S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

3 akcie, které kupují nejchytřejší investoři na světě a které jsou 70-90 % pod úrovní ATH

Úspěšní finanční správci si oblíbili tři utlačované, ale rychle rostoucí společnosti. Klesající akciový trh neodradil miliardáře od toho, aby se vrhli na tyto růstové akcie, jejichž hodnota klesá. Ve skutečnosti S&P 500 právě zaznamenal nejhorší výkon v prvním pololetí za 52 let! Navzdory tomuto mizernému výkonu se finanční manažeři miliardářů nenechali odradit od toho, aby dali své peníze do práce. 

Úspěšní finanční správci si oblíbili tři utlačované, ale rychle rostoucí společnosti.

I když následující tři růstové akcie klesly mezi 70 % a 88 % ze svých historických maxim, podání u Komise pro cenné papíry (SEC) ukazuje, že miliardáři nemohou přestat je kupovat.

Pinterest: pokles o 77 % oproti ATH $PINS-1.5% 

První hypergrowth akcií, které se alespoň jeden miliardář finanční manažer nemůže nabažit, je akcie sociálních sítí Pinterest. Podle zprávy The Wall Street Journal z konce minulého týdne získala společnost Elliott Management, kterou vede miliardářský investor Paul Singer, 9% podíl v Pinterestu. 

Aktivističtí investoři se často stěhují, když mají pocit, že současný manažerský tým společnosti nedělá dost pro vytvoření hodnoty pro akcionáře. Ačkoli je ještě příliš brzy na to říct, co má Elliott Management na mysli, aktivističtí investoři obvykle prosazují, aby se společnost prodala nebo nabídla místa ve správní radě dotyčným aktivistickým investorům. Klíčovým bodem je, že aktivismus investorů má tendenci být pro akcionáře častěji pozitivní než ne. Ve skutečnosti je však na Pinterestu mnohem více než jen zapojení Singera.

V posledních čtvrtletích se skeptici zaměřovali na klesající měsíční počet aktivních uživatelů (MAU) Pinterestu a na možnost, že změny sledování dat Apple iOS poškodí provozní model Pinterestu řízený reklamami. Například pokles MAU na Pinterestu za čtyři čtvrtiny lze vysvětlit tím, že se zvyšuje proočkovanost COVID-19 a lidé častěji vycházejí ze svých domovů. Pokud uplyne pět let a nevezmete v potaz počáteční výskyt a pokles COVID-19 MAU, nárůst uživatelů neustále roste

Ještě důležitější je, že Pinterest neměl problémy se zpeněžením svých uživatelů . Globální průměrné tržby na uživatele (ARPU) vzrostly v prvním čtvrtletí o 28 %, přičemž na mezinárodních trzích byl zaznamenán ještě robustnější růst ARPU. To docela jasně ukazuje, že obchodníci jsou ochotni zaplatit prémii, aby dosáhli na Pinterestu 433 milionů MAU. Celým předpokladem platformy Pinterestu je navíc to, aby uživatelé ochotně sdíleli věci, místa a služby, které je zajímají. Jinými slovy, společnost nepotřebuje souhlas se sledováním dat, aby pomohla obchodníkům zacílit na uživatele. Tento jedinečný aspekt provozního modelu Pinterestu by měl umožnit, aby se časem stal relevantním hráčem e-commerce.

Cronos Group: pokles o 88 % oproti ATH $CRON-1.7% 

Druhým růstovým titulem, který byl překonán na kaši, a přesto je stále magnetem pro peníze miliardářů, je kanadský licencovaný výrobce marihuany Cronos Group. I když akcie společnosti Cronos klesly o 88 % ze svého maxima v roce 2019, neodradilo to Israel Englander z Millennium Management od získání téměř 1,23 milionu akcií během prvního čtvrtletí.

Před třemi lety se očekávalo, že kanadské akcie marihuany, jako je Cronos Group, budou špičkou v rychle rostoucím průmyslu konopí. Kanadské regulační orgány a hlavní akcie země však hrubě špatně spravovaly svou příležitost. Pomalý proces schvalování výdejen na klíčových trzích spolu s příliš horlivými akvizicemi odsoudil velkou část průmyslu k masivnímu podprůměrnému výkonu. Pokud existuje pro Cronos Group výhoda, pak je to to, že společnost má úzký vztah s tabákovou společností Altria Group. 

Altria převzala v březnu 2019 45% akciový podíl ve společnosti Cronos v celkové výši 1,8 miliardy dolarů. I když hodnota tohoto akciového podílu prudce klesla, zdá se, že Altria je odhodlána pomoci Cronos uspět, pokud by byla cesta ke vstupu na lukrativnější americký trh s konopím otevřít. Altria má bohatou historii vývoje produktů a marketingu a jistě by mohla přinést své odborné znalosti v oblasti distribuce.

Lucid Group: Pokles o 70 % oproti ATH $LCID+0.4% 

Třetím růstovým titulem, který byl rozmělněn, a přesto zůstává cílem pro finanční manažery miliardářů, je výrobce elektrických vozidel Lucid Group. Společnost, která od února 2021 ztratila 70 % své hodnoty, nezabránila Philippe Laffontovi z Coatue Management v nákupu téměř 2,97 milionu akcií Lucid během prvního čtvrtletí.

V mnoha ohledech jsou elektromobily považovány za nespornou investiční příležitost. Vyspělé země chtějí podniknout kroky ke snížení své uhlíkové stopy a zpomalit nebo zastavit změnu klimatu. Tlačit spotřebitele a podniky k přechodu na EV a další čisté zdroje energie je pravděpodobně jedním z nejjednodušších způsobů, jak toho dosáhnout. Vzhledem k tomu, že Lucid měl na konci prvního čtvrtletí téměř 5,4 miliardy dolarů v hotovosti, je považován za jednu z lépe kapitalizovaných značek zaměřených na elektromobily. Společnosti Lucid Air sedany se účinně snaží jet na kabátu Tesly tím, že zatáčí velké procento na trhu sedanů s kvalitními a prémiovými EV.

Problémy s dodávkami související se společností COVID spolu s přetrvávajícím nedostatkem polovodičových čipů však automobilový průmysl těžce zasáhly. Navzdory silné počáteční poptávce - společnost Lucid tvrdí, že na začátku května 2022 měla více než 30 000 rezervací na Lucid Air - společnost požaduje, aby se v roce 2022 vyrobilo pouze 12 000 až 14 000 sedanů.  To je výrazně méně než 20 000 elektromobilů, které Wall Street původně očekával.

Ještě problematičtější je skutečnost, že společnost Lucid odložila uvedení svého SUV Project Gravity o rok na rok 2024. Odkládat uvedení odlišujícího se produktu na trh, zatímco společnost spaluje velké množství kapitálu a snaží se zvýšit globální produkci, není ideální.

Tento příspěvek nemá sloužit jako investiční doporučení, pouze jako analýza akcií, které nakupují významní investoři. Tento článek navazuje na úspěšný článek: 2 akcie, které kupují nejchytřejší investoři světa, část 2

Zdroj: Fool.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Na $LCID+0.4% si stále neviem spraviť názor

Hype tam bol ale nejak opadol

Ja celkovo mám nejak vnútorný problém s EV

Cronos som myslel najskôr že krypto 😀🤯

Aj Ja keď som to videl na prvú tak pozeram že čo 😀

Ale od ath sú pekne vyklesane tieto spoločnosti

Ďalšia zo série 😀

Čo mava celkom úspech

Inšpirácia dobrá 🧐