S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

Kas Lockheed Martin võib olla parim investeering sõja ja konflikti ajal?

Hoolimata tugevatest tulemustest 2022. aastal on Lockheed Martin $LMT+0.0% aktsia endiselt mõistlik valik konservatiivsetele dividendikasvuga investoritele. Tõsiasi on, et maailm satub üha suurematesse ja suurematesse probleemidesse. Lühidalt - sõda Ukrainas, segadus Kosovo ja Serbia vahel ning lõpuks Hiina ja Taiwan. Investorina püüan otsida ja analüüsida investeerimisvõimalusi, mis on minu jaoks mõistlikud ja eelkõige toovad mulle raha, mis antud juhul näib olevat realistlik. Mõned võivad mulle vastu vaielda $LMT+0.0% aktsia hinna osas, kuid ma olen seda ka selles analüüsis arvesse võtnud.

$LMT+0.0%

Lockheed Martin on juhtiv rahvusvaheline kõrgtehnoloogia-, ülemaailmne julgeoleku- ja lennundusettevõte, mis tegeleb peamiselt kõrgtehnoloogiliste süsteemide, toodete ja teenuste uurimise, projekteerimise, arendamise, tootmise, integreerimise ja säilitamisega.

Lockheed Martini aktsia jääb tõenäoliselt usaldusväärseks investeeringuks pikaajalistele investoritele, kes otsivad nii kasvavat tulu kui ka kapitalikasvu. Ettevõte on hästi juhitud, omab tugevat frantsiisi, selle bilanss on hea, ettevõte teenib oma tulu sularahas ja on aktsionärisõbralik.

Selle aasta tulemused räägivad tõepoolest enda eest👇.

Viimase kümne aasta jooksul on Lockheedil olnud keskmiselt kahekohaline tegevuskasumi ja rahavoo aastane kasv. Seega on ettevõte ajalooliselt olnud pigem majanduslanguse suhtes vastupidav.

  • LMT investorid on nautinud dividendikasvu 20 aastat järjest. Ja alates dividenditootlusest 2,6%. Viimastel aastatel on väljamakse kasvanud rohkem kui 9% aastas ja praegune tootlus on kõrgem kui teistel suurtel lennundus- ja kaitsetööstuse aktsiatel.

Heidame pilgu ettevõtte numbritele

1. Saagikus

Viimase nelja kvartali jooksul on tulu olnud keskmiselt 16 miljardit dollarit. Lisaks sellele näitab juhtkond, et ta ootab selle aasta teisel poolel suurimat kiirenemist - pole ime. Pingete kasvades suurendavad üksikud riigid kulutusi relvadele ja sõjalennukitele, mis võib ettevõtet tulevastes kvartalites oluliselt aidata.

Väljaspool sõdu ja igasuguseid katastroofe - Kas see on positiivne uudis (vähemalt ettevõtte ja $LMT+0.0% investorite jaoks). Kui juhtkond täidab oma prognoosi, on 2022. aasta tulud siiski veidi väiksemad kui 2021. aastal.

2. kvartali tulukõne ajal selgitas juhtkond, et väiksem tulu on tingitud tarneahela häiretest, inflatsioonist ja klientide hilinemistest.

2. Segmendi ärikasum

Lockheed Martin annab aru oma nelja segmendi tegevuskuludest: lennundus, raketid/tulejuhtimine, pöörlevad süsteemid ja missioonisüsteemid ning kosmosetööstus. Viimastel aastatel on Lockheedi konsolideeritud segmendi ärikasumid olnud järgmised:

2019: 10,6%

2020: 10,8%

2021: 11,0%

Hoolimata prognoositavast 2,6-protsendilisest tulude vähenemisest võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, hindab juhtkond segmendi kasumimarginaali 2022. aastaks siiski 11%-ni.

3. Vaba rahavoog

Kogu 2021. aasta kohta registreeris Lockheed 6,03 miljardi dollari suuruse vaba rahavoo: ehk samuti 22 dollarit aktsia kohta. Praegune FCF-prognoos 2022. aastaks on ligikaudu 6 miljardit dollarit, mis on sisuliselt võrreldav eelmise aastaga.

4. Investeeritud kapitali tasuvus

Investeeritud kapitali tasuvus võib olla kasulik vahend, mis aitab hinnata juhtimise tõhusust, kusjuures $LMT+0.0% eeldatavasti saavutab 28% investeeritud kapitali tasuvuse. Võrreldes eelmiste aastate RoICiga on see üsna hea. Ma arvan, et see on väga hea hinna ja kvaliteedi suhe, mida konkurentidest suudab pakkuda vaid Northrop Grumman.

Kõrge tootlus viitab sellele, et juhtkond loob aktsionäride jaoks väärtust. Lennundus- ja kaitsetööstuse investeeritud kapitali keskmine tasuvus on umbes 7%. LMT tootlus on seega valdkonna tipptegijate hulgas.

5. Tellimuste mahajäämus

Seoses 2. kvartali tulemuste avaldamisega teatas juhtkond, et Lockheedil on 135 miljardi dollari suurune tellimuse jääk. See on võrreldav 2021. aasta keskpaigas kogunenud mahajäämusega, mis oli samuti 135 miljardit dollarit.

  • Juhtkond eeldab, et käesoleva aasta lõpuks suureneb tellimuste arv veelgi.

Aktsiate hindamine

Paljud investorid näevad $LMT+0.0% aktsia õiglast hinda allpool 400 dollarit aktsia kohta - ühest küljest pean sellega nõustuma, kuid teisest küljest näen soodsaid uudiseid ja suurenenud nõudlust relvade järele, mis võivad aktsiat palju kõrgemale tõsta.

  • Suurimat riski näen ma selles, et valitsused venitavad lepinguid ja sellega seotud mitmesuguseid tasusid. Turuhinnad kõiguvad palju ja ka tootmismaterjalide hinnad kõiguvad = LMT peab kuskil oma baashindu tõstma, et kompenseerida neid ebasoodsaid tegureid.

Praegu tundub, et aktsia ei ole enam soodsas hinnas. Hiljutine pakkumine on minu praeguse õiglase väärtuse hinnangu 430-440 dollari lähedal.

  • Vaadates tulevikku ja Wall Streeti prognoose 👉 2023. aastaks võib $LMT+0.0% aktsia hind hinnanguliselt tõusta 460-470 dollarini aktsia kohta (praegune hind on alla 430 dollari).

Aktsiahindu võib toetada aktsionärisõbralik juhtkond. Praegune dividenditootlus on 2,6%. Dividendide maksmist on suurendatud 20 aastat järjest, mis eeldatavasti jätkub ka 2022. aastal. Lisaks sellele jätkab direktorite nõukogu aktsiate tagasiostu lubamist. Viimase aasta jooksul on $LMT+0.0% käibelolevate lahjendatud aktsiate koguarv vähenenud 4%.

Ettevõtte suurimad väljakutsed

  • Lühiajaline tulude vähenemine, mis tuleneb mitterahalisest kulust töötajate pensionilepingu ostmise eest. 2. kvartali ärikasum aktsia kohta ja kogu aasta prognoosid jäävad samaks.
  • Lisaks oli ühel hetkel ohus USA valitsuse leping F-35 hävituslennukite tarnimiseks. Siinkohal tundis ettevõte inflatsiooni, tootmise ja sellega seotud kulude kasvu, mis põhjustas ühe asja - tulu sellest lepingust oleks enam-vähem olematu, mis viis selle küsimuse lahendamiseni ja sellega seotud lisatasude maksmiseni. Esialgne pakkumine oli - 400 F-35 hävitajat 30 miljardi dollari eest.
  • Viimane uuendus: F-35 hävitajate tarnimise lepingu üksikasju, mis töötatakse välja eeldatavasti lähikuudel, võivad mõjutada muudatused Pentagoni eelarves, kuid Lockheed märkis, et ta suudab makromajanduslike vastulöökide abil saavutada lennukite madalama hinna vaatamata kõrgetele kuludele.

Kokkuvõte

Lockheed Martini aktsia on endiselt kindel pikaajaline investeering, millel on pikk ajalugu, suur dividenditootlus ja mis kõige tähtsam, järjepidev kasv isegi majanduslanguse ajal. Ettevõtte fundamentaalnäitajad on lühiajaliselt konjunktuuris, mis on tingitud tarneahelaprobleemidest, inflatsioonisurvest ja klientide hilinemistest. Vaatamata praegusele olukorrale on kasumimarginaalid, kasum ja vaba rahavoog 2022. aastaks endiselt jõulised.

Praegused lihtaktsiate hinnad ei kajasta enam märkimisväärset allahindlust, kuid ma arvan, et need võivad siiski olla hea sisenemispunkt - investorid, kes soovivad aktsiaid koguda, võivad siiski kaaluda väikese positsiooni avamist ja seejärel jälgida aktsiat, et lühiajalise nõrkuse korral oleks võimalik osta rohkem aktsiaid.

Eeldan, et maailma konfliktide eskaleerudes võib nõudlus relvade, hävituslennukite ja lennukite järele suureneda ja suureneb, sest üksikud riigid tahavad olla valmis kõigi ohtude ja riskide vastu. Pealegi ei tea keegi meist, kui kaua sõda kestab ja milliseid "kingituspakette" võivad kaitsvad riigid saada.

  • Kas te investeerite $LMT-sse? Või on teil mõni teine lemmik tööstuses?
  • Mida arvate $LMT-st?
  • Kas Lockheed suudab saavutada hinnangud ja läheneda 470 dollarile aktsia kohta?

Pange tähele, et tegemist ei ole finantsnõustamisega. Iga investeering peab läbima põhjaliku analüüsi.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet