S&P 500 ^GSPC
5,250.76
+0.04%
Meta META
$485.40
-1.71%
Apple AAPL
$170.76
-1.47%
Tesla TSLA
$177.41
-1.35%
Microsoft MSFT
$420.10
-0.32%
Nvidia NVDA
$904.90
+0.27%
Alphabet GOOG
$151.80
-0.09%
Amazon AMZN
$179.92
+0.05%

Lehet-e a Lockheed Martin a legjobb befektetés a háború és a konfliktusok idején?

A 2022-es erős teljesítmény ellenére a Lockheed Martin $LMT-0.4% részvény továbbra is ésszerű választás a konzervatív osztaléknövekedést elérő befektetők számára. Tény, hogy a világ egyre nagyobb és nagyobb problémákba ütközik. Dióhéjban - az ukrajnai háború, a Koszovó és Szerbia közötti zűrzavar, végül Kína és Tajvan. Befektetőként igyekszem olyan befektetési lehetőségeket keresni és elemezni, amelyeknek van értelme számomra, és mindenekelőtt pénzt hoznak nekem, ami ebben az esetben reálisnak tűnik. Néhányan talán ellentmondanak nekem az $LMT-0.4% részvényárfolyamával, de ezt is figyelembe vettem ebben az elemzésben.

$LMT-0.4%

A Lockheed Martin egy vezető nemzetközi fejlett technológiai, globális biztonsági és űrkutatási vállalat, amely elsősorban fejlett technológiai rendszerek, termékek és szolgáltatások kutatásával, tervezésével, fejlesztésével, gyártásával, integrálásával és fenntartásával foglalkozik.

A Lockheed Martin részvényei valószínűleg továbbra is jó befektetés maradnak a hosszú távú befektetők számára, akik növekvő jövedelemre és tőkenövekedésre egyaránt törekednek. A vállalatot jól vezetik, erős franchise-tulajdonnal rendelkezik, mérlege egészséges, bevételeit készpénzben szerzi meg, és részvényesbarát.

Az idei teljesítmény valóban magáért beszél👇.

Az elmúlt évtizedben a Lockheed átlagosan alacsony kétszámjegyű éves növekedést ért el a működési nyereség és a működési cash flow terén. Így történelmileg a vállalat általában recesszióálló.

  • Az LMT befektetői 20 egymást követő évben részesültek osztaléknövekedésben. És a 2,6%-os osztalékhozamból. Az elmúlt években a kifizetés évente több mint 9%-kal nőtt, és a jelenlegi hozam magasabb, mint más nagy repülőgépipari és védelmi részvényeké.

Vessünk egy pillantást a vállalat számaira

1. Hozam

Az elmúlt négy negyedévben a bevétel átlagosan 16 milliárd dollár volt. Ráadásul a menedzsment jelezte, hogy a legnagyobb gyorsulásra az idei év második felében számít - nem csoda. A feszültségek fokozódásával az egyes országok növelni fogják a fegyverekre és katonai repülőgépekre fordított kiadásaikat, ami jelentősen segítheti a vállalatot a következő negyedévekben.

A háborúkon és mindenféle katasztrófákon kívül - Ez pozitív hír (legalábbis a vállalat és a $LMT-0.4% befektetők számára). Feltételezve azonban, hogy a menedzsment teljesíti előrejelzését, a 2022-es teljes évi bevétel némileg alacsonyabb lesz a 2021-eshez képest.

A 2Q eredménybeszámoló során a menedzsment kifejtette, hogy az alacsonyabb bevétel az ellátási lánc zavarainak, az inflációnak és az ügyfelek késedelmének köszönhető.

2. Szegmens működési árrés

A Lockheed Martin a négy szegmensre - repülőgépipar, rakéták/tűzvezető rendszerek, forgó és küldetéses rendszerek, valamint űrkutatás - vonatkozóan számol be szegmensek működési árréseiről. Az elmúlt évek során a Lockheed konszolidált szegmensének működési árrése a következőképpen alakult:

2019: 10,6%

2020: 10,8%

2021: 11,0%

A 2,6%-os éves szintű bevételcsökkenésre vonatkozó előrejelzés ellenére a menedzsment a szegmens árrését 2022-re továbbra is 11%-ra becsüli.

3. Szabad cash flow

A 2021-es teljes évre vonatkozóan a Lockheed 6,03 milliárd dollár szabad cash flow-t könyvelhetett el: vagy részvényenként 22 dollárt is. A 2022-re vonatkozó jelenlegi FCF-előrejelzés körülbelül 6 milliárd dollár, ami lényegében a tavalyihoz hasonló.

4. A befektetett tőke megtérülése

A befektetett tőke megtérülése hasznos eszköz lehet a menedzsment hatékonyságának értékeléséhez, az LMT-0.4% várhatóan 28%-os megtérülést ér el a befektetett tőkén. Ez a korábbi évek RoIC-jeihez képest elég jónak mondható. Szerintem ez egy nagyon jó ár-érték arány, amit a versenytársak közül legfeljebb a Northrop Grumman érhet el.

A magas hozam arra utal, hogy a menedzsment értéket teremt a részvényesek számára. A befektetett tőke átlagos megtérülése a repülőgépiparban és a védelmi iparban körülbelül 7%. Az LMT hozamai így az iparágban a legjobban teljesítők közé tartoznak.

5. Rendelésállomány

A 2Q eredményközléssel kapcsolatban a menedzsment bejelentette, hogy a Lockheed 135 milliárd dolláros megrendelésállománya van. Ez a 2021 közepén fennálló hátralékhoz képest szintén 135 milliárd dollárt tett ki.

  • A vezetőség várakozásai szerint az év végére a hátralék tovább nő.

Részvények értékelése

Sok befektető a $LMT-0.4% részvények méltányos árát részvényenként 400 dollár alatt látja - egyrészt egyet kell értenem ezzel, másrészt viszont kedvező híreket és a fegyverek iránti megnövekedett keresletet látok, ami sokkal magasabbra tolhatja a részvényeket.

  • A legnagyobb kockázatot abban látom, hogy a kormányok meghosszabbítják a szerződéseket és az ezzel járó különböző díjakat. A piaci árak nagymértékben ingadoznak, ahogyan a gyártáshoz szükséges anyagok árai is = az LMT-nek valahol meg kell emelnie az alapárakat, hogy ellensúlyozza ezeket a kedvezőtlen tényezőket.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a készlet már nem az akciós piacon van. A legutóbbi ajánlat közel van a jelenlegi 430-440 dolláros becsült valós értékemhez.

  • Előre tekintve és a Wall Street előrejelzései 👉 2023-ra a becslések szerint az $LMT-0.4% részvényárfolyama részvényenként 460-470 dollárra emelkedhet (a jelenlegi árfolyam 430 dollár alatt van).

A részvényárfolyamokat részvényesbarát menedzsment támogathatja. A jelenlegi osztalékhozam 2,6%. Az osztalékfizetés már 20 egymást követő évben emelkedett, ami várhatóan 2022-ben is folytatódik. Emellett az igazgatótanács továbbra is engedélyezi a részvényvisszavásárlásokat. Az elmúlt egy év során az $LMT-0.4% forgalomban lévő hígított részvényeinek száma 4%-kal csökkent.

A vállalat legnagyobb kihívásai

  • Rövid távú eredménycsökkenés a munkavállalói nyugdíjszerződés megvásárlásának nem pénzbeli ráfordításából adódóan. A 2Q egy részvényre jutó működési eredmény (EPS) és az egész évre vonatkozó előrejelzés változatlan marad.
  • Emellett egy időben veszélybe került az amerikai kormány F-35 vadászrepülőgépek szállítására vonatkozó szerződése is. Itt a vállalat érezte az inflációt, a termelés és a kapcsolódó költségnövekedést, ami egy dolgot okozott - az ebből a szerződésből származó bevétel többé-kevésbé semmi lenne, ami a kérdés megoldásához és a kapcsolódó kiegészítő díjfizetéshez vezetett. Az eredeti ajánlat - 400 F-35-ös vadászgép 30 milliárd dollárért.
  • Legfrissebb frissítés: Az F-35 vadászgépek szállítására vonatkozó üzlet részleteit, amelyek kidolgozása a következő hónapokban várható, befolyásolhatják a Pentagon költségvetésében bekövetkező változások, de a Lockheed megjegyezte, hogy a magas költségek ellenére a makrogazdasági ellenszelek révén alacsonyabb költséget tud elérni a repülőgépek esetében.

Következtetés

A Lockheed Martin részvények továbbra is szilárd hosszú távú befektetésnek számítanak, hosszú múlttal, magas osztalékhozammal és - ami a legfontosabb - következetes növekedéssel még recessziós időkben is. A vállalat fundamentumai az ellátási lánc problémái, az inflációs nyomás és a vásárlói késések miatt rövid távon meginognak. A jelenlegi körülmények ellenére a 2022-re vonatkozó árrés-, eredmény- és szabad cash flow-várakozások továbbra is szilárdak.

A jelenlegi törzsrészvényárak már nem tükröznek jelentős árengedményt, de még mindig úgy gondolom, hogy jó belépési pontként szolgálhatnak - azonban a részvények felhalmozására törekvő befektetők fontolóra vehetik egy kisebb pozíció megnyitását, majd figyelik a részvényt, hogy rövid távú gyengeség esetén további részvényeket vásároljanak.

A világméretű konfliktusok eszkalálódásával arra számítok, hogy a fegyverek, vadászgépek és repülőgépek iránti kereslet növekedhet és növekedni is fog, mivel az egyes nemzetek minden fenyegetésre és kockázatra fel akarnak készülni. Ráadásul egyikünk sem tudja, hogy meddig fog tartani a háború, és milyen "ajándékcsomagokat" kaphatnak a védekező országok.

  • Befektet $LMT-be? Vagy van egy másik kedvenced az iparágban?
  • Mit gondolsz a $LMT-ről?
  • A Lockheed elérheti a becsléseket és megközelítheti a 470 dolláros részvényenkénti árfolyamot?

Felhívjuk figyelmét, hogy ez nem pénzügyi tanácsadás. Minden befektetésnek alapos elemzésen kell átmennie.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet