@jesperjensen

På trods af de gode resultater i 2022 er Lockheed Martin $LMT-aktien fortsat et fornuftigt valg for konservative investorer med udbyttevækst. Faktum er, at verden løber ind i større og større problemer. Kort fortalt - krigen i Ukraine, urolighederne mellem Kosovo og Serbien og endelig Kina og Taiwan. Som investor forsøger jeg at lede efter og analysere investeringsmuligheder, der giver mening for mig og frem for alt tjener mig penge, hvilket i dette tilfælde synes at være realistisk. Nogle vil måske modsige mig med hensyn til $LMT-aktieprisen, men det har jeg også taget højde for i denne analyse.

$LMT

Lockheed Martin er en førende international virksomhed inden for avanceret teknologi, global sikkerhed og luft- og rumfart, der primært beskæftiger sig med forskning, design, udvikling, fremstilling, integration og vedligeholdelse af avancerede teknologisystemer, produkter og tjenester.

Lockheed Martin-aktier vil sandsynligvis fortsat være en solid investering for langsigtede investorer, der søger både stigende indkomst og kapitalvækst. Virksomheden er godt ledet, har en stærk franchise, har en sund balance, tjener sin indtjening kontant og er aktionærvenlig.

Årets præstationer taler for sig selv👇

I løbet af det seneste årti har Lockheed i gennemsnit haft en årlig stigning i driftsoverskuddet og det operationelle cashflow med tocifrede tal. Historisk set har virksomheden således haft en tendens til at være recessionssikret.

  • LMT-investorer har haft glæde af udbyttestigninger i 20 år i træk. Og fra et udbytte på 2,6 %. I de seneste år er udbetalingen steget med mere end 9 % om året, og det nuværende afkast er højere end andre store luftfarts- og forsvarsaktier.

Lad os tage et kig på virksomhedens tal

1. Udbytte

I de seneste fire kvartaler har indtægterne i gennemsnit ligget på omkring 16 milliarder dollars. Desuden angiver ledelsen, at den forventer den største acceleration i andet halvår i år - det er ikke så underligt. Efterhånden som spændingerne stiger, vil de enkelte lande øge deres udgifter til våben og militærfly, hvilket kan hjælpe virksomheden betydeligt i de kommende kvartaler.

Ud over krige og katastrofer af enhver art - Er dette positive nyheder (i det mindste for virksomheden og $LMT-investorer). Hvis ledelsen imidlertid antager, at den holder sin prognose, vil indtægterne for hele 2022 være en smule lavere end i 2021.

Under indkomstopkaldet for andet kvartal forklarede ledelsen, at den lavere omsætning skyldes afbrydelser i forsyningskæden, inflation og forsinkelser hos kunderne.

2. Driftsmargen for segmenter

Lockheed Martin oplyser om segmenter for driftsmarginaler for hvert af sine fire segmenter: rumfart, missiler/skydekontrol, roterende systemer og missionssystemer samt rumfart. I de sidste mange år er Lockheeds konsoliderede driftsmargener for segmenter blevet rapporteret som følger:

2019: 10,6%

2020: 10,8%

2021: 11,0%

På trods af udsigten til et fald i omsætningen på 2,6 % i forhold til året før anslår ledelsen stadig segmentmarginerne for 2022 til 11 %.

3. Frie pengestrømme

For hele året 2021 havde Lockheed et frit cashflow på 6,03 milliarder dollars eller 22 dollars pr. aktie. Den nuværende FCF-fremskrivning for 2022 er på ca. 6 mia. dollars, hvilket i det væsentlige svarer til sidste år.

4. Afkast af den investerede kapital

Afkast af investeret kapital kan være et nyttigt redskab til at vurdere ledelsens effektivitet, og $LMT forventes at opnå et afkast af investeret kapital på 28 %. Det er ganske godt sammenlignet med RoIC i de foregående år. Jeg mener, at det er en meget god værdi, som kun kan matches af Northrop Grumman blandt konkurrenterne.

Det høje afkast tyder på, at ledelsen skaber værdi for aktionærerne. Det gennemsnitlige afkast af investeret kapital i luftfarts- og forsvarsindustrien er ca. 7 %. LMT's afkast er således blandt de bedste i branchen.

5. Ordrebeholdning

I forbindelse med offentliggørelsen af indtjeningen for andet kvartal meddelte ledelsen, at Lockheed har en ordrebeholdning på 135 mia. dollars. Dette kan sammenlignes med restopbeholdningen i midten af 2021, som også var på i alt 135 milliarder dollars.

  • Ledelsen forventer, at ordrebeholdningen vil stige yderligere ved udgangen af dette år.

Værdiansættelse af aktier

Mange investorer ser en rimelig pris for $LMT-aktien på under $400 pr. aktie - på den ene side er jeg enig i det, men på den anden side ser jeg gunstige nyheder og øget efterspørgsel efter våben, der kan presse aktien langt højere.

  • Jeg ser den største risiko i, at regeringerne strækker kontrakterne ud og de forskellige gebyrer, der er forbundet med det. Markedspriserne svinger meget, og det samme gør priserne på materialer til produktion = LMT er nødt til at hæve sine basispriser et eller andet sted for at kompensere for disse ugunstige faktorer.

I øjeblikket ser det ud til, at aktien ikke længere er et godt tilbud. Det seneste udbud ligger tæt på mit nuværende skøn over den rimelige værdi på 430-440 USD.

  • Når vi ser fremad og ser på Wall Streets prognoser 👉 I 2023 skønnes det, at $LMT's aktiekurs kan stige til 460-470 $ pr. aktie (den nuværende pris er under 430 $).

Aktiekurserne kan understøttes af en aktionærvenlig ledelse. Det nuværende udbytte er på 2,6 %. Udbyttet er blevet forhøjet i 20 år i træk, og det forventes at fortsætte i 2022. Desuden fortsætter bestyrelsen med at godkende aktietilbagekøb. I løbet af det seneste år er det samlede antal udestående aktier i $LMT efter fortynding faldet med 4%.

Virksomhedens største udfordringer

  • Kortfristede indtægtstab som følge af en ikke-kontant omkostning for køb af en pensionskontrakt for ansatte. Driftsindtjeningen pr. aktie (EPS) i 2. kvartal og forventningerne for hele året forbliver uændrede.
  • Desuden var den amerikanske regerings kontrakt om levering af F-35-jagerfly på et tidspunkt truet. Her følte virksomheden inflation, produktion og tilhørende omkostningsstigninger, hvilket forårsagede én ting - indtjeningen fra denne kontrakt ville være mere eller mindre ingenting, hvilket førte til løsningen af dette spørgsmål og de tilhørende yderligere gebyrbetalinger. Det oprindelige tilbud var - 400 F-35 kampfly til 30 milliarder dollars.
  • Seneste opdatering: Detaljerne i aftalen om levering af F-35 kampfly, som forventes at blive udarbejdet i de næste par måneder, kan blive påvirket af ændringer i Pentagons budget, men Lockheed bemærkede, at det vil være i stand til at opnå en lavere pris for flyet på trods af de høje omkostninger gennem makroøkonomisk modvind.

Konklusion

Lockheed Martin-aktien er fortsat en solid langsigtet investering med en lang historie, et fedt udbytte og, vigtigst af alt, en konstant vækst selv i recessioner. Virksomhedens fundamentale forhold oplever et kortvarigt fald som følge af problemer med forsyningskæden, inflationspres og forsinkelser hos kunderne. På trods af de nuværende omstændigheder er forventningerne til marginer, indtjening og frie pengestrømme for 2022 fortsat robuste.

De nuværende priser på almindelige aktier afspejler ikke længere en betydelig rabat, men jeg mener stadig, at de kan tjene som et godt indgangspunkt - investorer, der ønsker at akkumulere aktier, kan dog overveje at åbne en lille position og derefter holde øje med aktien for at få en chance for at købe flere aktier ved kortvarig svaghed.

Efterhånden som konflikterne i verden eskalerer, forventer jeg, at efterspørgslen efter våben, kampfly og fly kan og vil stige, da de enkelte nationer ønsker at være forberedt på alle trusler og risici. Desuden er der ingen af os, der ved, hvor længe krigen vil vare, og hvilke "gavepakker" de forsvarende lande kan få.

  • Investerer du i $LMT? Eller har du en anden favorit i branchen?
  • Hvad synes du om $LMT?
  • Kan Lockheed nå forventningerne og nærme sig $470 pr. aktie?

Bemærk venligst, at dette ikke er finansiel rådgivning. Enhver investering skal gennemgå en grundig analyse.

Kan du læse hele artiklen gratis? Værsgo 👇

Har du en konto? Log derefter ind . Eller opret en ny .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇