@faaswilkes

Ondanks de sterke prestaties in 2022 blijft het Lockheed Martin $LMT aandeel een redelijke keuze voor conservatieve dividendgroei-beleggers. Feit blijft dat de wereld in steeds grotere problemen komt. In een notendop - de oorlog in Oekraïne, de onrust tussen Kosovo en Servië, en ten slotte China en Taiwan. Als belegger probeer ik investeringsmogelijkheden te zoeken en te analyseren die voor mij zinvol zijn en mij vooral geld opleveren, wat in dit geval realistisch lijkt. Sommigen zullen mij misschien tegenspreken met de koers van $LMT, maar daar heb ik in deze analyse ook rekening mee gehouden.

$LMT

Lockheed Martin is een toonaangevend internationaal bedrijf op het gebied van geavanceerde technologie, wereldwijde veiligheid en lucht- en ruimtevaart, dat zich voornamelijk bezighoudt met onderzoek, ontwerp, ontwikkeling, vervaardiging, integratie en instandhouding van geavanceerde technologische systemen, producten en diensten.

De aandelen van Lockheed Martin zullen waarschijnlijk een solide belegging blijven voor beleggers op lange termijn die zowel groeiende inkomsten als vermogensgroei nastreven. Het bedrijf wordt goed geleid, bezit een sterke franchise, heeft een gezonde balans, verdient zijn winst in contanten, en is aandeelhoudersvriendelijk.

De prestaties van dit jaar spreken voor zich👇

In het afgelopen decennium heeft Lockheed een gemiddelde jaarlijkse stijging van de bedrijfswinst en de operationele cashflow met lage dubbele cijfers laten zien. Historisch gezien is het bedrijf dus meestal recessiebestendig.

  • LMT-beleggers genieten al 20 jaar op rij van dividendverhogingen. En met een dividendrendement van 2,6%. In de afgelopen jaren is de uitbetaling jaarlijks met meer dan 9% gestegen en het huidige rendement is hoger dan dat van andere grote lucht- en ruimtevaart- en defensieaandelen.

Laten we eens kijken naar de cijfers van het bedrijf

1. Opbrengst

In de afgelopen vier kwartalen bedroegen de inkomsten gemiddeld zo'n 16 miljard dollar. Bovendien geeft het management aan dat het de hoogste versnelling verwacht in de tweede helft van dit jaar - geen wonder. Naarmate de spanningen toenemen, zullen individuele landen hun uitgaven voor wapens en militaire vliegtuigen verhogen, wat het bedrijf in de komende kwartalen aanzienlijk kan helpen.

Afgezien van oorlogen en rampen van allerlei aard - Is dit positief nieuws (althans voor het bedrijf en $LMT beleggers). Ervan uitgaande dat het management zijn prognose realiseert, zullen de inkomsten over het volledige jaar 2022 echter iets lager uitvallen dan in 2021.

Tijdens de earnings call voor het tweede kwartaal legde het management uit dat de lagere inkomsten het gevolg zijn van verstoring van de toeleveringsketen, inflatie en vertragingen bij klanten.

2. Operationele marge per segment

Lockheed Martin rapporteert operationele marges per segment voor elk van zijn vier segmenten: lucht- en ruimtevaart, raketten/vuurleiding, draai- en missiesystemen, en ruimtevaart. In de afgelopen jaren werden de geconsolideerde operationele marges van Lockheed als volgt gerapporteerd:

2019: 10,6%

2020: 10,8%

2021: 11,0%

Ondanks de verwachte daling van de inkomsten met 2,6% op jaarbasis, raamt het management de segmentmarges voor 2022 nog steeds op 11%.

3. Vrije kasstroom

Voor het volledige jaar 2021 noteerde Lockheed een vrije kasstroom van $6,03 miljard: of eveneens $22 per aandeel. De huidige verwachtingen voor de FCF voor 2022 zijn ongeveer $ 6 miljard, wat in wezen vergelijkbaar is met vorig jaar.

4. Rendement op geïnvesteerd kapitaal

Rendement op geïnvesteerd kapitaal kan een nuttig instrument zijn om de doeltreffendheid van het management te evalueren, waarbij $LMT naar verwachting een rendement op geïnvesteerd kapitaal van 28% zal boeken. Dit is vrij goed in vergelijking met de RoIC van voorgaande jaren. Ik denk dat het een zeer goede waarde is die hooguit door Northrop Grumman kan worden geëvenaard onder de concurrenten.

Het hoge rendement wijst erop dat het management waarde creëert voor de aandeelhouders. Het gemiddelde rendement op geïnvesteerd kapitaal voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en de defensie-industrie bedraagt ongeveer 7%. Het rendement van LMT behoort dus tot de best presterende in de sector.

5. Orderachterstand

Samen met de bekendmaking van de resultaten over het tweede kwartaal kondigde het management aan dat Lockheed een orderboek heeft van 135 miljard dollar. Dit is vergelijkbaar met de achterstand medio 2021, die ook 135 miljard dollar bedroeg.

  • De directie verwacht dat de orderportefeuille tegen het einde van dit jaar verder zal toenemen.

Voorraadwaardering

Veel beleggers zien een eerlijke prijs voor $LMT-aandelen onder de $400 per aandeel - aan de ene kant moet ik het daarmee eens zijn, maar aan de andere kant zie ik gunstig nieuws en een toegenomen vraag naar wapens die het aandeel veel hoger zouden kunnen stuwen.

  • Ik zie het grootste risico in regeringen die contracten rekken en de verschillende vergoedingen die daarmee gepaard gaan. De marktprijzen schommelen sterk, evenals de prijzen van de produktiematerialen = LMT moet zijn basisprijzen ergens verhogen om deze ongunstige factoren te compenseren.

Op dit moment lijkt het erop dat de voorraad niet meer in de koopjesbak ligt. Het recente bod ligt dicht bij mijn huidige schatting van de reële waarde van 430 tot 440 dollar.

  • Vooruitkijken en naar de prognoses van Wall Street 👉 Tegen 2023 kan de aandelenkoers van $LMT naar schatting stijgen tot $ 460 à $ 470 per aandeel (de huidige koers ligt onder de $ 430).

De aandelenkoersen kunnen worden ondersteund door een aandeelhoudersvriendelijk managementteam. Het huidige dividendrendement bedraagt 2,6%. De dividenduitkering is al 20 jaar op rij verhoogd, wat naar verwachting in 2022 zal worden voortgezet. Bovendien blijft de Raad van Bestuur toestemming geven voor de terugkoop van aandelen. In het afgelopen jaar is het totaal aantal uitstaande verwaterde aandelen van $LMT met 4% gedaald.

De grootste uitdagingen van het bedrijf

  • Winstderving op korte termijn als gevolg van een last, anders dan in geld, voor de aankoop van een pensioencontract voor werknemers. De operationele winst per aandeel (EPS) voor het tweede kwartaal en de vooruitzichten voor het volledige jaar blijven ongewijzigd.
  • Bovendien werd op een bepaald moment ook het contract van de Amerikaanse regering voor de levering van F-35 gevechtsvliegtuigen bedreigd. Hier voelde de onderneming de inflatie, de produktie en de daarmee gepaard gaande kostenstijgingen, die één ding veroorzaakten - de inkomsten uit dit contract zouden min of meer nihil zijn, hetgeen leidde tot de oplossing van deze kwestie en de daarmee gepaard gaande extra honorariumbetalingen. Het oorspronkelijke bod was - 400 F-35 gevechtsvliegtuigen voor $30 miljard.
  • Laatste update: De details van de deal voor de levering van de F-35 gevechtsvliegtuigen, die naar verwachting in de komende maanden worden uitgewerkt, kunnen worden beïnvloed door wijzigingen in de begroting van het Pentagon, maar Lockheed merkte op dat het in staat zou zijn om ondanks de hoge kosten door macro-economische tegenwind een lagere kostprijs voor het vliegtuig te realiseren.

Conclusie

Het aandeel Lockheed Martin blijft een solide langetermijnbelegging met een lange geschiedenis, een vette dividendopbrengst en, het belangrijkste, een consistente groei, zelfs in tijden van recessie. De fundamentals van het bedrijf hebben te kampen met een hobbel op korte termijn als gevolg van problemen met de toeleveringsketen, inflatiedruk en vertragingen bij klanten. Ondanks de huidige omstandigheden blijven de marges, de winst en de vrije kasstroomverwachtingen voor 2022 robuust.

De huidige aandelenkoersen weerspiegelen niet langer een aanzienlijke korting, maar ik denk nog steeds dat ze kunnen dienen als een goed instapmoment - beleggers die aandelen willen accumuleren, kunnen echter overwegen een kleine positie te openen en het aandeel dan in het oog te houden voor een kans om meer aandelen te kopen bij een zwakte op korte termijn.

Naarmate de wereldconflicten escaleren, verwacht ik dat de vraag naar wapens, gevechtsvliegtuigen en vliegtuigen kan en zal toenemen, aangezien individuele naties op alle dreigingen en risico's voorbereid willen zijn. Bovendien weet niemand van ons hoe lang de oorlog zal duren en welke "geschenkpakketten" de verdedigende landen kunnen krijgen.

  • Belegt u in $LMT? Of heb je een andere favoriet in de industrie?
  • Wat denk je van $LMT?
  • Kan Lockheed de schattingen halen en $470 per aandeel benaderen?

Er zij op gewezen dat dit geen financieel advies is. Elke investering moet aan een grondige analyse worden onderworpen.

Het volledige artikel gratis lezen? Ga je gang 👇

Heb je een rekening? Meld je dan aan . Of maak een nieuwe .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇