S&P 500 ^GSPC 5,070.55 +1.20%
Nvidia NVDA $824.18 +3.65%
Meta META $495.78 +2.92%
Tesla TSLA $144.61 +1.80%
Microsoft MSFT $407.06 +1.52%
Amazon AMZN $179.52 +1.29%
Alphabet GOOG $159.92 +1.25%
Apple AAPL $166.82 +0.59%

Kas Occidental Petroleumi aktsia on tänaste hindade juures investeerimise seisukohast endiselt atraktiivne?

Üks Warren Buffetti suurimaid panuseid 2022. aastaks on oma viimaste tulemustega pälvinud palju tähelepanu. Occidental Petroleum $OXY+0.6% pakkus meile päris häid uudiseid, mida toetavad veelgi paremad väljavaated aastaks 2022. Miks on siis aktsia viimastel päevadel langenud? Kas praegune langus alla 60 dollari aktsia kohta on suurepärane investeerimisvõimalus?

Praegu on $OXY+0.6% aktsia hind umbes 59 dollarit aktsia kohta. Kuid kas see on hea hind, et investeerida?

Vaatame $OXY+0.6% kvartalitulemusi, et saada aimu 👇.

Occidental Petroleum $OXY+0.6% teatas teise kvartali kasumiks 3,16 dollarit aktsia kohta, mis ületas analüütikute hinnanguid 13 sendi võrra ja seejärel läks palju paremini võrreldes Q2FY21 kasumiga 2,12 dollarit aktsia kohta. Lisaks sellele maksis ettevõte kvartalis isegi 4,8 miljardi dollari ulatuses võlgu ja käivitas oma aktsiate tagasiostuprogrammi.

President ja tegevjuht Vicki Hollub, kes on rahul võla vähendamisel tehtud edusammudega, ütles:

"Meie jätkuvad jõupingutused bilansi parandamiseks on jätkuvalt esmatähtis ja meil on hea meel, et meie edusammud finantsvõimenduse vähendamisel on jõudnud etappi, kus me saame keskenduda teistele rahavoogude prioriteetidele."

$OXY+0.6% tugevad kvartalitulemused

Occidental Petroleum teenis selles kvartalis üle 4 miljardi dollari FCF-i ja suutis võtta ligi 5 miljardit dollarit võlgu. Ettevõtte integreeritud varad töötasid kõikidel tasanditel, kusjuures OxyChem saavutas viimase 30 aasta suurima kasumi .

Ettevõte maksab jätkuvalt tagasihoidlikku dividendi 0,88%. $OXY+0.6% algatas hiljuti ka 1,1 miljardi dollari suuruse aktsiate tagasiostu, mis tähendab, et ainuüksi nende tagasiostude aastane tootlus on 2%. See oli vaid väike osa ettevõtte FCF-st ja kui see kõik kokku võtta, siis on ettevõttel rahavoog, mis annab märkimisväärset tulu.

Occidental Petroleum teeb jätkuvalt edusamme

  • Occidental Petroleum töötab oma muljetavaldava varade portfelli edasiarendamiseks.
  • Ettevõte on laiendanud oma partnerlust Ecopetroliga.
  • Horn Mountain Westi merealune projekt pakub samuti võimalust 👇.
  • Ettevõte jätkab tööd integreeritud tootmise laiendamiseks ja OxyChem on selle heaks näiteks 👇.

''Ettevõtte lahingumembraanide ümberehitamine maksab eeldatavasti 1,1 miljardit dollarit ja lisab 275 miljonit dollarit täiendavat EBITDA ümberarvestust."

  • Jätkuvad kapitali- ja uuringukulutused toetavad täiendavaid tulevasi tulusid.

Kuidas näeb $OXY+0.6% välja ülejäänud aasta?

Occidental Petroleumi hinnangud ülejäänud aastaks on jätkuvalt tugevad. Ettevõte ootab ligikaudu 1,155 miljonit barrelit päevas (see arv võib erineda nõudluse alusel).

  • Tootmise ja transpordi tegevuskulud peaksid vähenema - need on 12,3 dollarit barreli kohta. See on tunduvalt vähem kui praegu .
  • Ettevõte ootab ka OxyChemilt veelgi paremaid tulemusi ja loodab, et kulud vähenevad järk-järgult.
  • Samuti rõhutab tegevjuht oma saavutusi ja ütleb, et ettevõte jätkab tööd võla vähendamiseks.
  • Kokkuvõtteks - ettevõtte tugevad finantstulemused toetavad jätkuvat kasumikasvu ülejäänud aastal.

Occidental Petroleumi aktsionäride tulu

Ettevõte suurendas oma kvartaalset dividendi 0,13 dollari võrra aktsia kohta, mis on endiselt tagasihoidlik dividenditootlus, mis järk-järgult suureneb. Ettevõte suutis tasuda rohkem kui 5 miljardi dollari suuruse põhisumma, et vähendada oma netovõlga 20 miljardi dollarini. Ettevõte plaanib 2022. aastal osta tagasi 3 miljardit dollarit, mis on peaaegu 6% tema käibelolevatest aktsiatest, mis teeb aktsionäride kogutootluseks 7%.

Ettevõte plaanib 2023. aastasse siseneda jätkusuutliku dividendikasvuga 40 dollari WTI-hinna juures ehk 50% praegusest hinnast. Lisaks toetab ettevõtte FCF mugavalt täiendavat tulu.

Teine võimalik aktsionäride tulu allikas on Berkshire Hathaway omandamine. Ettevõttele kuulub peaaegu 20% Occidental Petroleumist, arvestamata eelisaktsiaid, ja tal on raha kogu ettevõtte mugavaks omandamiseks. Mis juhtub, jääb veel näha, kuid see võib viia aktsionäride kiireks tasuks, mida ma näen väga hästi.

Analüütikud jäävad $OXY+0.6% aktsia suhtes ettevaatlikuks

Vaatamata kõigile headele uudistele on analüütikud aktsia suhtes jätkuvalt ettevaatlikult optimistlikud ja soovitavad seda osta. Occidental Petroleum'i aktsia keskmine hinnasiht on seatud 75,44 dollarile aktsia kohta, mis viitab korralikule tõusupotentsiaalile praegusest 59 dollari tasemest. Mõned analüütikud usuvad, et parimal juhul võib hind tõusta kuni 110 dollarini aktsia kohta.

Risk, mis on seotud $OXY-sse+0.6% investeerimisega

Suurim risk on nafta hind. Kuigi $OXY+0.6% on väga mitmekesine ettevõte, oleks iga järsk naftahinna langus halb uudis (see on üldine risk, mis kehtib kõigi sektori ettevõtete kohta). Ettevõte on ilmselt tugevalt kasumlik, kuna Brent on peaaegu 100 dollarit barrelist, kuid praegu on hind langemas ja oleme nüüd alla 100 dollari. Vaatame, mis juhtub nafta hinnaga edasi 🤷♂️

Kokkuvõte

Occidental Petroleumil on ainulaadne ja uskumatult tugev varade ja FCF-i portfell. Ettevõtte dividendimäär on peaaegu 1% ja ettevõte on võtnud endale kohustuse osta ainuüksi 2022. aastal tagasi üle 5% oma aktsiatest. See on aktsionäride jaoks keskmise kuni kõrge ühekohalise tootluse määr. Mis puudutab võlga - ettevõtte võlg on nüüdseks langenud alla 20 miljardi dollari ja eeldatavasti jätkub selle edukas vähendamine. Ettevõtte eesmärgiks on endiselt investeerimisjärgu krediidireiting, mille ma eeldan, et ta saavutab selle peagi. Occidental Petroleumil on tänu Berkshire Hathaway omandamisele ja eespool mainitud aktsiate tagasiostule ka võimalus pakkuda lähiajal suuremat tulu. Jätan järelduse siiski teile. Minu seisukoht on, et $OXY+0.6% on endiselt soodne +-$55, kuid ma ei kardaks üleostetud isegi praeguse $59 juures.

Pange tähele, et tegemist ei ole investeerimisnõustamisega. Iga investeering peab läbima põhjaliku analüüsi.

Investujete do akcií Occidental Petroleum?

Vote to see the results! 0 answers already!

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet