Onko Starbucks mielenkiintoinen sijoitusmahdollisuus nykyisellä hinnalla?

Minun ei varmaankaan tarvitse esitellä Starbucks $SBUXia+0.6% kenellekään pitkään. Yllätyksenä oli kuitenkin vuoden 2022 kolmannen vuosineljänneksen tulos, joka ylitti odotukset, joten voisimme tarkastella yritystä lähemmin mahdollisena sijoituskohteena nykyhinnalla.

Katsaus Starbucksiin.

Lyhyt kuvaus $SBUX:+0.6% sta

Starbucks Corporation toimii tytäryhtiöidensä kanssa erikoiskahvin paahtimona, markkinoijana ja vähittäismyyjänä maailmanlaajuisesti. Eikä siinä vielä kaikki, sillä he ovat hyödyntäneet brändiään ja myös lisensoineet tavaramerkkejään lisensoitujen myymälöiden sekä päivittäistavarakaupan ja elintarvikkeiden tilien kautta. Myymälöiden määrästä ympäri maailmaa voidaan todeta, että heillä on jo nyt todella mielenkiintoinen määrä myymälöitä: Pohjois-Amerikassa on yli 16 000 myymälää (operoituja ja lisensoituja) ja kansainvälisesti yli 17 000 myymälää (operoituja ja lisensoituja).

3Q/2022

Viimeinen vuosineljännes oli yhtiölle mielenkiintoinen, sillä tulokset olivat odotuksia paremmat sekä myynnin että uusien myymälöiden avaamisen osalta.

  • Tämä maailmanlaajuisesti tunnettu kahvilaketju avasi 318 uutta myymälää, joissa on yhteensä lähes 35 000 myymälää maailmanlaajuisesti.
  • Tiistaina raportoidut tulokset olivat myös ilahduttavia, sillä kokonaistulot kasvoivat 8,7 % edellisvuodesta ja olivat 8,15 miljardia dollaria.
  • Vertailukelpoinen maailmanlaajuinen myymälämyynti kasvoi 3 % kolmannella vuosineljänneksellä.
  • Vertailukelpoinen myynti Pohjois-Amerikassa kasvoi 9 %.
  • Aktiivinen Starbucks Rewards -jäsenmäärä Yhdysvalloissa kasvoi 13 % neljänneksen aikana 27,4 miljoonaan jäseneen.
  • Neljännen vuosineljänneksen odotukset ovat kuitenkin pessimistisemmät, ja johto odottaa myynnin laskevan hieman vähemmän, mikä on ymmärrettävää, koska kesä on päättymässä ja matkustaminen vähenee.
  • Myös Kiina on niille kysymysmerkki, sillä vertailukelpoinen myymälämyynti Kiinassa laski 44 prosenttia kolmannella vuosineljänneksellä, mikä johtui pääasiassa COVID-19-rajoitteisten kauppojen vähenemisestä.

Kiina-yhteyden viimeisestä kohdasta huolimatta yhtiö on optimistinen näkymien suhteen, ja talousjohtaja Rachel Ruggeri ilmaisi tämän näkemyksen:

Olemme edelleen erittäin luottavaisia Kiinan kulutustalouden kestävyyteen ja dynaamisuuteen. Kiinan kahvimarkkinat ovat vielä hyvin alkuvaiheessa, ja edessä on pitkä kasvupolku.

Kiinan markkinoita pidetään jo nyt pitkän aikavälin kasvun keskeisenä katalysaattorina, ja Jefferiesin analyytikko Andy Barishin mukaan Starbucksin osakkeet pysyvät todennäköisesti vaimeina lähitulevaisuudessa, kun yhtiö valmistelee uuden toimitusjohtajan palkkaamista myöhemmin vuonna 2022.

Kysymysmerkkejä tälle suhteellisen vakaalle yhtiölle ovat globaalit ongelmat, kuten inflaation nousu, työvoimakustannusten nousu ja jatkuvat huolet COVID-19-pandemiasta. Riski-tuotto-suhde ei ole tällä hetkellä riittävän hyvä "arvo"-sijoittajille, ja jos Yhdysvaltain osakemarkkinat siirtyvät merkittävämpään korjausliikkeeseen, osakkeen hinta voi olla paljon alhaisemmalla tasolla.

Lähde.

Kuten kaaviosta näkyy, olemme tällä hetkellä 85-6 dollarin tasolla. Tuki on 80 dollarin tasolla, ja jos hinta laskee alle 80 dollarin, seuraava pysähdyspaikka on todennäköisesti 70 dollarissa. Toisaalta vastus on 90 dollarissa, ja jos hinta ylittää tämän tason, seuraava pysäytys on jopa 100 dollaria.

TipRanksin 17 analyytikkoa näkevät osakekohtaisen keskihinnan olevan 92 dollaria, alhaisimman tason 84 dollaria, joka on periaatteessa nykyinen taso, ja korkeimman tason jopa 110 dollaria 12 kuukauden aikahorisontilla.

Heidän vahvuutensa on myös heidän kanta-asiakasohjelmassaan, jossa, kuten mainitsin, heillä on yli 27 miljoonaa jäsentä, enkä epäile, etteikö tämä määrä kasvaisi. Tämä yleisö mukautuu yhä enemmän digitaaliseen tilaamiseen. Kasvuennusteiden mukaan keskimääräinen vuotuinen kasvu on 9-12 prosenttia vuoteen 2030 asti, mikä on todella hyvä luku.

Rahoitus

Kuten näemme, luvut ovat jo saavuttamassa COVIDia edeltävät arvot. Myös yli 4 miljardin euron voitto on jo ennen Covidia vallinneella tasolla.

Lähde.

Sikäli kuin katson tätä yritystä, heidän liiketoimintamalliaan on mielestäni vaikea kyseenalaistaa, ja myös lisensointi auttaa heitä kauniisti vahvemmaksi brändiksi, myös heidän kanta-asiakasohjelmansa ja jäsenet oppivat tilaamaan digitaalisesti ja muodostavat yli puolet tilauksista, mikä on todella miellyttävää Starbucksille. Hintaennusteen osalta useat analyytikot ovat yhtä mieltä siitä, että hinnan pitäisi olla noin 92-95% USD, jotka ovat mukavia prosentteja nykyisestä hinnasta, mutta toisaalta olemme epävarmuuden kaudella, eikä lasku ole poissuljettua, ja jos 80 dollarin arvo ei pidä paikkaansa, lasku seuraavaan tukeen hintaluokassa noin 70 dollarin tienoilla on varsin realistista. Minulla on taipumus tarkastella yrityksiä enemmän perusteellisesti, ja minulle Starbucks on varmasti mielenkiintoinen, vaikka COVID voikin jälleen kerran häiritä heidän liiketoimintaansa mukavasti, joten se on otettava huomioon ja ehkäpä tehtävä lisää tutkimusta ennen sijoittamista, sillä tämä ei ole sijoitussuositus, vaan vain yksityissijoittajan näkemys.

Lue koko artikkeli ilmaiseksi? Siitä vaan 👇

Onko sinulla tili? Kirjaudu sitten sisään . Tai luo uusi .
No comments yet