S&P 500 ^GSPC 5,031.25 +0.41%
Meta META $491.21 +1.97%
Nvidia NVDA $806.74 +1.45%
Microsoft MSFT $403.86 +0.72%
Alphabet GOOG $158.54 +0.37%
Apple AAPL $165.23 -0.37%
Amazon AMZN $177.62 +0.22%
Tesla TSLA $142.08 +0.02%

5 klíčových věcí ze světa financí, kterých jste si tento týden možná nevšimli

🔹 Společnosti JPMorgan Chase & Co a Morgan Stanley nedosáhly tržeb, zisku a ani EPS, což je nepříjemné znamení, že se již možná nacházíme v recesi. Banky obvykle během hospodářského zpomalení zvyšují své rezervy ve snaze čelit dlužníkům, kteří nesplácejí své závazky. Přesně to udělala banka JPM a zaznamenala pokles zisku, protože vytvořila rezervy na špatné úvěry o 428 milionů dolarů. Výsledky banky byly zároveň poškozeny prudkým 55% poklesem příjmů z investičního bankovnictví.

Banky na Wall Street 

Banky na Wall Street se v roce 2022 potýkaly s naprostým propadem IPO a emisí dluhových a akciových cenných papírů, což je prudký obrat oproti masivnímu boomu transakcí v loňském roce, který vedl k růstu zisků

🔹 Euro se poprvé po téměř dvaceti letech dostalo na paritu s americkým dolarem, když hodnota dolaru po zveřejnění indexu spotřebitelských cen (CPI) prudce vzrostla. To znamená, že se EUR obchodovalo na úrovni 1 USD.

Počet dolarů za jedno euro

🔹 Netflix $NFLX+1.0% uzavřel dohodu s Microsoftem $MSFT+0.7% o reklamě v rámci programu a předplatného, což by streamovacímu kanálu mohlo přinést nový silný zdroj příjmů.

🔹 Tesle $TSLA+0.0% odešel šéf oddělení umělé inteligence a vývojář autopilota Andrej Karpathy. Akcie v reakci zareagovaly výrazným poklesem. 

Slovák Andrej Karpathy opustil Teslu

🔹 Index spotřebitelských cen v USA šokoval investory a pravděpodobně i FED, protože dosáhl mnohem horších hodnot, než se původně očekávalo. Index spotřebitelských cen v USA (červen): 9,1 %, původně předpokládáno: 8,8 %.

CPI data USA

Tento příspěvek je od eToro účtu eToroInvestment.

Chcete začít investovat nebo nejste momentálně spokojeni se svým brokerem? Pak byste měli definitivně vyzkoušet platformu 👉 eToro, kde se můžete inspirovat u zkušených investorů a účtů, jako je právě  eToroInvestment a to navíc 100% bez poplatků.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @buliospicks má karmu 56 a je členem této komunity od 03/06/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

dohoda $NFLX+1.0% s $MSFT+0.7% byla velkým překvapením, čekal se Google 😅

Zaujímavé info ☝️

To s těmi IPOs je zajímavý, jsem zvedavej, kdy se to začne vracet do normálu. Prostě jak dlouho budou firmy čekat