@nilslundkvist

Boeings ledning måste ha svettats rejält under det senaste året. Det har verkligen inte varit lätt att se flera problem och den tragiska olyckan med en av deras maskiner. Men situationen har förbättrats avsevärt och flygbolaget kan nu avboka en stor punkt på sin lista över saker att göra. Efter ett oändligt långt förbud har myndigheterna återigen tillåtit dem att skicka Dreamliners i luften.

Dreamliners kan flyga igen

Företaget har varit förbjudet sedan mitten av förra året på grund av titandelar av dålig kvalitet. Boeing $BA sade att problemen inte utgjorde någon säkerhetsrisk, men att de inte uppfyllde certifieringskraven och att de kunde förkorta flygplanens livslängd om de inte åtgärdades.

Kunderna fortsatte att beställa andra flygplan, mestadels med bred kropp, under pausen, men FAA :s gröna ljus innebär att Boeings kassaflöde kommer att förbättras avsevärt under de kommande månaderna. Leveranser är när flygplanstillverkaren redovisar den största delen av sina intäkter från nyförsäljning.

Aktiekursen steg något i samband med nyheten. Men inte i någon större utsträckning

American Airlines säger att man räknar med att ta emot nio plan i slutet av året, varav de två första i slutet av augusti, för att börja flyga i november. Den tidsfristen verkar alltmer sannolik, eftersom Boeing i fredags fick veta att den certifieringsplan som företaget lämnade in till FAA i april har godkänts. Lufthansa förutspådde också tidigare i år att man skulle ta emot det första av 32 beställda 787-9-flygplan i slutet av sommaren. När det väl är godkänt kommer FAA att börja bedöma och certifiera varje flygplan individuellt när det kommer ut från linjen.

https://www.youtube.com/watch?v=Ivn9_4jZZ9k

Sedan förbudet har Boeing minskat produktionen till ungefär två flygplan i månaden och byggt upp en backlog med 120 Dreamliners som inte har levererats.

Det totala antalet Dreamliners som tillverkas har stannat vid 1 006 till 2020. Men det förekom betydande fluktuationer. Källa

Defekterna på dessa plan har åtgärdats, säger Boeing, och företaget planerar att gradvis öka produktionen till fem plan per månad fram till 2023. Företaget har drygt 400 beställda flygplan enligt bokföringsregler som rensar bort beställningar där det finns tvivel om kundernas kreditvärdighet.

Det väntas ta mer än ett och ett halvt år innan leveranserna kan återupptas helt och hållet. Under tiden kommer leveranserna enligt uppgift att öka långsamt och stadigt, och de flesta av de befintliga flygplanen kommer att överlämnas 2023, enligt företaget. De flesta av flygplanen är avsedda för sina ursprungliga kunder, så företaget kommer troligen att kunna avveckla sitt lager i jämn takt.

https://www.youtube.com/watch?v=dyJBNz1V094

Boeings ekonomichef Brian West uppskattade i samband med företagets vinstsamtal för andra kvartalet den 26 juli att de onormala kostnaderna för omarbetning, lägre produktionstakt och kundkompensation kommer att uppgå till totalt cirka 2 miljarder dollar, som till stor del bör vara återvunna i slutet av 2023.

Avbrottet kommer därför att kosta företaget mycket pengar. Å andra sidan kan de äntligen återgå till det de är bäst på - att leverera flygplan. Är Boeing på väg att vända utvecklingen eller kommer företaget att få betala för detta problem i flera år framöver?

Om du tycker om mina artiklar och inlägg får du gärna följa dem. Tack! 🔥

Ansvarsfriskrivning: Detta är inte på något sätt en investeringsrekommendation. Detta är enbart min sammanfattning och analys som bygger på uppgifter från internet och några andra analyser. Investeringar på finansmarknaden är riskfyllda och alla bör investera utifrån sina egna beslut. Jag är bara en amatör som delar med mig av mina åsikter.

Vill du läsa hela artikeln gratis? Fortsätt 👇

Har du ett konto? Logga sedan in . Eller skapa en ny .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇