@jesperjensen

Boeings ledelse må have fået sved på panden i det seneste år. Det har bestemt ikke været let at se flere problemer og den tragiske ulykke med en af deres maskiner. Men situationen er blevet væsentligt forbedret, og luftfartsselskabet kan nu krydse et stort punkt af på sin liste over opgaver. For efter et uendeligt langt forbud har myndighederne igen givet dem lov til at sende Dreamlinere ud i luften.

Dreamlinere kan igen flyve i luften

Virksomheden har været forbudt siden midten af sidste år på grund af titaniumdele af dårlig kvalitet. Boeing $BA sagde, at problemerne ikke udgjorde en sikkerhedsrisiko, men at de ikke var i overensstemmelse med de lovbestemte certificeringskrav og potentielt kunne forkorte flyenes levetid, hvis de ikke blev udbedret.

Kunderne fortsatte med at bestille andre fly, for det meste wide-body-fly, i pausen, men FAA 's grønne lys betyder, at Boeings cashflow vil blive væsentligt forbedret i de kommende måneder. Leveringer er det tidspunkt, hvor flyproducenten indberetter størstedelen af sin indtægt fra nyt salg.

Aktiekursen steg en smule i kølvandet på nyheden. Men ikke væsentligt

American Airlines sagde, at selskabet forventer at modtage ni fly inden årets udgang, hvoraf de første to fly vil blive leveret i slutningen af august og begynde at flyve i november. Denne frist synes stadig mere sandsynlig, da Boeing fredag fik besked om, at den certificeringsplan, som selskabet indsendte til FAA i april, er blevet godkendt. Lufthansa forudsagde også tidligere i år, at selskabet ville modtage den første af de 32 787-9-fly, som det har bestilt, inden udgangen af sommeren. Når det er godkendt, vil FAA begynde at vurdere og certificere hvert enkelt fly individuelt, efterhånden som det kommer ud af produktionslinjen.

https://www.youtube.com/watch?v=Ivn9_4jZZ9k

Siden forbuddet har Boeing skåret produktionen ned til ca. to fly om måneden og opbygget et efterslæb på 120 Dreamlinere, der ikke er blevet leveret.

Antallet af Dreamlinere, der produceres i alt, er stagneret på 1.006 i 2020. Men der var betydelige udsving. Kilde

Fejlene på disse fly er blevet rettet, sagde Boeing, og selskabet planlægger at øge produktionen gradvist til fem fly om måneden frem til 2023. Selskabet har lidt over 400 fly på ordre i henhold til regnskabsregler, der udelukker ordrer, hvor der er tvivl om kundernes kreditværdighed.

En fuldstændig genoptagelse af leveringerne forventes at tage mere end halvandet år. I mellemtiden vil leverancerne efter sigende stige langsomt og støt, og de fleste af de eksisterende fly vil blive overdraget i 2023, oplyste selskabet. De fleste af flyene er bestemt til deres oprindelige kunder, så selskabet vil sandsynligvis være i stand til at afvikle sin beholdning i et stabilt tempo.

https://www.youtube.com/watch?v=dyJBNz1V094

Boeing's finansdirektør Brian West anslog i selskabets indkomstopkald for andet kvartal den 26. juli, at unormale omkostninger i forbindelse med omarbejdet, lavere produktionshastigheder og kundekompensation vil beløbe sig til i alt ca. 2 milliarder dollars, som i vid udstrækning skulle være dækket ind ved udgangen af 2023.

Nedbruddet vil derfor koste virksomheden mange penge. På den anden side kan de endelig vende tilbage til det, de er bedst til - at levere fly. Er Boeing på vej til at vende udviklingen, eller vil det komme til at betale for dette problem i de kommende år?

Hvis du kan lide mine artikler og indlæg, er du velkommen til at følge mig. Tak! 🔥

Ansvarsfraskrivelse: Dette er på ingen måde en investeringsanbefaling. Dette er udelukkende mit resumé og min analyse baseret på data fra internettet og nogle få andre analyser. Investering på finansmarkederne er risikabelt, og alle bør investere på baggrund af deres egne beslutninger. Jeg er bare en amatør, der deler mine meninger.

Kan du læse hele artiklen gratis? Værsgo 👇

Har du en konto? Log derefter ind . Eller opret en ny .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇