S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

A tohle víte?

Tento článek není můj autorský,  ale přebírám podstatná data z RediNews. 

Víte, co vše je možné v USA?

Chystám se dát některým daňovým rezidentům zejména v USA – těm, kteří jsou pracovníky pracujícími z domova – tu nejdůležitější finanční radu, kterou dostanou za celý svůj život.

Jak? Tím, že jim ukážete, jak mohou snadno dosáhnout sedmimístného čistého jmění , aniž by každý rok utratili o cent méně než dosud.

Nechte mě to vysvětlit…

Léta upozorňuji, že cesta k úplné finanční nezávislosti je přímá.

Vše, co musíte udělat, je žít pod svými náklady, ušetřit rozdíl mezi svými příjmy a výdaji, rozumně je investovat – nechat peníze skládat se po dobu let, nejlépe desetiletí.

Většina lidí ale není ochotna žít pod poměry, protože to vyžaduje bydlení v menším domě, jízdu ve starším autě, vyhýbat se značkovému zboží, vynechávat exotické výlety nebo jíst méně často. Rozumím tomu. Život se má užívat. A to chce peníze. Pro většinu z nás je těžké mít a dělat vše, co chceme, a přitom každý rok ušetřit značné množství peněz.

Existuje však krok, který mohou udělat miliony pracovníků pracujících dálkově z domova, který jim umožní utrácet stejně jako v současnosti a přitom si ušetřit dost na to, aby si užili mnohamilionový důchod.

Stačí se přestěhovat na Aljašku, Floridu, do Nevady, New Hampshire, Jižní Dakoty, Tennessee, Texasu, Washingtonu nebo Wyomingu – nebo v nich strávit alespoň půl roku prací.

Každý z těchto států nemá žádnou státní daň z příjmu.

Pokud se stanete rezidentem některého z nich, nebudete již muset platit státní daně z příjmu.

Dovolte mi, abych vás provedl typickým scénářem, abych demonstroval, co to znamená ve skutečných dolarech a centech.

Střední příjem domácnosti v USA loni činil 79 900 dolarů. Průměrná státní daň z příjmu je 6 % (I když je to až 10,75 % v New Jersey, 11 % na Havaji a 13,3 % v Kalifornii.)

Střední domácnost – ve 41 státech, které mají daň z příjmu – loni zaplatila na státních daních z příjmu přibližně 4 800 dolarů. Pokud by těch 4 800 dolarů bylo místo toho investováno a nevydělalo nic víc než 10% průměrný roční výnos indexu S&P 500, mělo by to hodnotu 12 449 dolarů za 10 let, 32 292 dolarů za 20 let a 83 757 dolarů za 30 let.

Ale to je jen výsledek ročních daňových úspor.

Pracovník na dálku ve státě osvobozeném od daní ušetří každý rok tolik – nebo více vzhledem k tomu, že osobní příjmy a státní daně v průběhu času rostou.

Po pouhých 12 letech daňových úspor – a několika desetiletích skládání – budete mít pravděpodobně sedmimístné čisté jmění .

A pokud byly peníze investovány do Roth IRA (individuální důchodový účet), tento je také osvobozen od federálních daní.

To je snadný způsob, jak vybudovat sedmimístný majetek bez splatných státních nebo federálních daní.

Nejlepší ze všeho je, že tito vzdálení pracovníci neutráceli o nic méně. S tímto plánem nedocházelo k žádnému zmenšování nebo krácení peněz. Pouze vzali peníze, které v současné době předávají státní vládě, a dali je do práce ve svůj vlastní prospěch.

Jsou zde dva potenciální háčky.

První je, že někteří vzdálení pracovníci – kteří mají možnost svobodně pracovat odkudkoli – již žijí v jednom z devíti států, které nemají státní daň z příjmu.

Tito jedinci musí mít výchozí plán A: utrácet méně, aby více ušetřili.

Jiní vzdálení pracovníci žijí ve státech s vysokými daněmi, ale nechtějí se odstěhovat od své rodiny, přátel nebo sousedů. Většina států však vyžaduje, abyste žili mimo stát pouze půl roku – obecně šest měsíců a den – abyste získali nárok na pobyt jinde, a tím se vyhnuli státní dani z příjmu. To znamená, že vzdálený pracovník například v New Yorku nebo Massachusetts by mohl strávit šest chladnějších měsíců ve slunném Texasu nebo na Floridě a pak se vrátit během mírnějších období a trávit čas se starými přáteli nebo širší rodinou.

Někteří takovou oběť nechtějí podstoupit. A já to rozhodnutí chápu. Lidé mají často důležité osobní důvody, proč zůstat tam, kde jsou. Ale pro ty, kteří jsou flexibilní, to znamená možnost dosáhnout finanční nezávislosti bez obětování současných výdajů.

A to je docela velká věc.

Pokud jste jedním z daňových rezidentů USA, kteří toto čtou, kteří pracují na dálku, a máte problémy s šetřením (nebo potřebujete ušetřit více) a máte možnost se stěhovat, zvažte tento nápad vážně.

Pracovníci v těchto devíti státech mají obrovskou výhodu, pokud jde o dosažení jejich důchodových cílů.

A – věřte mi – za 10… 20… nebo 30 let od nynějška se přechod do státu bez daní bude zdát samozřejmý… ne-li skvělý.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @standasocha má karmu 74 a je členem této komunity od 30/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

zajímavé velmi, úplně to vidim, v létě na Floridu a v zimě na Aljašku 🤣

To je sice fajn, ale pro člověka žijící v ČR ta daň z příjmu je vždy

Tohle byla jen taková zajímavost, to, jak jsou v USA nízké daně a to, že v 9 státech se dokonce daně ani neplatí, je přece zajímavé....

To nepochybně. Třeba Florida musí být pecka, na jihu, hezký počasí a nulová daň z příjmu 👍