@gyorgysarosi

Warren Buffett egyik legnagyobb, 2022-re szóló fogadása nagy figyelmet keltett a legutóbbi eredményekkel. Az Occidental Petroleum $OXY elég jó hírekkel szolgált, amelyeket még jobb kilátások támasztanak alá 2022-re. Miért esett tehát a részvény az elmúlt napokban? Vajon a jelenlegi 60 dollár alatti részvényenkénti csökkenés nagyszerű befektetési lehetőség?

Jelenleg az $OXY részvények árfolyama 59 dollár körül mozog. De vajon ez jó ár a befektetéshez?

Vessünk egy pillantást az $OXY negyedéves eredményeire, hogy kapjunk egy kis támpontot 👇.

Az Occidental Petroleum $OXY 3,16 dolláros részvényenkénti második negyedéves eredményről számolt be, ami 13 centtel verte az elemzői becsléseket, majd sokkal jobban teljesített a 2,12 dolláros 21. negyedéves eredményhez képest. Emellett a vállalat még 4,8 milliárd dollárnyi adósságot is visszafizetett, és a negyedévben aktiválta részvény-visszavásárlási programját.

Vicki Hollub elnök-vezérigazgató elégedetten nyilatkozott az adósságcsökkentés terén elért eredményekről:

"A mérlegünk javítására irányuló folyamatos erőfeszítéseink továbbra is a legfontosabbak, és örülünk, hogy az adósságcsökkentés terén elért előrehaladásunk elérte azt a szintet, amikor a figyelmünket kiterjeszthetjük más cash flow prioritásokra."

Erős negyedéves eredmények a $OXY-tól

Az Occidental Petroleum ebben a negyedévben több mint 4 milliárd dollárnyi FCF-et termelt, és közel 5 milliárd dollárnyi adósságot vett fel. A vállalat integrált eszközei minden szinten jól teljesítettek, az OxyChem 30 éve a legmagasabb eredményt ér te el.

A vállalat továbbra is szerény, 0,88%-os osztalékot fizet. A $OXY nemrégiben 1,1 milliárd dollár értékű részvény-visszavásárlást is kezdeményezett, ami éves szinten 2%-os hozamot jelent csak ezekből a visszavásárlásokból. Ez csak egy kis része volt a vállalat FCF-jének, és ha mindezt összevetjük, a vállalatnak olyan cash flow-ja van, amely jelentős hozamot generál.

Az Occidental Petroleum tovább halad

  • Az Occidental Petroleum azon dolgozik, hogy továbbfejlessze lenyűgöző eszközportfólióját.
  • A vállalat kibővítette partnerségét az Ecopetrol-lal.
  • A Horn Mountain West tenger alatti projekt is lehetőséget kínál 👇.
  • A vállalat továbbra is az integrált termelés bővítésén dolgozik, és az OxyChem jó példa erre 👇.

''A vállalat harctéri membrán átalakítása várhatóan 1,1 milliárd dollárba kerül, és 275 millió dollárral növeli az EBITDA-átalakításhoz szükséges többletbevételt."

  • A folyamatos tőke- és feltárási kiadások további jövőbeli bevételeket fognak támogatni.

Hogyan néz ki a $OXY az év hátralévő részében?

Az Occidental Petroleum becslései az év hátralévő részére továbbra is erősek. A vállalat nagyjából napi 1,155 millió hordó kitermeléssel számol (a szám a kereslet függvényében változhat).

  • A termelés és a szállítás működési költségei várhatóan csökkennek - hordónként 12,3 dolláron lesznek. Ez lényegesen kevesebb, mint most.
  • A vállalat még jobb eredményeket vár az OxyChemtől, és arra számít, hogy a költségek fokozatosan csökkennek.
  • A vezérigazgató kiemeli az elért eredményeket is, és azt mondja, hogy a vállalat tovább dolgozik az adósság csökkentésén.
  • Összefoglalva - A vállalat erős pénzügyi eredményei az év hátralévő részében is támogatni fogják a folyamatos nyereségnövekedést.

Occidental Petroleum részvényesi hozamai

A vállalat részvényenként 0,13 dollárral emelte negyedéves osztalékát, ami még mindig szerény, fokozatosan növekvő osztalékhozamot jelent. A vállalat több mint 5 milliárd dollárnyi tőkét tudott visszafizetni, így nettó adósságállománya 20 milliárd dollárra csökkent. A vállalat 2022-ben 3 milliárd dollárt tervez visszavásárolni, ami a forgalomban lévő részvényeinek közel 6%-át jelenti, ami 7%-os teljes részvényesi hozamot jelent.

A vállalat azt tervezi, hogy 2023-ban fenntartható osztaléknövekedéssel, 40 dolláros WTI árfolyamon, azaz a jelenlegi árak 50%-ával lép be a piacra. Emellett a vállalat FCF-je kényelmesen támogatja a további bevételeket.

A részvényesi hozam másik lehetséges forrása a Berkshire Hathaway felvásárlása. A vállalat az Occidental Petroleum közel 20%-át birtokolja, nem számítva az elsőbbségi részvényeket, és rendelkezik a készpénzzel, hogy kényelmesen megvásárolja a teljes vállalatot. Hogy mi történik, azt még meg kell nézni, de ez gyors jutalomhoz vezethet a részvényesek számára, amit én nagyon jól látok.

Az elemzők továbbra is óvatosak az $OXY részvényekkel kapcsolatban

A jó hírek ellenére az elemzők továbbra is óvatosan optimisták a részvényt illetően, és vásárlásra ajánlják. Az Occidental Petroleum részvények átlagos célárfolyamát 75,44 dolláron határozták meg részvényenként, ami a jelenlegi 59 dolláros szinthez képest tisztességes felfelé ívelési potenciált sugall. Egyes elemzők úgy vélik, hogy a legjobb esetben az árfolyam akár 110 dollárra is megugorhat részvényenként.

A $OXY-be való befektetéssel kapcsolatos kockázat

A legnagyobb kockázatot az olajárak jelentik. Bár a $OXY egy nagyon diverzifikált vállalat, az olajárak bármilyen erőteljes lefelé fordulása rossz hír lenne (ez az a fajta általános kockázat, ami mindenkire vonatkozik a szektorban). A vállalat nyilvánvalóan erősen nyereséges a Brent közel 100 dolláros hordónkénti árával, de egyelőre az ár esik, és most 100 dollár alatt vagyunk. Meglátjuk, mi történik az olajárral legközelebb 🤷♂️

Következtetés

Az Occidental Petroleum egyedülálló és hihetetlenül erős eszköz- és FCF-portfólióval rendelkezik. A vállalat közel 1%-os osztalékkal rendelkezik, és csak 2022-ben részvényeinek több mint 5%-át vásárolja vissza. Ez egy közép- és magas egyszámjegyű hozamot jelent a részvényesek számára. Ami az adósságot illeti - A vállalat adósságállománya mostanra 20 milliárd dollár alá csökkent, és várhatóan tovább folytatódik a sikeres csökkentés. A vállalat továbbra is a befektetési ajánlású hitelminősítést célozza meg, amit várakozásom szerint hamarosan el is fog érni. Az Occidental Petroleum a Berkshire Hathaway felvásárlásának és a fent említett részvény-visszavásárlásoknak köszönhetően képes arra is, hogy rövid távon erősebb hozamot érjen el. A következtetés levonását azonban rád bízom. Véleményem szerint a $OXY még mindig egy alku +-$55-nél, de nem félnék a túlvásárlástól még a jelenlegi $59-nél sem.

Felhívjuk figyelmét, hogy ez nem befektetési tanácsadás. Minden befektetésnek alapos elemzésen kell átmennie.

Investujete do akcií Occidental Petroleum?

Vote to see the results! 0 answers already!

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen? Gyerünk 👇

Van fiókja? Ezután jelentkezzen be . Vagy hozzon létre egy újat .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇