S&P 500 ^GSPC
5,248.49
+0.86%
Nvidia NVDA
$902.50
-2.50%
Apple AAPL
$173.31
+2.12%
Tesla TSLA
$179.83
+1.22%
Amazon AMZN
$179.83
+0.86%
Meta META
$493.86
-0.41%
Alphabet GOOG
$151.94
+0.16%
Microsoft MSFT
$421.43
-0.05%

Zkušený technologický investor prozradil, kterou FAANG akcii koupit a které se naopak vyhnout

Včera jsem tu psal článek o investorovi Paulu Meeksovi, který se ve svých analýzách s oblibou zaměřuje na akcie technologických firem. Zatímco včera jsme se podívali na firmy z polovodičového segmentu, dnes bych rád zmínil jeho slova směrem k těm největším technologickým hráčům sdruženým pod zkratkou FAANG.

Paul Meeks

BUY Apple $AAPL+2.1% 

Meeks je přesvědčen o tom, že Apple je naprosto fenomenální společností a investoři by se jejích akcií rozhodně neměli zbavovat. Ba co víc, pokud by snad došlo k dalším poklesům, Meeks jednoznačně doporučuje dokupovat.

Ve středečním rozhovoru pro pořad CNBC Pro Talks Meeks uvedl: "Apple je akcie, o které si myslím, že ji v průběhu cyklu musíte vlastnit a kterou bych byl připraven koupit při dalším poklesu."

Upozornil ovšem, že zpomalující se poptávka po chytrých telefonech by mohla být pro Apple potenciálním protivětrem. "Společnost je mimořádně dobře řízena, ale samozřejmě se bude muset v blízké době vypořádat s překážkami."

Řada technologických firem varovala před poklesem prodeje chytrých telefonů, protože prudce rostoucí inflace a obavy z recese tlumí spotřebitelské výdaje.

"I když se společnost snaží diverzifikovat své podnikání do oblasti služeb, 50 až 60 % jejích příjmů tvoří iPhone," řekl Meeks. Společnost Apple koncem července oznámila výsledky za třetí fiskální čtvrtletí, které překonaly očekávání Wall Street ohledně tržeb a zisku, ale ukázaly zpomalení růstu výrobce iPhonů.  

SELL Netflix $NFLX-2.5% 

Meeks je naopak méně pozitivní ohledně streamovacího gigantu Netflix, který se letos propadl o 60 %, zejména kvůli neuspokojivým kvartálním výsledkům a poklesu počtu předplatitelů. Stávajícím akcionářům sice Meeks doporučuje držet a neprodávat, ale nikomu aktuálně nedoporučuje nakupovat ani při dalších mírných korekcích.

"Myslím, že je lepší se od Netflixu držet trochu stranou, Je to společnost, která bude nucena příští rok projít docela razantní změnou obchodního modelu, když spustí reklamní model, což byl byznys, o kterém dříve zarytě tvrdili, že to nikdy dělat nebudou. Je tedy velkou otázkou, jaký dopad to na jejich byznys bude mít," uzavírá Meeks.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @milan má karmu 2376 a je členem této komunity od 20/04/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

nehrnul bych se ani do jedné

$AAPL+2.1% je drahý na aktuálních úrovních, avšak rád si počkám na lepší cenu

S jeho výběrem se ztotožňuju  👌 Apple je jednoznačná top volba. A streamovací sektor má rozhodně atraktivnější jména než je Netflix.

V poslední době se mi čím dál tím více libí $DIS+0.9%, máte to stejně?

$DIS+0.9% v portfoliu mám. Sice jsem si vyžral už kritiku za to P/E, ale společnosti dlouhodobě věřím 🤷‍♂️

Já Apple dokupovat ve středu, na poklesy nečekám 😂

Pondělí 🤝😂

Jo tak s tímhle nemám problém 😂 $AAPL+2.1% 🚀