S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Paramount slibuje vysokou návratnost pro dlouhodobé investory

Pokud vyhledáváte akcie, které mají aktuálně atraktivní ocenění a určitý příslib pro další růstový potenciál, tak se rozhodně podívejte semnou blíž na akcie společnosti Paramount $PARA+13.4%. Paramount se mi jeví jako zajímavý skrz to, že neustále pracuje na zlepšení svého streamovacího odvětví, ale zároveň stále těží z obliby starých a tradičních médií. V pozadí pak máme postupnou expanzi, která se pomalu začne projevovat i ve výsledcích společnosti.

$PARA+13.4% 

Paramount strávil roky jako špičkový hráč ve filmových a televizních médiích. Společnost nyní provádí transformaci na streamovací služby. Věřím, že společnost je dobře diverzifikovaná napříč několika segmenty a příjmovými modely.

Pokud se však budeme držet současnosti, můžeme vidět určitý náznak brždění, které je zapříčiněno zvýšenými výdaji za streamování obsahu. Pokud se zaměříme na delší časový úsek, tak je nám jasné, že současné kroky povedou k lepší konkurenceschopnosti a pro nás jako investory k lepším výnosům.

Pokud bude transformace úspěšná, znamená to, že akcie by mohly mít významný vzestup. Myslím si, že riziko odměny je při současné ceně příznivé, i když může chvíli trvat, než se trh přizpůsobí.

Streaming na vzestupu

Klíčovým zaměřením transformace společnosti Paramount jsou její streamingové podniky. Společnost začala tento segment vykazovat jako své podnikání Direct to Consumer ve svém nejnovějším podání 10-Q. Paramount diverzifikoval své nabídky předplatného na placené i neplacené kanály. Oba zaznamenaly v posledních několika letech masivní růst.

Nejrychlejší růst je v současné době v placené službě společnosti Paramount +. Základní služba existuje již mnoho let jako CBS All Access. Paramount však teprve nedávno začal silně investovat do exkluzivního obsahu. Od té doby se jak předplatitelé, tak příjmy z Paramount+ meziročně zvýšily. Navíc si stále myslím, že existuje velký prostor pro silný růst placených předplatných.

Subscribers - Předplatitelé postupně přibývají.

Společnost úspěšně rozšiřuje mezinárodní expanzi

Jedním z faktorů nárůstu předplatitelů je mezinárodní expanze služby. Minulý měsíc byla služba spuštěna v Jižní Koreji a Velké Británii. V příštích dvou čtvrtletích se očekává spuštění služby v Itálii, Německu, Francii, Švýcarsku a Rakousku. Líbí se mi strategie společnosti globální expanze prostřednictvím partnerství. To jim umožňuje využívat zdroje streamerů a vysílatelů po celém světě. Obě strany sdílejí své knihovny obsahu napříč svými službami. Mnoho obchodů zahrnuje společné podniky k vytváření nového obsahu. Myslím, že tato strategie dává službě výhodu nad konkurencí, jako je Netflix a Amazon.

Streamovací služby společnosti podporované reklamou jsou ukotveny v Pluto TV (Pluto TV je služba pro streamování videa, kterou vlastní a provozuje Paramount Streaming). Jedná se o číslo jedna bezplatné streamovací služby v USA s výrazným náskokem. To dává Paramountu vzácný náskok v prostoru, kde konkurenti stále dohánějí náskok. Společnost využila příležitosti a výrazně investovala do EyeQ, své digitální reklamní platformy.

Během posledního čtvrtletí Pluto TV zvýšila počet svých předplatitelů o 36% meziročně. Působivější byly tržby společnosti, které vzrostly o více než 50%. Myslím, že je to skvělý doplněk k placeným předplatitelským službám Paramountu.

Tradiční média jsou stále silnou součástí $PARA+13.4% 

Staré televizní a filmové podniky Paramountu si stále vedou dobře. CBS byla v posledním čtvrtletí nejsledovanější sítí. Jedná se o 14. sezónu v řadě s titulem nejsledovanější sítě. 

  • CBS, Showtime, Paramount Studios, Nickelodeon a další sítě Paramount generují nesmírně populární obsah. Sportovní síť společnosti je vysílatelem pro americkou populární NFL, NCAA, PGA a UEFA Champions League.
  • V čem má Paramount výhodu nad Netflixem? Na rozdíl od Netflixu je Paramount již schopen produkovat a distribuovat svůj obsah se ziskem bez streamování. Tento obsah pak může být využit na všech jejich platformách. Tento distribuční model dotuje obsah předtím, než se dostane do streamovacích služeb Paramountu. Vidím to jako dlouhodobý vítr v zádech, který zvyšuje ziskovost.
  • Navíc tradiční mediální kanály pomáhají společnosti k přesunu uživatelů k jejím streamovacím službám. Pokud už nějakou zkušenost s $PARA+13.4% máte, tak jistě víte, že má velice hluboký a silný ''příkop''. Tím myslím především rozsáhlé služby - tradiční média, streaming, dětské pořady, sportovní pořady a řada dalších, což celkově hodnotím jako konkurenční výhodu  samo o sobě.

Rizika - Posun streamování je drahý

Růst $PARA+13.4% má však jeden háček. Jedná se o zásadní transformaci podnikání společnosti Paramount při přechodu k větší části streamování. To zvyšuje riziko a vyžaduje velké investice. Myslím si, že právě tyto investice jsou primárním protivětrem, kterému společnost čelí.

Společnost zvyšuje své peněžní výdaje na svou knihovnu obsahu, zejména na streamování 👉 Během posledního fiskálního roku společnost vygenerovala pouze 599 milionů dolarů volného peněžního toku. To nestačí ani na pokrytí výplat dividend společnosti. Při svém posledním výdělku to vedení připsalo několika faktorům.

  • Číslo jedna, návrat produkce na normalizovanější úroveň, post-COVID.
  • Číslo dvě, pokračující růst a investice do streamování obsahu. 

Investice do streamingu budou samozřejmě pokračovat v růstu až do roku 2024, i když tempo růstu se v průběhu času zpomaluje. A jak se toto tempo růstu zpomaluje, propast mezi hotovostí a výdaji se začne zmenšovat. A pak paralelně také, jak jsem o tom mluvil dříve, pokračujeme v řízení řady různých zlepšení pracovního kapitálu, která by měla pomoci celkové konverzi volných peněžních toků. Ale doufejme, že vám to dá nějakou představu o tom, co můžete očekávat o trendech.

Chápu strategii, která stojí za těmito výdaji. Ale myslím si, že to přidává značné riziko k investičnímu příběhu. Společnost by mohla vstoupit do nejisté finanční situace, pokud nesplní své cíle růstu streamingu. Snížení marží v důsledku investic do obsahu je další potenciální hrozbou. Na poslední konferenci investorů generální ředitel uvedl, že neočekává, že dosáhne vrcholu ztrát až do roku 2023.

Prozatím má společnost dostatek hotovosti na financování několika let záporného peněžního toku. V posledním čtvrtletí měla jejich rozvaha k dispozici 5,3 miliardy dolarů v hotovosti a 3,5 miliardy dolarů v úvěrech. To dává společnosti určitou bezpečnostní rezervu. 

Levné ocenění s určitými riziky

Paramount se zdá být poměrně podhodnocen. TTM P/E společnosti je něco málo přes 4 a jejich P/S je těsně pod 0,6.

Společnost má značné množství dluhů, ale to není bezprostřední obava. Společnost využila příležitosti posledních několika let, aby splatila většinu svého krátkodobého dluhu. 90% dluhu společnosti má splatnost po roce 2026. Po úpravě o tento dluh má společnost EV / EBITDA hodnotu přibližně 5. Myslím, že je to stále velmi málo. 

Volný peněžní tok je stále problémem. Metrika je za posledních dvanáct měsíců záporná. Chápu, že je to záměrné a zlepší se to, jakmile tempo růstu dožene výdaje na obsah. Ale také si myslím, že tato strategie je hlavním důvodem, proč akcie v uplynulém roce trendovaly tak nízko. 

Závěr

Paramount je tradiční mediální podnik, který provádí ambiciózní přechod na streamování. Vysoké peněžní výdaje budou pravděpodobně v příštích několika letech protivětrem. Věřím, že uvidíme posun, protože příjmy ze streamování rostou a ztráty se zmenšují. To by mělo nastartovat růst hodnoty vlastního kapitálu společnosti. Vidím příznivé riziko odměny pro investory, kteří jsou na streamování býčí. Paramount může využít své fantastické duševní vlastnictví k vytvoření populárního obsahu. Společnost je schopna efektivně zpeněžit tento obsah v mnoha distribučních kanálech. Myslím, že je to skvělý nákup pro trpělivé investory, zejména při současných cenách.

Zdroj: SeekingAlpha

  • Co říkáte na akcie $PARA+13.4%?
  • Investujete do streamovacího sektoru? Pokud ano, tak kdo je váš favorit do budoucna?

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 1350 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Oblast streamovacích služeb je teď hrozně konkurenční, rád budu sledovat tenhle závod 😅

To souhlasím, těžko říct, kdo bude v příštích letech králem

Zajímavé bude sledovat, kdo nakonec vydrží a přežije. Nemyslím si, že na tomto konkurenčním poli mohou přežít a růst všichni.

Nic pro mě. Tenhle sektor se mi zdá tak strašně na houpačce, že se mu radši vyhýbám. Každopádně ale hezký souhrn

Největší riziko tady vnímám v konkurenci, kdy v podstatě moc nejde poznat, kdo má větší konkurenční výhodu. Většina společností pomalu, ale jistě expanduje do světa a nabízí rozdílné balíčky služeb. Těžko však odhadnout nebo určit, kdo bude za pár let špičkou ledovce.

Přesně. Ta konkurence je obrovská a přelejvá se to hrozně rychle. Nejdřív HBO, pak jasnej král Netflix, teď zase Disney+ a všechno se to semlelo vlastně asi tak během 4 let 😂

P/E 4,23 je nádhera 👌 Pokud půjde vše podle plánu, tak Para v budoucnu přinese pěkné výnosy😎

Bohužel se nikdy nedá počítat s tím, že vše půjde dle plánu, což poodkrývá prostor pro vzestup rizik.

Takhle působí dost levně 👍

Ta cena už je lákavá nyní, ale masivní investice do rozvoje to mohou ještě o něco málo strhnout dolů.

To je jedno ze zmiňovaných rizik😏