@jesperjensen

En af Warren Buffetts største satsninger for 2022 har fået stor opmærksomhed med sine seneste resultater. Occidental Petroleum $OXY tilbød os nogle ret gode nyheder, understøttet af endnu bedre udsigter for 2022. Så hvorfor er aktien faldet de sidste par dage? Er det nuværende fald til under 60 dollars pr. aktie en god investeringsmulighed?

I øjeblikket svinger $OXY's aktiekurs omkring $59 pr. aktie. Men er det en god pris at investere?

Lad os tage et kig på $OXY's kvartalsresultater for at give os et hint 👇

Occidental Petroleum $OXY rapporterede en indtjening for andet kvartal på $3,16 pr. aktie, hvilket slog analytikernes forventninger med 13 cent og derefter klarede sig meget bedre sammenlignet med indtjeningen for andet kvartal i år 21 på $2,12 pr. aktie. Desuden betalte selskabet endda 4,8 milliarder dollars i gæld og aktiverede sit aktietilbagekøbsprogram i kvartalet.

Administrerende direktør Vicki Hollub, der er tilfreds med fremskridtene med at reducere gælden, sagde:

"Vores igangværende bestræbelser på at forbedre vores balance er fortsat i fokus, og vi er glade for, at vores fremskridt med at nedbringe gældsætningen har nået et stadie, hvor vi kan udvide vores fokus til andre prioriteter for likviditeten."

Stærke kvartalsresultater fra $OXY

Occidental Petroleum genererede i dette kvartal over 4 milliarder dollars i FCF og formåede at optage næsten 5 milliarder dollars i gæld. Virksomhedens integrerede aktiver klarede sig på alle niveauer, og OxyChem leverede den højeste indtjening i 30 år .

Selskabet betaler fortsat et beskedent udbytte på 0,88 %. $OXY har også for nylig indledt aktietilbagekøb for 1,1 milliarder dollars, hvilket giver et afkast på 2 % på årsbasis alene på disse tilbagekøb. Dette var kun en lille del af virksomhedens FCF, og når man lægger det hele sammen, har virksomheden et cashflow, der giver et betydeligt afkast.

Occidental Petroleum fortsætter med at gøre fremskridt

  • Occidental Petroleum arbejder på at videreudvikle sin imponerende portefølje af aktiver.
  • Virksomheden har udvidet sit partnerskab med Ecopetrol.
  • Horn Mountain West subsea-projektet udgør også en mulighed 👇.
  • Virksomheden arbejder fortsat på at udvide den integrerede produktion, og OxyChem er et godt eksempel herpå 👇.

''Virksomhedens omlægning af slagmarkeringsmembraner forventes at koste 1,1 milliarder dollars og tilføje 275 millioner dollars i øget EBITDA-konvertering."

  • Fortsatte kapital- og efterforskningsudgifter vil støtte yderligere fremtidige indtægter.

Hvordan ser $OXY ud for resten af året?

Occidental Petroleum har fortsat gode forventninger til resten af året. Selskabet forventer en produktion på ca. 1,155 mio. tønder pr. dag (tallet kan variere afhængigt af efterspørgslen).

  • Driftsomkostningerne til produktion og transport forventes at falde - de vil ligge på 12,3 USD pr. tønde. Det er betydeligt mindre end nu .
  • Virksomheden forventer også endnu bedre resultater fra OxyChem og forventer, at omkostningerne gradvist vil blive reduceret.
  • Den administrerende direktør fremhæver også de opnåede resultater og siger, at virksomheden fortsat vil arbejde på at reducere gælden.
  • Konklusion - Virksomhedens stærke finansielle resultater vil understøtte en fortsat indtjeningsvækst resten af året.

Occidental Petroleum aktionærernes afkast

Selskabet øgede sit kvartalsudbytte med 0,13 USD pr. aktie, hvilket stadig er et beskedent udbytte, der gradvist stiger. Selskabet var i stand til at tilbagebetale mere end 5 mia. dollars i hovedstol for at reducere sin nettogæld til 20 mia. dollars. Selskabet planlægger at tilbagekøbe aktier for 3 mia. dollars i 2022, næsten 6 % af de udestående aktier, hvilket giver et samlet aktionærafkast på 7 %.

Selskabet planlægger at gå ind i 2023 med bæredygtig vækst i udbyttet ved 40 USD WTI eller 50 % af de nuværende priser. Desuden vil selskabets FCF være tilstrækkelig stor til at bære yderligere indtjening.

En anden potentiel kilde til afkast for aktionærerne er overtagelsen af Berkshire Hathaway. Selskabet ejer næsten 20 % af Occidental Petroleum, eksklusive de foretrukne aktier, og har kontanter nok til at overtage hele selskabet uden problemer. Hvad der sker, er endnu uvist, men det kan føre til hurtige gevinster for aktionærerne, hvilket jeg ser meget positivt på.

Analytikere er fortsat forsigtige med $OXY-aktier

Trods alle de gode nyheder er analytikerne fortsat forsigtigt optimistiske om aktien og anbefaler at købe den. Det gennemsnitlige kursmål for Occidental Petroleum-aktien er fastsat til 75,44 $ pr. aktie, hvilket tyder på et anstændigt opadgående potentiale fra det nuværende niveau på 59 $. Nogle analytikere mener, at prisen i bedste fald kan stige op til 110 USD pr. aktie.

Risikoen forbundet med at investere i $OXY

Den største risiko er oliepriserne. Selv om $OXY er et meget diversificeret selskab, vil ethvert kraftigt nedadgående sving i olieprisen være dårligt nyt (det er den slags generelle risiko, der gælder for alle i sektoren). Selskabet er naturligvis stærkt rentabelt med Brent på næsten 100 USD pr. tønde, men for øjeblikket falder prisen, og vi er nu under 100 USD. Lad os se, hvad der sker med olieprisen næste gang 🤷♂️

Konklusion

Occidental Petroleum har en unik og utrolig stærk portefølje af aktiver og FCF. Selskabet har et udbytte på næsten 1 % og har forpligtet sig til at tilbagekøbe mere end 5 % af sine aktier alene i 2022. Det er en afkastningsgrad på mellem og højt etcifret niveau for aktionærerne. Hvad angår gæld - selskabets gæld er nu nede på under 20 mia. dollars og forventes fortsat at blive reduceret med succes. Virksomheden sigter stadig mod en kreditvurdering af investment grade-kvalitet, hvilket jeg forventer, at den snart vil nå. Occidental Petroleum har også mulighed for at levere et stærkere afkast på kort sigt takket være Berkshire Hathaway-opkøbet og de førnævnte aktietilbagekøb. Jeg vil dog overlade konklusionen til dig. Min holdning er, at $OXY stadig er et røverkøb til +-$55, men jeg ville ikke være bange for at overkøbe selv ved de nuværende $59.

Bemærk venligst, at dette ikke er investeringsrådgivning. Enhver investering skal gennemgå en grundig analyse.

Investujete do akcií Occidental Petroleum?

Vote to see the results! 0 answers already!

Kan du læse hele artiklen gratis? Værsgo 👇

Har du en konto? Log derefter ind . Eller opret en ny .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇