtletní zpráva představuje překvapení zisku ve výši 22,97%. Před čtvrtletím se očekávalo, že tato komerční banka vykáže zisk ve výši 3,97 dolarů na akcii, když ve skutečnosti vytvořila zisk 4,34 dolarů, což přineslo překvapení ve výši 9,32%.

  • Za poslední čtyři čtvrtletí společnost čtyřikrát překonala konsensuální odhady EPS.

Signature Bank vykázala za čtvrtletí končící březnem 2022 tržby ve výši 607,96 milionu USD, čímž překonala odhad o 0,18%. To je srovnatelné s loňskými tržbami ve výši 439,21 milionu dolarů. Společnost za poslední čtyři čtvrtletí třikrát překonala konsensuální odhady tržeb.

2. Generac Holdings $GNRC+1.2% 

Společnost $GNRC+1.2%  vyrábějící záložní generátory energie je dalším favoritem Wall Street. Zatímco akcie v roce 2022 klesají o 39%, akcie by mohly být "hrou na rostoucí nestabilitu sítě" a extrémní počasí, podle středeční poznámky Wells Fargo. Investiční banka se domnívá, že Generac by mohl vydělat zhruba 500 milionů dolarů v přírůstkových příjmech pokaždé, když je v USA velký hurikán, a odhaduje, že každý rok jsou zhruba dva. 

  • Teď jen trochu odskočím od tématu. Živelné pohromy se pomalu stupňují i napříč EU a ČR - všichni o tom víme - záplavy, tornáda, požáry. Tyto pohromy se mají údajně v průběhu let stupňovat, což přináší otázku: Investujete do tohoto sektoru? Respektive do záložních generátorů energie?

Zpátky k $GNRC+1.2%: Generac by se podle odhadů 17 analytiků mohl vyšplhat o 81% na svou 12měsíční cílovou cenu.

Investoři nyní vyhlíží další zprávu o ziscích: Investoři budou doufat v sílu Generac Holdings, jak se blíží k dalšímu zveřejnění zisků. Generac Holdings by měla vykázat zisk ve výši 2,66 USD na akcii, což by představovalo meziroční růst o 11,3%. Konsensuální odhad tržeb předpovídá čisté tržby ve výši 1,26 miliardy dolarů, což je o 37,47% více než před rokem.

Celoroční odhady analytiků společnosti $GNRC+1.2% požadují zisk ve výši 11,74 USD na akcii a tržby ve výši 5,16 miliardy USD. Tyto výsledky by představovaly meziroční změny o +21,91 % a +37,99 %. Uvidíme, zda se společnosti podaří naplnit tato očekávání.

3. Microsoft $MSFT-0.2% 

S tržní kapitalizací téměř 2 biliony dolarů je Microsoft jednou z největších technologických společností na světě. 23,28% pokles ceny akcií za posledních šest měsíců by mohl být příležitostí pro investory.

$MSFT-0.2% by měl být připraven na návrat v druhé polovině roku. Výrobce Windows a Xbox má více než 30% vzestup na základě své konsensuální cílové ceny, a to navzdory letošnímu propadu. Analytici Citi nedávno označili Microsoft za nejlepší výběr, protože věří, že technologické akcie jsou nyní značně dole.

Asi 80% analytiků pokrývajících akcie to považuje za jasný signál pro nákup.

Očekávání 

Očekává se, že technologický gigant oznámí své fiskální výsledky za čtvrté čtvrtletí. Wall Street očekává, že zisk bude činit 2,31$ na akcii, ve srovnání s 2,17 dolary na akcii v loňském roce a 2,22 dolary na akcii ve třetím čtvrtletí.

  • Musím dodat, že s výběrem $MSFT-0.2% úplně nesouhlasím. Společnost je sice silná a už má něco za sebou, ale moc nevěřím v comeback tech sektoru. Myslím si, že výplach v tomto sektoru může ještě pokračovat, proto nevnímám $MSFT-0.2% jako volbu pro možný comeback.

Wall Street dále doporučuje nakupovat tyto akcie: ServiceNow (NOW), New Corporation (NWSA), Assurant (AIZ) a Howmet Aerospace (HWM).

Závěr

Souhlasíte s výběrem Wall Street? Osobně neočekávám moc zvratů ve zbytku roku a ani žádnou řadu býčích scénářů. Stále se stavím k aktuální situaci čelem a nevidím žádný náznak pro zlepšení napříč sektory. Ovšem kdybych si musel vybrat jednu akcii z této trojice, tak bych volil $SBNY - banky mají většinou nejlepší postavení a propozice pro růst a comeback v takových obdobích. Navíc jsou od $SBNY celkem velká očekávání, která když naplní, tak by to mohlo značně pohnout s cenou, která je od začátku roku výrazně dole. Největší riziko vnímám v podobě expozice s kryptoměnami, které banku mohou stále táhnout ke dnu i po zbytek roku. 

Osobně bych se stále držel většího hromadění hotovosti a raději se držel mírného skepticismu. Nadále se budu držet pravidelného přikupování a pozornost vztahovat především k defenzivním a dividendovým akciím. 

  • Jakou volíte strategii vy?
  • Které akcie upřednostňujete vy? Samozřejmě z pohledu na možný comeback ve zbytku roku.

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 1179 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Zdravím páni, zaujímalo by ma ci je nejaka dobra internetová stránka kde niekto sleduje tieto predikcie a analýzy ci uz Amerických bánk alebo Wall Street a pod. a robí dlhodobú štatistiku na kolko % im vychádzajú tieto predpovede. Díky za tip. 👍 Rád by som si v tom spravil poriadok aby som vedel koho sa oplatí sledovať vôbec. 😏

Oplatí se sledovat vše, aby měl člověk přehled. Co si z toho každý odnese nebo vezme je pak na něm. Ovšem nedá se na základě nějaké predikce investovat.

Plus je tahle doba tak nevyzpytatelná, že je to buď a nebo. Inflace vyskočí, začne válka Čína x Tchaj-wan (plus USA možná), prodraží se výroba, zdraží se spotřební zboží, vyvolá se nová migrační vlna, začne další covidová vlna - těch faktorů je letos extrémně mnoho. Nic není jisté a u investování obzvlášť.

Podle mě to bude taková houpačka, že cokoliv predikovat je cesta do pekel 😅

Jak říkám v závěru: Raději budu ještě skeptický a budu hromadit cash pro další propady.

Predikce pro $SBNY vypadají velice dobře, ale riziko je ta expozice s kryptoměnami, které určitě budou ještě klesat. Ale souhlasím s tím, že banky mají top postavení k přežití, navíc teď většina navyšovala myslím i dividendy po zátěžovém testu Citi, JPM, BoA a další.

Celkem jsem byl překvapen, že zátěžové testy dopadly celkem dobře. Samozřejmě je to dobré znamení, že dividenda roste :)

Zase $MSFT-0.2% má nejnižší ztrátu z těchto 3, ale chápu vás, tech sektor nevypadá úplně fit.

$MSFT-0.2% je akcia, kde sa nebojím v tuto chvíľu nakupovat. Pravé včera som prikupoval a asi budem prikupovať aj tento mesiac. Robustný a silný business, zdravá spoločnosť s minimom dlhu a a velmi dobre finančne zdravie firmy

To rozhodně. Nemám nic proti MSFT, jen podotýkám, že nevěřím v růst celého tech sektoru, tím však neříkám, že bych $MSFT-0.2% při nějakém větším propadu nepřikoupil. Společnost jako taková je velice slibná.