S&P 500 ^GSPC
5,248.49
+0.86%
Nvidia NVDA
$902.50
-2.50%
Apple AAPL
$173.31
+2.12%
Tesla TSLA
$179.83
+1.22%
Amazon AMZN
$179.83
+0.86%
Meta META
$493.86
-0.41%
Alphabet GOOG
$151.94
+0.16%
Microsoft MSFT
$421.43
-0.05%

Spoločnosť vykazujúca nad očakávania dobré finančné výsledky a ktorá je podľa analytikov podhodnotená o 50%

Globálne známa spoločnosť s diverzifikovaným portfóliom informačných a mediálnych služieb plánuje dnes oznámiť kvartálne výsledky. Analytici očakávajú, že akcie tejto spoločnosti $NWSA+0.8% by mali rásť na hodnote v dôsledku výnosov, ktoré sa odhadujú nad očakávania a s snimi spojenými ziskami. 

Pohľad na News Corporation Stock.

Samozrejme nachádzame sa v situácií, kedy je ťažko predpovedať rast danej spoločnosti, avšak výkonnosť News Corporation bola vo všeobecnosti pozitívna. Čo sa týka predošlých kvartálov sa im darilo dobre aj keď situácia vo svete je neistá. Pozitívne predikcie nasledujúcich kvartálnych výkonností vidia analytici taktiež pozitívne a predpovedajú dynamiku. 

Definícia spoločnosti

News Corporation, spoločnosť poskytujúca mediálne a informačné služby, sa zameriava na vytváranie a distribúciu obsahu pre spotrebiteľov a podniky na celom svete. Spoločnosť distribuuje obsah a dátové produkty vrátane The Wall Street Journal, Factiva, Dow Jones Risk & Compliance, Dow Jones Newswires, Barron's, MarketWatch a Investor's Business Daily prostredníctvom rôznych mediálnych kanálov, ako sú noviny, webové stránky, aplikácie pre mobilné zariadenia, tablety... Ďalej ponúka na svojich webových stránkach a mobilných aplikáciách inzerciu a služby súvisiace s nehnuteľnosťami, profesionálny softvér, online realitné služby, ako aj finančné služby.

Zdroj: Yahoo.Finance

Z grafu môžeme vidieť, že cena sa nachádza na úrovni 17 USD za akciu a ATH majú okolo 27 USD, čiže toto môže byť pomerne zaujímavý vstup, z hľadiska grafu.

Finančné výsledky

  • Odhadované príjmy za posledný kvartál budú okolo 2,7 miliardy USD, čo by malo byť mierne nad predikovaným odhadom vo výške 2,6 miliardy.
  • Za prvé 3 štvrťroky sú odhadované príjmy na úrovni 7,7-7,8 miliardy USD s medziročným nárastom o 12% v rámci porovnávaného predošlého obdobia.
  • Divízia Digital Real Estate Services - 32% nárast.
  • Očakávaný zisk na akciu bude 8 centov oproti odhadom 7 centov na akciu.
  • Zisk spoločnosti na akciu za prvé tri štvrťroky dosiahol 87 centov oproti predošlému obdobiu - 58 centov v minulom roku. 
  • Dividendový výnos - 1,16% (polročne)
  • EBITDA za prvých 9 mesiacov - takmer 1,4 miliardy segmentového EBITDA (27% nárast).

Predikcie ceny

Zdroj: Tipranks

Samozrejme PT analytikov môžu byť diskutabilné, avšak môže to slúžiť ako nápoveda. Analytici z Tipranks vidia priemernú cenu za akciu niekde na hodnote 26 USD, čo je pri akutálnej cene 17 USD pekný nárast.

SimplyWallSt vidia ako reálnu hodnotu za akciu až na cene okolo 56 USD, čo mi príde prehnané, avšak človek nikdy nevie ale reálne by som sa skôr držal predikcie z Tipranks. 

Top 10 vlastníkov

Zdroj: Money.Cnn

V tejto tabuľke môžeme vidieť vlastníkov News Corp. Najväčší vlastník je T. Rowe Price Associates, ktorý dokonca navyšoval podiel takmer o 10%. Druhý v poradí The Vanguard taktiež navyšoval svoj podiel o viac ako 2%. Avšak na druhej strane 3. najväčší vlastník Independent Franchise Partners znížil svoj podiel o viac ako 5%. 

Čo sa týka novších investícii tak 30.6.2022 nakúpil Metropolis Capital viac ako 3 milióny akcií a Assengaton Asset Management viac ako 2,8 milióna akcií. 

Podľa môjho názoru je to zaujímavá spoločnosť s perspektívnym business modelom a vyzerá to, že je pekne podhodnotená. Reálne by som videl ako férovú cenu skôr tú prvú variantu okolo 25-27 USD, kde to vytvára nárast o takmer 50%. Môžeme vidieť, že aj finančné výsledky spoločnosti sú pozitívne a v niektorých meritkách dopadávajú nad očakávania. Samozrejme nie som investičný radca, iba retail investor, preto to neberte ako investičnú radu, len ako pohľad na spoločnosť.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Co mohlo způsobit takové zlepšení z ničeho nic? Nějak si nedovedu představit co je ten katalyzátor zlepšení pro tenhle typ podnikání 😅

tipujem že tomu dopomoho aj COVID- lockdowny, veľa času stráveného za počítačmi, telefonmi, tabletmi...

Popravdě jsem tuhle společnost neznal. Ale vždycky si rád počtu a najdu nějakou tu inspiraci👍 Nicméně se v tomto sektoru moc nevyznám takže asi nejde o něco, co bych přímo vyhledával (nevyznám ve smyslu - neznám absolutně konkurenci, udržitelnost a čísla).

Mňa zaujali hlavne tie výsledky za posledny Q a že to ozaj vypada podhodnotene

Same here

tak je dobre :D

Len vyjdú zase výsledky inflácie a môžu byt akékoľvek výsledky a pôjdeme dole 😀😀

No ale to skoro cely trh tomu sa nedá moc ubrániť

To je pravda mohlo by sa to už stabilizovať resp poklesnut

56 usd pekny target ale ozaj reálnejšie asi tých 25

Áno však tiež som to tam tak napísal že viac sa prikláňam k tomu PT

aj ked aj 56 by potesilo :D