Globálna populácia neustále rastie a preto by sme mali investovať do týchto oblastí

Aj keď sa v médiach píše, že pôrodnosť u žien klesá, tak za chvíľu budeme svedkami, že na našej planéte bude 8 miliárd ľudí. Podľa odhadov Populačného fondu OSN by sa tak malo stať už v novembri tohto roku. Tento neuveriteľný míľnik podčiarkuje potrebu vyriešiť množstvo pretrvávajúcich výziev súvisiacich s rastom populácie, no zároveň predstavuje podľa mňa veľmi atraktívne investičné príležitosti. 

Podľa odhadov už v 11/2022 presiahne počet obyvateľov na svete hranicu 8 miliárd a čo to znamená z hľadiska investovania?

Odpoveď na otázku je pomerne jednoduchá, aj keď sa možno nie každý investor nad tým zamyslí. V závislosti od krajiny každý novorodenec potrebuje ďalšie množstvá komodít a surovín, od hliníka až po zinok. Čiže jednoducho povedané, každý jeden novorodenec na planéte zvyšuje dopyt po surovinách, čo môže z hľadiska investovania priniesť dlhodobý prospech. 

A keďže veľkosť globálnej strednej triedy sa rýchlo rozrastá, dopyt po nových materiáloch by mal v budúcnosti zostať vysoký. To vytvára veľký benefit pre potravinárske spoločnosti ako aj pre výrobné závody, či spoločnosti zamerané na zdravotnú starostlivosť, liečivá alebo aj luxusný tovar. 

Tento príspevok vychádza zo zaujímavého obrázku, ktorý som videl na internete a až potom som si uvedomil o aké veľké čísla z hľadiska dopytu na jedného človeka sa vlastne jedná. Obrázok poukazuje na priemerného Američana, samozrejme nie každý na celom svete má vysokú životnú úroveň ako priemerný Američan, ale akékoľvek množstvo týchto zdrojov vynásobené 8 miliardami ľudí je, mierne povedané, veľa.

Zdroj: US Global Investors

/1libra=0,45kg/

Z obrázku môžeme vidieť, že na každého narodeného američana je potreba 2.96 miliónov libier minerálov, kovov, palív...

Podľa odhadov na každého Američana počas jeho života v priemere potrebných takmer 3 milióny libier materiálov, pričom predpokladaná dĺžka života je 77,3 roka. To zahŕňa viac ako 17 000 libier železnej rudy, ktorá sa používa na výrobu ocele, 1,32 milióna libier kameňa, piesku a štrku a 52 000 libier cementu, či 65 000 galónov ropy a mnoho ďalšie. Čo to teda znamená? Jednoznačné investovanie do týchto komodít alebo spoločností, ktoré sa zaoberajú ťažbou a spracovaním. 

Myslím si, že tento príspevok a tieto štatistiky by mali jasne poukázať na budúci rast a atraktivitu spoločností, ktoré sa zaoberajú vyššie spomenutými komoditami a presvedčiť investorov, ktorí to stále berú na ľahkú váhu aj keď sa všade píše o budúcom nedostatku materiálov takmer vo všetkých smeroch podnikania. 

Ak s tým súhlasíte tu prikladám odkazy na spoločnosti v rámci odvetví o ktorých som písal.

Železo: https://www.fool.com/investing/stock-market/market-sectors/materials/metal-stocks/iron-stocks/ 

Kovy: https://www.fool.com/investing/stock-market/market-sectors/materials/metal-stocks/ 

Štrk, piesok, kamene: https://swingtradebot.com/stocks-tagged-as/32614-gravel 

Ropa a zemný plyn: https://finance.yahoo.com/u/yahoo-finance/watchlists/oil-and-gas-stocks 

Ak sa Vám tento typ príspevku páči, dajte mi follow, aby ste o nič neprišli. 

DISCLAYMER: Toto je len moje zhrnutie faktov a nie investičná rada, takže to prosím berte len ako nápovedu a analýzu.


Zaujímavé by možno bolo rozmeniť si to na drobné. Myslím, v ktorých štátoch populácia rastie najviac a tam investovať do týchto spoločností ak sa dá. 

Určite zaujímavý príspevok. Palec hore.

To je zajímavý pohled. Investice do společností z důvodu růstu populace mě asi nikdy nenapadly. Ale rozhodně je to teda dobrá myšlenka!

8 miliard v novembri nie je sranda 😅 a je pravda že surovinový nedostatok sa bude asi navyšovať

Timeline Tracker Overview