S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Máte dlouhodobý horizont? Pak zvažte tyhle dvě akcie, které mají obrovský potenciál do budoucna

I když medvědí trhy mohou bezpochyby vyvolat strach a otestovat odhodlání investorů, jsou také osvědčenou příležitostí k nákupu podniků ve slevě. Dost často podniků, které jsou tak trochu hazardní sázkou na "gamechanger" vývoj. Navíc - připomeňme, že každá korekce na akciovém trhu a každý medvědí trh v historii byl nakonec smazán býčí rally.

Čas bývá nejdůležitější přísadou při pečení dokonalého investičního pokrmu

Současný medvědí trh je obzvláště vhodnou dobou pro nákup růstových akcií, které byly poraženy krátkodobým strachem. Nikde není psáno, že právě tyto dvě akcie budou jednou novou Teslou. Pokud by to ale vyšlo, bylo by super být v nich mezi prvními, že?

Nio

První z nich je $NIO-5.0%. Poměrně známá společnost. V příštích několika čtvrtletích není pochyb o tom, že akcie automobilek budou čelit skutečným nepřízním. Výrobci automobilů se potýkají s nedostatkem polovodičových čipů, s odstávkami v Číně, které vedly k nedostatku dílů, a s historicky vysokou inflací, která jim snižuje provozní marže. Přesto společnost Nio prokázala, že má schopnosti a inovace, aby se stala předním výrobcem elektromobilů v Číně, která je největším automobilovým trhem na světě.

Nio je společnost, která je aktuálním vývojem docela dost bita

Jakmile se problémy s dodavatelským řetězcem stanou minulostí, společnost Nio by neměla mít problémy s náběhem výroby. Během dvou let se společnost dostala z výroby necelých 4 000 elektromobilů za čtvrtletí na úroveň 25 000 kusů. Produkce z listopadu a prosince 2021 naznačuje, že se roční produkce blíží 130 000 elektromobilů. Odborníci se domnívají, že bez omezení dodávek může společnost Nio během 12 měsíců nebo méně zvýšit roční sériovou výrobu na více než 500 000 elektromobilů.

Ještě důležitější pro úspěch společnosti Nio jsou její neustálé inovace. Nedávno například představila dva sedany ET7 a ET5, (mimochodem moc hezká auta) které budou přímo konkurovat vlajkovým sedanům společnosti Tesla, Modelům S a 3. Díky modernizaci akumulátorů nejvyšší úrovně nabízejí sedany společnosti Nio ve srovnání se sedany Tesla vynikající dojezd.

Dalším prostředkem k dlouhodobému růstu společnosti Nio je předplatné baterií jako služby (BaaS). Program BaaS snižuje počáteční pořizovací cenu elektromobilu Nio a umožňuje kupujícím nabíjet, vyměňovat a modernizovat baterie. Na oplátku společnost Nio inkasuje měsíční poplatek s vysokou marží a především udržuje věrnost prvních kupujících značce. Geniální obchodní model. 🔥

Cresco Labs

Konopný multistátní provozovatel Cresco Labs $CRLBF. Společnost Cresco ukončila březen s 50 provozovanými výdejnami v 10 státech.

Od února 2021 se jen málokteré odvětví těší větší všeobecné nelibosti Wall Street než konopí. Očekávalo se, že Kongres vedený demokraty spolu se zvolením demokrata Joea Bidena prezidentem rychle povede k přijetí reforem konopí na federální úrovni USA. Protože se však legalizace marihuany ani bankovní reformy nestaly zákonem, akcie marihuany se propadly do 16měsíčního klesajícího trendu.

Tomuto trendu odpovídá i graf Cresco Labs

Přestože je odvětví marihuany již více než rok v útlumu, nabízí také zajímavou příležitost pro trpělivé investory, kteří mohou využít rychlého růstu v legalizovaných státech. Koneckonců tři čtvrtiny všech států daly v nějaké podobě marihuaně zelenou. 

Největší příležitost k růstu společnosti Cresco vyplývá z její maloobchodní připravenosti. Společnost Cresco se zaměřuje na řadu států s omezenou licencí, jako jsou Illinois, Ohio a Massachusetts. Regulační orgány, které záměrně omezují počet vydaných licencí pro výdejny, dávají maloobchodním prodejnám společnosti Cresco slušnou šanci vybudovat si povědomí o svých značkách a získat si věrné zákazníky.

Společnost Cresco Labs je také uprostřed transformační transakce, v jejímž rámci získá společnost MSO Columbia Care v rámci dohody o prodeji všech akcií. Za předpokladu, že se obchod uzavře, bude mít Cresco Labs více než 130 maloobchodních poboček na 18 trzích. Columbia Care pravidelně využívá akvizice jako prostředek k expanzi. Koupí společnosti Columbia Care by Cresco obrátilo karty a získalo by okamžitou expozici na řadě trhů s vysokými příjmy.

A konečně, společnost Cresco Labs je největším velkoobchodním poskytovatelem konopí v USA. Wall Street často velkoobchodní prodej marihuany odmítá kvůli méně příznivým maržím ve srovnání s maloobchodním prodejem. Společnost Cresco však vlastní licenci na distribuci konopí v Kalifornii, která je největším trhem s marihuanou v zemi. To jí umožňuje umisťovat své vlastní produkty do více než 575 výdejních míst. Tato objemová výhoda více než převáží slabší marže spojené s velkoobchodním prodejem konopí.

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn a analýzu na základě dat z internetu a několika dalších analýz. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$NIO-5.0% je super, ale po posledních zprávách přemýšlím, jestli ten Byd přecejenom nebude lepší

Toť otázka no. A pak je tady ty Xpeng atd., které se tváří úplně stejně slibně

No jedno je jistý - kromě Tesly a možná Fordu nejspíš všechny západní automobilky dostanou vejprask

Investujete do Nia nebo Cresco Labs?

$NIO-5.0%  je společně s $TSLA-1.9% jeden z mých největších betů

Konopný společnosti jdou ale mimo mě