@anttimiettinen

Yksi Warren Buffettin suurimmista panostuksista vuodelle 2022 on kerännyt paljon huomiota viimeisimmillä tuloksillaan. Occidental Petroleum $OXY tarjosi meille melko hyviä uutisia, joita tukevat vielä paremmat näkymät vuodelle 2022. Miksi siis osake on laskenut viime päivinä? Onko tämänhetkinen pudotus alle 60 dollarin osakkeelta hyvä sijoitusmahdollisuus?

Tällä hetkellä $OXY:n osakekurssi liikkuu noin 59 dollarissa osakkeelta. Mutta onko se hyvä hinta sijoitukselle?

Katsotaanpa $OXY:n neljännesvuosituloksia, jotta saamme vihjeen 👇.

Occidental Petroleum $OXY raportoi toisen neljänneksen tulokseksi 3,16 dollaria osakkeelta, mikä ylitti analyytikoiden arviot 13 sentillä ja oli paljon parempi kuin vuoden 21 toisen neljänneksen tulos, joka oli 2,12 dollaria osakkeelta. Lisäksi yhtiö maksoi 4,8 miljardin dollarin velkaa ja aktivoi osakkeiden takaisinosto-ohjelmansa vuosineljänneksen aikana.

Toimitusjohtaja Vicki Hollub on tyytyväinen velkojen vähentämisessä saavutettuun edistykseen:

"Jatkuvat ponnistelut taseen parantamiseksi ovat edelleen tärkeimpiä, ja olemme tyytyväisiä siihen, että velkaantumisen vähentämisessä on päästy vaiheeseen, jossa voimme keskittyä muihin kassavirran painopisteisiin."

Vahva neljännesvuositulos $OXY:l

Occidental Petroleum tuotti tällä vuosineljänneksellä yli 4 miljardia dollaria FCF:ää ja onnistui ottamaan lähes 5 miljardia dollaria velkaa. Yhtiön integroidut omaisuuserät menestyivät kaikilla tasoilla, ja OxyChem tuotti parhaan tuloksensa 30 vuoteen .

Yhtiö maksaa edelleen vaatimatonta 0,88 prosentin osinkoa. $OXY aloitti hiljattain myös 1,1 miljardin dollarin osakkeiden takaisinostot, mikä merkitsee 2 prosentin vuotuista tuottoa pelkästään näillä takaisinostoilla. Tämä oli vain pieni osa yhtiön FCF:stä, ja kun kaikki lasketaan yhteen, yhtiön kassavirta tuottaa huomattavia tuottoja.

Occidental Petroleum jatkaa edistymistä

  • Occidental Petroleum pyrkii kehittämään edelleen vaikuttavaa omaisuuseriä.
  • Yhtiö on laajentanut kumppanuuttaan Ecopetrolin kanssa.
  • Myös Horn Mountain Westin merenalainen hanke tarjoaa mahdollisuuden 👇.
  • Yhtiö jatkaa työtä integroidun tuotannon laajentamiseksi, ja OxyChem on hyvä esimerkki tästä 👇.

''Yhtiön taistelukalvokonversion odotetaan maksavan 1,1 miljardia dollaria ja lisäävän 275 miljoonan dollarin lisäkäyttökatteen konversiota."

  • Jatkuvat pääoma- ja tutkimusmenot tukevat tulevia lisätuloja.

Miltä $OXY näyttää loppuvuoden osalta?

Occidental Petroleumin arviot loppuvuodesta ovat edelleen vahvat. Yhtiö odottaa noin 1,155 miljoonan barrelin tuotantoa päivässä (määrä voi vaihdella kysynnän mukaan).

  • Tuotannon ja kuljetuksen käyttökustannusten odotetaan laskevan - ne ovat 12,3 dollaria tynnyriltä. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin nyt.
  • Yhtiö odottaa myös entistä parempia tuloksia OxyChemiltä ja odottaa kustannusten asteittaista alenemista.
  • Toimitusjohtaja korostaa myös saavutuksiaan ja sanoo, että yhtiö jatkaa työtä velkojen vähentämiseksi.
  • Yhteenvetona - Yhtiön vahvat taloudelliset tulokset tukevat tuloskasvun jatkumista loppuvuonna.

Occidental Petroleumin osakkeenomistajien tuotot

Yhtiö korotti neljännesvuosittaista osinkoaan 0,13 dollarilla osakkeelta, mikä on edelleen vaatimaton osinkotuotto, joka kasvaa vähitellen. Yhtiö pystyi maksamaan yli 5 miljardin dollarin pääoman lyhennykset ja vähentämään nettovelkaansa 20 miljardiin dollariin. Yhtiö suunnittelee ostavansa 3 miljardin dollarin arvosta osakkeita vuonna 2022, mikä on lähes 6 % ulkona olevista osakkeista, ja osakkeenomistajien kokonaistuotto on 7 %.

Yhtiö suunnittelee siirtyvänsä vuoteen 2023 kestävällä osinkojen kasvulla 40 dollarin WTI-hinnalla eli 50 prosentilla nykyisestä hinnasta. Lisäksi yhtiön FCF tukee mukavasti lisäansioita.

Toinen mahdollinen osakkeenomistajien tuottojen lähde on Berkshire Hathawayn yrityskauppa. Yhtiö omistaa lähes 20 prosenttia Occidental Petroleumista, lukuun ottamatta etuoikeutettuja osakkeita, ja sillä on käteisvaroja, joilla se voisi hankkia koko yhtiön. Se, mitä tapahtuu, jää nähtäväksi, mutta se voi johtaa osakkeenomistajien nopeaan palkitsemiseen, minkä näen erittäin hyvänä.

Analyytikot pysyvät varovaisina $OXY-osakkeen suhteen

Kaikista hyvistä uutisista huolimatta analyytikot ovat edelleen varovaisen optimistisia osakkeen suhteen ja suosittelevat sen ostamista. Occidental Petroleumin osakkeen keskimääräiseksi hintatavoitteeksi on asetettu 75,44 dollaria osakkeelta, mikä viittaa kohtuulliseen nousupotentiaaliin nykyisestä 59 dollarin tasosta. Jotkut analyytikot uskovat, että parhaassa tapauksessa hinta voisi nousta jopa 110 dollariin osakkeelta.

$OXY:hen sijoittamiseen liittyvä riski

Suurin riski on öljyn hinta. Vaikka $OXY on hyvin monipuolinen yhtiö, kaikki öljyn hinnan jyrkkä heilahdus alaspäin olisi huono uutinen (tämä on sellainen yleinen riski, joka koskee kaikkia alan toimijoita). Yhtiö on ilmeisesti vahvasti kannattava Brent-öljyn ollessa lähes 100 dollaria tynnyriltä, mutta tällä hetkellä hinta on laskussa ja olemme nyt alle 100 dollarissa. Katsotaan mitä öljyn hinnalle tapahtuu seuraavaksi 🤷♂️

Päätelmä

Occidental Petroleumilla on ainutlaatuinen ja uskomattoman vahva omaisuuserien ja FCF:n salkku. Yhtiö jakaa osinkoa lähes 1 % ja on sitoutunut ostamaan takaisin yli 5 % osakkeistaan pelkästään vuonna 2022. Se on keski- tai korkeahko yksinumeroinen tuotto osakkeenomistajille. Mitä velkaan tulee - yhtiön velka on nyt alle 20 miljardia dollaria, ja sen odotetaan edelleen vähenevän menestyksekkäästi. Yhtiö tavoittelee edelleen investment grade -luottoluokitusta, ja odotan sen saavuttavan sen pian. Occidental Petroleumilla on myös mahdollisuus saada lähitulevaisuudessa vahvempia tuottoja Berkshire Hathawayn yritysoston ja edellä mainittujen osakkeiden takaisinostojen ansiosta. Jätän johtopäätöksen kuitenkin sinulle. Näkemykseni on, että $OXY on edelleen edullinen +-$55, mutta en pelkää yliostettu jopa nykyisellä $59 tasolla.

Huomaa, että tämä ei ole sijoitusneuvontaa. Jokainen investointi on analysoitava perusteellisesti.

Investujete do akcií Occidental Petroleum?

Vote to see the results! 0 answers already!

Lue koko artikkeli ilmaiseksi? Siitä vaan 👇

Onko sinulla tili? Kirjaudu sitten sisään . Tai luo uusi .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇