@faaswilkes

Een van de grootste weddenschappen van Warren Buffett voor 2022 heeft veel aandacht getrokken met zijn laatste resultaten. Occidental Petroleum $OXY heeft ons goed nieuws gebracht, gesteund door nog betere vooruitzichten voor 2022. Waarom is het aandeel dan de laatste dagen gedaald? Is de huidige daling tot onder de $60 per aandeel een geweldige beleggingskans?

Momenteel schommelt de koers van $OXY rond de $59 per aandeel. Maar is dat een goede prijs om te investeren?

Laten we eens kijken naar de kwartaalresultaten van $OXY om ons een hint te geven 👇

Occidental Petroleum $OXY rapporteerde over het tweede kwartaal een winst van $3,16 per aandeel, waarmee het de ramingen van analisten met 13 dollarcent versloeg en het vervolgens veel beter deed in vergelijking met de winst van $2,12 per aandeel over het tweede kwartaal van 2011. Bovendien betaalde het bedrijf in het kwartaal zelfs 4,8 miljard dollar schuld af en activeerde het zijn programma voor de terugkoop van aandelen.

President en CEO Vicki Hollub was blij met de vorderingen bij het terugdringen van de schuld:

"Onze voortdurende inspanningen om onze balans te verbeteren, blijven van het grootste belang, en we zijn blij dat onze vooruitgang op het gebied van schuldafbouw een stadium heeft bereikt waarin we onze aandacht kunnen verleggen naar andere prioriteiten op het gebied van cashflow."

Sterke kwartaalresultaten van $OXY

Occidental Petroleum genereerde dit kwartaal maar liefst meer dan $ 4 miljard aan FCF en slaagde erin bijna $ 5 miljard aan schulden af te lossen. De geïntegreerde activa van de onderneming presteerden op alle niveaus, waarbij OxyChem zijn hoogste winst in 30 jaar neerzette.

De onderneming blijft een bescheiden dividend van 0,88% uitkeren. $OXY is onlangs ook begonnen met het inkopen van $1,1 miljard aan aandelen, een rendement van 2% op jaarbasis alleen al op die inkopen. Dit was slechts een klein deel van de FCF van de onderneming en als je alles bij elkaar optelt, heeft de onderneming een cashflow die een aanzienlijk rendement oplevert.

Occidental Petroleum blijft vooruitgang boeken

  • Occidental Petroleum werkt aan de verdere ontwikkeling van zijn indrukwekkende portefeuille van activa.
  • De onderneming heeft haar partnerschap met Ecopetrol uitgebreid.
  • Ook het onderzeese project Horn Mountain West biedt een kans 👇.
  • De onderneming blijft werken aan de uitbreiding van de geïntegreerde productie en OxyChem is daar een goed voorbeeld van 👇.

De omschakeling van de membranen op het slagveld van het bedrijf zal naar verwachting 1,1 miljard dollar kosten en 275 miljoen dollar aan incrementele EBITDA-omzet toevoegen."

  • Voortdurende kapitaal- en exploratie-uitgaven zullen extra toekomstige inkomsten ondersteunen.

Hoe ziet $OXY eruit voor de rest van het jaar?

De ramingen van Occidental Petroleum voor de rest van het jaar blijven sterk. De onderneming verwacht een productie van ruwweg 1,155 miljoen vaten per dag (het aantal kan variëren naar gelang van de vraag).

  • Verwacht wordt dat de exploitatiekosten voor productie en vervoer zullen dalen - zij zullen 12,3 dollar per vat bedragen. Dat is aanzienlijk minder dan nu.
  • De onderneming verwacht ook nog betere resultaten van OxyChem en verwacht dat de kosten geleidelijk zullen worden verlaagd.
  • De CEO belicht ook zijn verwezenlijkingen en zegt dat het bedrijf zal blijven werken aan schuldvermindering.
  • Tot besluit - De sterke financiële resultaten van het bedrijf zullen de winstgroei voor de rest van het jaar ondersteunen.

Occidental Petroleum aandeelhoudersrendement

Het bedrijf verhoogde zijn driemaandelijkse dividend met $ 0,13 per aandeel, wat nog steeds een bescheiden dividendrendement is dat geleidelijk toeneemt. Het bedrijf kon meer dan 5 miljard dollar afbetalen om zijn nettoschuld terug te brengen tot 20 miljard dollar. Het bedrijf is van plan in 2022 voor $3 miljard aan aandelen terug te kopen, bijna 6% van de uitstaande aandelen, voor een totaal aandeelhoudersrendement van 7%.

De onderneming wil 2023 ingaan met een duurzame dividendgroei tegen $40 WTI of 50% van de huidige prijzen. Bovendien zal de FCF van de onderneming ruim voldoende zijn om bijkomende winsten te ondersteunen.

Een andere potentiële bron van aandeelhoudersrendement is de overname van Berkshire Hathaway. De onderneming bezit bijna 20% van Occidental Petroleum, preferente aandelen niet meegerekend, en beschikt over de nodige liquide middelen om de gehele onderneming gemakkelijk te kunnen verwerven. Wat er gebeurt, valt nog te bezien, maar het zou kunnen leiden tot snelle beloningen voor de aandeelhouders, wat ik heel goed zie.

Analisten blijven voorzichtig over het aandeel $OXY

Ondanks al het goede nieuws blijven analisten voorzichtig optimistisch over het aandeel en raden ze aan om het te kopen. Het gemiddelde koersdoel voor Occidental Petroleum is vastgesteld op $75,44 per aandeel, wat wijst op een behoorlijk opwaarts potentieel vanaf het huidige niveau van $59. Sommige analisten menen dat de prijs in het beste geval kan oplopen tot 110 dollar per aandeel.

Het risico verbonden aan beleggen in $OXY

Het grootste risico zijn de olieprijzen. Hoewel $OXY een zeer gediversifieerde onderneming is, zou elke sterke neerwaartse schommeling van de olieprijzen slecht nieuws zijn (dit is het soort algemeen risico dat voor iedereen in de sector geldt). De onderneming is uiteraard sterk winstgevend met Brent op bijna $100 per vat, maar voorlopig daalt de prijs en zitten we nu onder de $100. Laten we afwachten wat er daarna met de olieprijs gebeurt 🤷♂️

Conclusie

Occidental Petroleum heeft een unieke en ongelooflijk sterke portefeuille van activa en FCF. Het bedrijf heeft een dividend van bijna 1% en heeft zich ertoe verbonden om alleen al in 2022 meer dan 5% van zijn aandelen terug te kopen. Dat is een middelhoog tot hoog ééncijferig rendement voor de aandeelhouders. Wat de schuld betreft - de schuld van het bedrijf is nu gedaald tot minder dan 20 miljard dollar en zal naar verwachting met succes verder worden afgebouwd. De onderneming streeft nog steeds naar een "investment grade"-rating, die ze naar ik verwacht binnenkort zal bereiken. Occidental Petroleum heeft ook de mogelijkheid om op korte termijn een hoger rendement te realiseren dankzij de overname door Berkshire Hathaway en de eerder genoemde inkoop van eigen aandelen. Ik laat de conclusie echter aan u over. Mijn mening is dat $OXY nog steeds een koopje is bij +-$55, maar ik zou niet bang zijn voor overbought, zelfs niet bij de huidige $59.

Gelieve er nota van te nemen dat dit geen beleggingsadvies is. Elke investering moet aan een grondige analyse worden onderworpen.

Investujete do akcií Occidental Petroleum?

Vote to see the results! 0 answers already!

Het volledige artikel gratis lezen? Ga je gang 👇

Heb je een rekening? Meld je dan aan . Of maak een nieuwe .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇