@faaswilkes

Het management van Boeing moet zich het afgelopen jaar flink in het zweet hebben gewerkt. Het aanschouwen van verschillende problemen en het tragische ongeval van een van hun machines is zeker niet gemakkelijk geweest. Maar de situatie is aanzienlijk verbeterd en de luchtvaartmaatschappij kan één groot punt van haar to-do lijst afvinken. Want na een eindeloos lang verbod hebben de autoriteiten hen weer toestemming gegeven om Dreamliners het luchtruim in te sturen.

Dreamliners kunnen weer het luchtruim kiezen

Het bedrijf is sinds medio vorig jaar verboden wegens titaniumonderdelen van slechte kwaliteit. Boeing $BA zei dat de problemen geen veiligheidsrisico vormden, maar niet voldeden aan de wettelijke certificeringseisen en mogelijk de levensduur van de vliegtuigen verkortten als ze niet werden gecorrigeerd.

Klanten bleven tijdens de pauze andere vliegtuigen bestellen, met name breedrompvliegtuigen, maar het groene licht van de FAA betekent dat de kasstroom van Boeing in de komende maanden aanzienlijk zal verbeteren. Bij leveringen rapporteert de vliegtuigbouwer het grootste deel van zijn inkomsten uit nieuwe verkopen.

De koers van het aandeel maakte een lichte sprong in de nasleep van het nieuws. Maar niet significant

American Airlines zei te verwachten tegen het einde van het jaar negen vliegtuigen in ontvangst te zullen nemen, waarvan de eerste twee tegen eind augustus, om in november te beginnen vliegen. Die termijn lijkt steeds waarschijnlijker, aangezien Boeing vrijdag te horen heeft gekregen dat het certificeringsplan dat het in april bij de FAA heeft ingediend, is goedgekeurd. Lufthansa voorspelde eerder dit jaar ook dat het de eerste van de 32 787-9's die het in bestelling heeft, tegen het einde van de zomer in ontvangst zou nemen. Zodra het is goedgekeurd, zal de FAA beginnen met het beoordelen en certificeren van elk vliegtuig afzonderlijk naarmate het van de band rolt.

https://www.youtube.com/watch?v=Ivn9_4jZZ9k

Sinds het verbod heeft Boeing de productie teruggebracht tot ongeveer twee vliegtuigen per maand en een achterstand opgebouwd van 120 niet-geleverde Dreamliners.

Het totale aantal geproduceerde Dreamliners is gestagneerd op 1.006 tegen 2020. Maar er waren aanzienlijke schommelingen. Bron

De defecten aan die vliegtuigen zijn verholpen, aldus Boeing, en het bedrijf is van plan de productie geleidelijk op te voeren tot vijf vliegtuigen per maand tot 2023. Het heeft iets meer dan 400 vliegtuigen in bestelling op grond van boekhoudkundige regels die orders uitsluiten wanneer er twijfel bestaat over de kredietwaardigheid van klanten .

Een volledige hervatting van de leveringen zal naar verwachting meer dan anderhalf jaar in beslag nemen. In de tussentijd zullen de leveringen naar verluidt langzaam en gestaag toenemen, waarbij de meeste van de bestaande vliegtuigen in 2023 zullen worden overgedragen, aldus het bedrijf. De meeste vliegtuigen zijn bestemd voor hun oorspronkelijke klanten, zodat het bedrijf waarschijnlijk in staat zal zijn zijn inventaris in een gestaag tempo te liquideren.

https://www.youtube.com/watch?v=dyJBNz1V094

Brian West, Chief Financial Officer van Boeing, schatte in de winstuitkering van het bedrijf over het tweede kwartaal op 26 juli dat de abnormale kosten in verband met het herstelwerk, lagere productiesnelheden en compensatie van klanten in totaal ongeveer 2 miljard dollar zullen bedragen, die tegen eind 2023 grotendeels zouden moeten zijn terugverdiend.

De uitval zal het bedrijf dus veel geld kosten. Aan de andere kant kunnen ze zich eindelijk weer bezighouden met waar ze goed in zijn: vliegtuigen afleveren. Is Boeing in voor een ommekeer, of zal het nog jaren voor dit probleem moeten boeten?

Als je van mijn artikelen en berichten geniet, voel je vrij om ze te volgen. Bedankt. 🔥

Disclaimer: Dit is in geen geval een beleggingsaanbeveling. Dit is louter mijn samenvatting en analyse op basis van gegevens van het internet en enkele andere analyses. Beleggen op de financiële markten is riskant en iedereen moet beleggen op basis van zijn eigen beslissingen. Ik ben maar een amateur die mijn mening deelt.

Het volledige artikel gratis lezen? Ga je gang 👇

Heb je een rekening? Meld je dan aan . Of maak een nieuwe .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇