S&P 500 ^GSPC 5,010.6 +0.87%
Nvidia NVDA $795.18 +4.35%
Tesla TSLA $142.05 -3.40%
Amazon AMZN $177.23 +1.49%
Alphabet GOOG $157.95 +1.43%
Apple AAPL $165.84 +0.51%
Microsoft MSFT $400.96 +0.46%
Meta META $481.73 +0.14%

Deutsche Bank: Bitcoin dosáhne 28 000$ pokud nastane tento scénář

Analytici Deutsche Bank přináší býčí scénář pro Bitcoin $BTCUSD-0.9%, který se od dnešní hodnoty může vyšplhat až na 28 000$. Navíc nejsou první ani poslední bankou, která předpokládá růst krále kryptoměn, taková JP Morgan se ihned přidává a říká, že to nejhorší už je za námi. Přičemž predikce JPM je 38 000$ do konce roku.

Bitcoin $BTCUSD-0.9% 

Největší světová kryptoměna Bitcoin $BTCUSD-0.9% se dostala pod intenzivní prodejní tlak a prozatím se snaží udržet na 19 200 USD. Analytici Deutsche Bank se však domnívají, že Bitcoin drží pravděpodobnost nárůstu o víc jak 45% odtud na 28 000 dolarů do konce roku. Věří, že šance pro tento růst je vysoce pravděpodobná.

S křehkými globálními makroekonomickými podmínkami investoři přecházejí k rizikovým aktivům. Investoři tak vytahují kapitál z kryptotrhu a Bitcoinu. Největší kryptoměna na světě již meziročně klesla o necelých 60%.

Při jakém scénáři se tato predikce naplní?

Analytici Deutsche Bank (Marion Laboure a Galina Pozdnyakova) říkají, že kryptoměny jsou stále více korelovány s americkými akciovými benchmarky, jako jsou S&P 500 a Nasdaq 100. Stratégové banky jsou přesvědčeni, že S&P 500 se zotaví na lednovou úroveň. Od začátku roku 2022 index S&P 500 klesl o více než 21 procent a zaznamenal nejhorší výkon v první polovině roku, což je nejhorší období od roku 1970.

Stratégové Deutsche Bank však předpovídají, že pokud se S&P 500 zotaví na lednové úrovně, Bitcoin by je mohl brzy následovat. Bitcoin znovu a znovu nedokázal splnit očekávání investorů ohledně zajištění proti inflaci. Ve skutečnosti, uprostřed inflačního tlaku, Bitcoin a kryptoměny korigovaly rychleji než akcie.

Navzdory pozitivnímu postoji k Bitcoinu analytici Deutsche Bank varují před problémy v krypto prostoru. Turbulence na trhu v posledních týdnech vedly k vážným problémům s likviditou pro krypto věřitele a insolvence hedgeových fondů.

Analytici dodali:

Stabilizace cen tokenů je obtížná, protože neexistují žádné společné oceňovací modely, jako jsou ty v rámci veřejného akciového systému. Kromě toho je kryptotrh velmi roztříštěný. ''Volný pád'' kryptoměn by mohl pokračovat kvůli složitosti systému.

JP Morgan:

Deutsche Bank není jedinou bankou, která je ohledně Bitcoinu optimistická. Bankovní gigant z Wall Street JP Morgan se také domnívá, že současná fáze snižování zadluženosti kryptoměn by mohla brzy skončit. Ve středeční zprávě klientům stratégové JPMorgan v čele s Nikolaosem Panigirtzoglou napsali:

"Současný cyklus snižování zadluženosti nemusí být příliš zdlouhavý," vzhledem k "skutečnosti, že krypto subjekty se silnějšími rozvahami v současné době vstupují. Financování rizikového kapitálu je velice důležité, " je to důležitý zdroj kapitálu pro krypto ekosystém, v květnu a červnu pokračoval příliv zdravým tempem."

Stav snižování zadluženosti krypto firem naznačuje, že aktiva byla prodána buď dobrovolně, prostřednictvím likvidace, nebo ve spěchu. Tento stav začal zejména kolapsem ekosystému Terra. Později následovala krize likvidity v síti Celsius Network a krypto věřiteli BlockFi. Na závěr dodávají i příklad insolvence hedgeového fondu Three Arrows Capital (3AC), který je dalším velkým otřesem pro investory.

JPMorgan věří, že to nejhorší by mohlo být za námi. V květnu, kdy se Bitcoin obchodoval za přibližně 29 000 USD, JPMorgan uvedla, že do konce roku se může dále zotavit až na 38 000 USD.

  • Jak to vidíte vy? Samozřejmě chápu, že predikce pro Bitcoin nejsou ničím podloženy a jedná se pouze o důvěru v zotavení trhu, který vynese akcie i kryptoměny na příjemnější hodnoty. Přesto se zajímám o váš pohled. 

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Aktuálně mám průměrnou nákupní cenu 23k, takže klidně ať udělá hop nahoru, ale stejně je to jedno. Hledím na delší horizont, kde může vystřelit. Nakupuju pravidelně, takže si to možná ještě o něco snížím. Spíš se divím, že si ty banky berou tohle na své jméno - Všichni (snad) víme, že to nejde nijak zjistit, kde bude za měsíc, rok, desetiletí a i přesto to ty banky zkouší. Jo když jim to vyjde, tak se budou hrdě plácat po prsou, ale když ne? Tak bude jen ticho :D

Přesně tak 😄👍 Když jim to nevyjde, tak bude ticho.

No jo no, to je ta naše ochrana proti inflaci, která padá $BTCUSD-0.9%😄 Predikce nejsou směrodatné. Jak říkáte u krypta to není ani možné, neexistuje žádný model, takže je to víra v zotavení a příliv investorů. Ale i tak zkusím vystřeli na slepo jako ty banky a říkám 31 654 na konci roku 😄

Třeba je tohle ta cena, která vyjde 😄 Nakonec pak budete vydávat přesnější predikce než banky🤔😄

A co tak: 31655, není to už moc?😉😃