@anttimiettinen

Boeingin johto on varmasti hikoillut kovasti viime vuoden aikana. Useiden ongelmien ja yhden koneen traagisen onnettomuuden seuraaminen ei todellakaan ole ollut helppoa. Tilanne on kuitenkin parantunut merkittävästi, ja lentoyhtiö voi tarkistaa yhden valtavan kohdan tehtävälistaltaan. Loputtoman pitkän kiellon jälkeen viranomaiset ovat jälleen kerran sallineet Dreamlinereiden lähettämisen taivaalle.

Dreamlinerit voivat jälleen nousta taivaalle

Yritys on ollut kielletty viime vuoden puolivälistä lähtien huonolaatuisten titaaniosien vuoksi. Boeing $BA:n mukaan ongelmat eivät aiheuttaneet turvallisuusriskiä, mutta ne eivät vastanneet viranomaisvaatimuksia ja saattoivat lyhentää koneiden käyttöikää, jos niitä ei korjata.

Asiakkaat tilasivat tauon aikana edelleen muita, enimmäkseen laajarunkokoneita, mutta FAA :n vihreän valon ansiosta Boeingin kassavirta paranee merkittävästi tulevina kuukausina. Lentokonevalmistaja raportoi suurimman osan uusmyynnistä saaduista tuloistaan toimitusten yhteydessä.

Osakekurssi nousi hieman uutisen jälkeen. Mutta ei merkittävästi

American Airlines kertoi, että se odottaa saavansa yhdeksän konetta vuoden loppuun mennessä, kaksi ensimmäistä elokuun loppuun mennessä, ja että ne aloittavat lentonsa marraskuussa. Määräaika näyttää yhä todennäköisemmältä, sillä Boeing sai perjantaina tiedon, että sen FAA:lle huhtikuussa toimittama sertifiointisuunnitelma on hyväksytty. Lufthansa ennusti aiemmin tänä vuonna myös, että se ottaisi ensimmäisen tilaamistaan 32:sta 787-9-koneesta vastaan kesän loppuun mennessä. Hyväksymisen jälkeen FAA alkaa arvioida ja sertifioida kutakin lentokonetta erikseen sitä mukaa, kun se tulee linjalta.

https://www.youtube.com/watch?v=Ivn9_4jZZ9k

Kiellon jälkeen Boeing on vähentänyt tuotantoa noin kahteen koneeseen kuukaudessa ja kerännyt 120 toimittamatta jäänyttä Dreamlineria.

Tuotettujen Dreamlinereiden kokonaismäärä on pysähtynyt 1 006 koneeseen vuoteen 2020 mennessä. Vaihtelut olivat kuitenkin huomattavia. Lähde

Boeingin mukaan koneiden viat on korjattu, ja yhtiö aikoo lisätä tuotantoa asteittain viiteen koneeseen kuukaudessa vuoteen 2023 asti. Se on tilannut hieman yli 400 lentokonetta kirjanpitosääntöjen mukaisesti, jotka karsivat pois tilaukset, joissa on epäilyksiä asiakkaiden luottokelpoisuudesta.

Toimitusten täydellisen jatkamisen odotetaan kestävän yli puolitoista vuotta. Sillä välin toimitukset lisääntyvät hitaasti ja tasaisesti, ja suurin osa nykyisistä lentokoneista luovutetaan vuonna 2023, yhtiö kertoi. Suurin osa lentokoneista on tarkoitettu alkuperäisille asiakkailleen, joten yhtiö pystyy todennäköisesti purkamaan varastojaan tasaiseen tahtiin.

https://www.youtube.com/watch?v=dyJBNz1V094

Boeingin talousjohtaja Brian West arvioi yhtiön toisen neljänneksen tulospuhelussa 26. heinäkuuta , että jälkitöihin, alhaisempiin tuotantonopeuksiin ja asiakaskorvauksiin liittyvät epänormaalit kustannukset ovat yhteensä noin 2 miljardia dollaria, jotka on tarkoitus kattaa suurelta osin vuoden 2023 loppuun mennessä.

Näin ollen katkos maksaa yritykselle paljon rahaa. Toisaalta ne voivat vihdoin palata siihen, mitä ne osaavat parhaiten - lentokoneiden toimittamiseen. Onko Boeingilla edessä käänne vai joutuuko se maksamaan tästä ongelmasta vielä vuosia?

Jos pidät artikkeleistani ja viesteistäni, heittäkää rohkeasti viestiä. Kiitos! 🔥

Vastuuvapauslauseke: Tämä ei ole millään tavoin sijoitussuositus. Tämä on puhtaasti minun yhteenvetoni ja analyysini, joka perustuu internetistä saatuihin tietoihin ja muutamiin muihin analyyseihin. Rahoitusmarkkinoille sijoittaminen on riskialtista, ja jokaisen tulisi sijoittaa omien päätöstensä perusteella. Olen vain amatööri, joka jakaa mielipiteitäni.

Lue koko artikkeli ilmaiseksi? Siitä vaan 👇

Onko sinulla tili? Kirjaudu sitten sisään . Tai luo uusi .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇