S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Kas Starbucks on praeguse hinna juures huvitav investeerimisvõimalus?

Ma ei pea ilmselt kellelegi pikemalt Starbucksi $SBUXi-0.1% tutvustama. Mis aga üllatas, on nende 3Q 2022 tulemused, mis ületasid ootusi ja seetõttu võiksime seda ettevõtet praeguse hinna juures võimaliku investeeringu mõttes lähemalt uurida.

Pilk Starbucksi.

$SBUXi-0.1% lühikirjeldus

Starbucks Corporation tegutseb koos oma tütarettevõtetega erikohvi röstimise, turustamise ja jaemüügiga kogu maailmas. See ei ole veel kõik, sest nad on oma kaubamärki võimendanud ja litsentseerinud oma kaubamärke ka litsentseeritud kaupluste ning toidukaupluste ja toiduainete kontode kaudu. Mis puutub kaupluste arvu üle maailma, siis on neil juba väga huvitav arv poode: Põhja-Ameerikas on üle 16 000 kaupluse (opereeritud ja litsentseeritud) ja rahvusvaheliselt üle 17 000 kaupluse (opereeritud ja litsentseeritud).

3Q/2022

Viimane kvartal oli ettevõtte jaoks huvitav, sest tulemused olid üle ootuste nii müügi kui ka uute kaupluste avamise osas.

  • See ülemaailmselt tuntud kohvikukett avas 318 uut kauplust, kus on kokku ligi 35 000 müügikohta kogu maailmas.
  • Teisipäeval avaldatud tulemused olid samuti meeldivad, kuna kogutulu kasvas 8,7% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ja ulatus 8,15 miljardi dollarini.
  • Ülemaailmne võrreldav kaupluste müük kasvas kolmandas kvartalis 3%.
  • Võrreldavate kaupluste müük Põhja-Ameerikas kasvas 9%.
  • Starbucks Rewards 'i aktiivne liikmeskond USAs kasvas kvartali jooksul 13%, ulatudes 27,4 miljoni liikmeni.
  • Kuid 4. kvartali ootused on pessimistlikumad ja juhtkond ootab tagasihoidlikumat müügimahu langust, mis on mõistetav, kuna suvi on lõppemas ja seega on reisimine vähem.
  • Hiina on nende jaoks samuti küsimärk, sest võrreldavate kaupluste müük Hiinas langes kolmandas kvartalis 44%, peamiselt COVID-19 piiratud tehingute vähenemise tõttu.

Vaatamata viimasele punktile Hiina-ühenduses, on ettevõte väljavaadete suhtes optimistlik ja finantsjuht Rachel Ruggeri väljendas seda seisukohta:

Oleme jätkuvalt väga veendunud Hiina tarbijamajanduse vastupidavuses ja dünaamilisuses. Hiina kohviturg on veel väga varajases staadiumis ja ees ootab pikk kasvutee.

Hiina turgu peetakse juba praegu pikaajalise kasvu võtmekatalüsaatoriks ning Jefferiesi analüütiku Andy Barishi sõnul jääb Starbucksi aktsia lähiajal tõenäoliselt tagasihoidlikuks, kuna ettevõte valmistab ette uue tegevjuhi palkamist hiljem 2022. aastal.

Küsimärgid selle suhteliselt stabiilse ettevõtte jaoks on globaalsed probleemid, nagu kasvav inflatsioon, kasvavad palgakulud ja püsivad mured seoses COVID-19 pandeemiaga. Riski- ja tootluse suhe ei ole hetkel "väärtusinvestoritele" piisavalt hea ja kui USA aktsiaturg siseneb märkimisväärsemasse korrektsioonifaasi, võib aktsia hind olla palju madalamal tasemel.

Allikas.

Nagu me graafikult näeme, oleme praegu 85-6 dollari taseme ümber. Toetus on 80 dollari tasemel, kui hind langeb alla 80 dollari, on järgmine peatus tõenäoliselt 70 dollari juures. Teisest küljest on vastupanu 90 dollari juures, kui hind ületab seda taset, on järgmine peatus kuni 100 dollarit.

TipRanks'i 17 analüütiku hinnangul on keskmine aktsia hind 92 USA dollarit, madalaim hind 84 USA dollarit, mis on põhimõtteliselt praegune tase, ja kõrgeim hind 110 USA dollarit 12 kuu perspektiivis.

Nende tugevus seisneb ka nende püsikliendiprogrammis, kus, nagu ma juba mainisin, on neil üle 27 miljoni liikme ja ma ei kahtle, et see arv kasvab. See publik kohaneb üha enam digitaalse tellimisega. Kasvuprognooside kohaselt on keskmine aastane kasv kuni aastani 2030 vahemikus 9-12%, mis on väga hea number.

Rahandus

Nagu näeme, on numbrid juba jõudmas COVID-eelsetele väärtustele. Ka üle 4 miljardi suurune kasum on juba praegu COVID-eelsel tasemel.

Allikas.

Kui ma vaatan seda ettevõtet, siis nende ärimudelit on minu arvates raske kahtluse alla seada ja ka litsentseerimine aitab neil ilusti tugevamaks kaubamärgiks saada, samuti on nende lojaalsusprogramm ja liikmed, kes õpivad digitaalselt tellima ja moodustavad üle poole tellimustest, Starbucksi jaoks väga meeldiv. Hinnaprognoosi osas on mitmed analüütikud nõus, et hind peaks olema umbes 92-95% USD, mis on kenad protsendid praegusest hinnast, kuid teisalt oleme ebakindluse perioodil ja langus ei ole välistatud ning kui 80 dollari suurune väärtus ei pea paika, siis on langus järgmisele toetusele 70 dollari ümbruses üsna realistlik. Ma kaldun vaatama ettevõtteid rohkem fundamentaalselt ja minu jaoks on Starbucks kindlasti huvitav, kuigi COVID võib jälle nende äritegevust kenasti häirida, nii et peate seda arvesse võtma ja võib-olla enne investeerimist rohkem uurima, sest see ei ole investeerimissoovitus, vaid lihtsalt jaeinvestori arvamus.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet