@nicolaefrancescu

În ciuda performanțelor puternice din 2022, acțiunile Lockheed Martin $LMT rămân o alegere rezonabilă pentru investitorii conservatori cu creștere a dividendelor. Cert este că lumea se confruntă cu probleme din ce în ce mai mari. Pe scurt - războiul din Ucraina, conflictul dintre Kosovo și Serbia și, în cele din urmă, China și Taiwan. Ca investitor, încerc să caut și să analizez oportunitățile de investiții care au sens pentru mine și, mai presus de toate, îmi aduc bani, ceea ce în acest caz pare a fi realist. Unii ar putea să mă contrazică cu prețul acțiunilor $LMT, dar am luat în considerare și acest aspect în această analiză.

$LMT

Lockheed Martin este o companie internațională de top în domeniul tehnologiilor avansate, al securității globale și al industriei aerospațiale, care se ocupă în principal cu cercetarea, proiectarea, dezvoltarea, fabricarea, integrarea și susținerea sistemelor, produselor și serviciilor de tehnologie avansată.

Acțiunile Lockheed Martin vor rămâne probabil o investiție solidă pentru investitorii pe termen lung care caută atât venituri în creștere, cât și o apreciere a capitalului. Compania este bine administrată, deține o franciză puternică, are un bilanț sănătos, își obține câștigurile în numerar și este favorabilă acționarilor.

Într-adevăr, performanța din acest an vorbește de la sine👇

În ultimul deceniu, Lockheed a înregistrat în medie creșteri anuale cu două cifre ale profitului operațional și ale fluxului de numerar operațional. Astfel, din punct de vedere istoric, compania a avut tendința de a fi rezistentă la recesiune.

  • Investitorii LMT s-au bucurat de creșteri ale dividendelor timp de 20 de ani consecutivi. Și de la un randament al dividendelor de 2,6%. În ultimii ani, plata a crescut cu peste 9% pe an, iar randamentul actual este mai mare decât al altor acțiuni mari din sectorul aerospațial și al apărării.

Să aruncăm o privire la cifrele companiei

1. Randament

În ultimele patru trimestre, veniturile au fost în medie de aproximativ 16 miliarde de dolari. Mai mult, conducerea arată că se așteaptă la cea mai mare accelerare în a doua jumătate a acestui an - nu este de mirare. Pe măsură ce tensiunile cresc, țările individuale vor crește cheltuielile pentru arme și avioane militare, ceea ce ar putea ajuta semnificativ compania în trimestrele viitoare.

În afara războaielor și a dezastrelor de tot felul - Este aceasta o veste pozitivă (cel puțin pentru companie și pentru investitorii $LMT). Cu toate acestea, presupunând că managementul își îndeplinește previziunile, veniturile pentru întregul an 2022 vor fi ușor mai mici comparativ cu cele din 2021.

În timpul teleconferinței privind câștigurile din al doilea trimestru, conducerea a explicat că veniturile mai mici sunt rezultatul întreruperii lanțului de aprovizionare, al inflației și al întârzierilor clienților.

2. Marja de exploatare pe segment

Lockheed Martin raportează marjele de exploatare pe segmente pentru fiecare dintre cele patru segmente ale sale: aerospațial, rachete/controlul focului, sisteme rotative și de misiune și spațiu. În ultimii ani, marjele operaționale consolidate ale segmentului Lockheed au fost raportate după cum urmează:

2019: 10,6%

2020: 10,8%

2021: 11,0%

În pofida perspectivei unei scăderi a veniturilor de 2,6% de la an la an, conducerea estimează în continuare marjele segmentului pentru 2022 la 11%.

3. Fluxul de numerar liber

Pentru întregul an 2021, Lockheed a înregistrat un flux de numerar liber de 6,03 miliarde de dolari: sau, de asemenea, 22 de dolari pe acțiune. Orientarea actuală a FCF pentru 2022 este de aproximativ 6 miliarde de dolari, ceea ce este în esență comparabil cu anul trecut.

4. Rentabilitatea capitalului investit

Randamentul capitalului investit poate fi un instrument util pentru a ajuta la evaluarea eficacității managementului, $LMT urmând să înregistreze un randament al capitalului investit de 28%. Acest lucru este destul de bun în comparație cu RoIC din anii precedenți. Cred că este o valoare foarte bună, care poate fi egalată doar de Northrop Grumman, cel mult printre concurenți.

Randamentul ridicat sugerează că managementul creează valoare pentru acționari. Randamentul mediu al capitalului investit pentru industria aerospațială și de apărare este de aproximativ 7%. Astfel, randamentele LMT se numără printre cele mai performante din acest sector.

5. Portofoliul de comenzi

Odată cu publicarea rezultatelor din al doilea trimestru, conducerea a anunțat că Lockheed are un portofoliu de 135 de miliarde de dolari. Acest lucru este comparabil cu volumul de lucrări în așteptare de la mijlocul anului 2021, care se ridica, de asemenea, la 135 de miliarde de dolari.

  • Conducerea se așteaptă ca portofoliul să crească în continuare până la sfârșitul acestui an.

Evaluarea acțiunilor

Mulți investitori văd un preț corect pentru acțiunile $LMT sub 400 de dolari pe acțiune - pe de o parte, trebuie să fiu de acord cu acest lucru, dar pe de altă parte, văd știri favorabile și o cerere crescută de arme care ar putea împinge acțiunile mult mai sus.

  • Cel mai mare risc îl văd în prelungirea contractelor de către guverne și în diversele taxe asociate cu acestea. Prețurile de piață fluctuează mult, la fel și prețurile materialelor de producție = LMT trebuie să își majoreze prețurile de bază undeva pentru a compensa acești factori nefavorabili.

În acest moment se pare că stocul nu se mai află în categoria chilipirurilor. Oferta recentă este aproape de valoarea mea actuală estimată la valoarea justă de 430-440 de dolari.

  • Privind în viitor și la previziunile Wall Street 👉 Până în 2023, se estimează că prețul acțiunilor $LMT ar putea crește până la 460-470 de dolari pe acțiune (prețul actual este sub 430 de dolari).

Prețul acțiunilor poate fi susținut de o echipă de conducere favorabilă acționarilor. Randamentul actual al dividendelor este de 2,6%. Dividendele au fost majorate timp de 20 de ani consecutivi, iar acest lucru se așteaptă să continue și în 2022. În plus, Consiliul de administrație continuă să autorizeze răscumpărări de acțiuni. În ultimul an, numărul total de acțiuni diluate în circulație ale $LMT a scăzut cu 4%.

Cele mai mari provocări ale companiei

  • Pierderi de venituri pe termen scurt din cauza unei cheltuieli fără numerar pentru achiziționarea unui contract de pensii pentru angajați. Profitul operațional pe acțiune (EPS) din al doilea trimestru și previziunile pentru întregul an rămân neschimbate.
  • În plus, contractul guvernului american de livrare a avioanelor de luptă F-35 a fost amenințat la un moment dat. În acest caz, compania a resimțit inflația, producția și creșterile de costuri asociate, ceea ce a dus la un singur lucru - câștigurile din acest contract ar fi fost mai mult sau mai puțin nimic, ceea ce a dus la rezolvarea acestei probleme și la plățile de taxe suplimentare asociate. Oferta inițială a fost - 400 de avioane de luptă F-35 pentru 30 de miliarde de dolari.
  • Ultima actualizare: Detaliile acordului de livrare a avioanelor de luptă F-35, care ar trebui să fie stabilite în următoarele luni, ar putea fi afectate de schimbările în bugetul Pentagonului, dar Lockheed a precizat că va putea obține un cost mai mic pentru avioane, în ciuda costului ridicat, prin intermediul vânturilor macroeconomice.

Concluzie

Acțiunile Lockheed Martin rămân o investiție solidă pe termen lung, cu o istorie lungă, un randament ridicat al dividendelor și, cel mai important, o creștere constantă chiar și în perioadele de recesiune. Datele fundamentale ale companiei se confruntă cu o creștere pe termen scurt din cauza problemelor legate de lanțul de aprovizionare, a presiunilor inflaționiste și a întârzierilor clienților. În ciuda circumstanțelor actuale, marjele, câștigurile și așteptările privind fluxul de numerar liber pentru 2022 rămân solide.

Prețurile actuale ale acțiunilor ordinare nu mai reflectă o reducere semnificativă, dar cred că acestea pot servi drept un bun punct de intrare - cu toate acestea, investitorii care doresc să acumuleze acțiuni pot lua în considerare deschiderea unei poziții mici și apoi să urmărească acțiunile pentru a avea șansa de a cumpăra mai multe acțiuni în cazul unei slăbiciuni pe termen scurt.

Pe măsură ce conflictele mondiale se intensifică, mă aștept ca cererea de arme, avioane de luptă și avioane să crească și va crește, deoarece națiunile individuale doresc să fie pregătite pentru toate amenințările și riscurile. În plus, nimeni nu știe cât va dura războiul și ce ''pachete cadou'' ar putea primi țările care se apără.

  • Investiți în $LMT? Sau aveți un alt favorit în industrie?
  • Ce părere aveți despre $LMT?
  • Poate Lockheed să atingă estimările și să se apropie de 470 de dolari pe acțiune?

Vă rugăm să rețineți că nu este vorba de consultanță financiară. Fiecare investiție trebuie să treacă printr-o analiză amănunțită.

Citiți articolul complet gratuit? Dă-i drumul 👇

Aveți un cont? Apoi conectați-vă . Sau creați unul nou.
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇