S&P 500 ^GSPC 5,010.6 +0.87%
Nvidia NVDA $795.18 +4.35%
Tesla TSLA $142.05 -3.40%
Amazon AMZN $177.23 +1.49%
Alphabet GOOG $157.95 +1.43%
Apple AAPL $165.84 +0.51%
Microsoft MSFT $400.96 +0.46%
Meta META $481.73 +0.14%

Špičkoví analytici Wall Street vyzdvihují kvality těchto 3 akcií, které doporučují nakupovat

Minulý týden nám ukázal mnoho klíčových ekonomických ukazatelů a aktualizací pro vývoj inflace v červenci, což udržuje náladu investorů v poměrně pozitivním duchu. Přestože teď panuje na trzích značný optimismus, tak stále není radno podceňovat stávající situaci. Aktuální tržní prostředí po nás v podstatě vyžaduje maximální pečlivost a obezřetnost. To také moc dobře vědí analytici z Wall Street, kteří sestavili výběr top 3 kvalitních akcií, které jsou dle jejich názoru ideálním nákupem.

Zde je výběr 3 akcií, které zvýraznili nejlepší profesionálové Wall Street, podle TipRanks, služby, která řadí analytiky na základě jejich výkonu 👇

Dnes se společně podíváme na výběr akcií špičkových analytiků z Wall Street. Článek má sloužit pouze pro inspiraci (nikoli doporučení) - konečné rozhodnutí a analýza zůstává vždy na vás. Proč píšu, že se jedná o výběr těch nejlepších analytiků? U každé společnosti je napsán analytik (jeho hodnocení) a nově jsem tam dodal i jeho úspěšnost a návratnost (vždy na závěr), jelikož to některé investory zajímá. Výběr je dle mého názoru zajímavý a vážně jsem tyto 3 akcie v seznamu nečekal. 

Nvidia $NVDA+4.4% 

 

Nvidia, jeden z nejlepších hráčů na trhu s polovodiči, se specializuje na navrhování grafických procesorů pro herní a profesionální zařízení. Vyrábí také jednotky system-on-chip pro mobilní výpočetní techniku a automobilový průmysl. Stejně jako její vrstevníci, Nvidia také nesla hlavní nápor nedostatku čipů, který rozvířil dodavatelský řetězec.

Společnost nedávno oznámila aktualizaci, ve které snížila svá očekávání ve druhém čtvrtletí fiskálního roku 2023. Ačkoli to mohlo po oznámení snížit cenu akcií asi o 8%, analytik needhamu Rajvindra Gill poznamenal, že akcie jsou stále asi 20% nad svou poslední nejnižší cenou, zaznamenanou na začátku července.

Gill ve skutečnosti identifikoval různé překážky, kterým Nvidia čelí současně, což poškozuje její marže. Například GPU, které jsou nyní v určitém prodejním útlumu, se v loňském roce prodávaly za dvakrát až třikrát více, než byl původní návrh výrobce pro maloobchodní ceny.

Nicméně Gill se snažil hledat pozitiva i přes snížených odhadů Nvidie a podíval se za krátkodobé překážky. Zjistil, že rozvaha společnosti Nvidia je jednou z nejsilnějších mezi jejími průmyslovými protějšky, což pomůže udržet společnost v neklidných časech.

Navíc s rostoucí poptávkou z datových center, nejdůležitějšího koncového trhu společnosti Nvidia, společnost v nadcházejících letech pravděpodobně zaznamená obrovský růst. 

"Věříme, že datová centra, koncový trh, který považujeme za největší růstový motor $NVDA+4.4%, zažívá oživení, protože prodej hyperscalerů v posledních několika čtvrtletích vzrostl a viditelnost se zlepšila," poznamenal Gill.

  • Gill se stále drží své býčí téze a doporučuje akcie $NVDA+4.4% nakupovat.
  • Gill je jedním z top analytiků na Wall Street a jeho predikce mají poměrně úspěch. Každý z jeho 252 ze 402 úspěšných hodnocení získal průměrný výnos 14,9%.

Micron Technology $MU+2.2% 

 

Micron $MU+2.2%  je další z největších mikročipových společností v USA. Společnost snížila své pokyny a tvrdila, že je slabá koncová poptávka a čelí dalším nežádoucím protivětrům (ve směs zdražování a dodavatelské řetězce).

Analytik (Mizuho Securities) Vijay Rakesh, další top analytik poukázal na to, že celoroční odhad tržeb společnosti může zaznamenat jednociferný růst. Proč si to myslí? Základem je obliba DRAM a NAND 👇

  • DRAM poskytnutý vedením společnosti Micron je na středním až vysokém jednociferném procentním meziročním růstu; a NAND je na nízkém až středním procentuálním přírůstku. Dlouhodobý pohled byl nicméně povzbudivý. Micron očekává, že dlouhodobý růst DRAM bude ve středním růstovém percentilu a růst NAND bude kolem 28%.

Analytik Rakesh byl navíc optimistický ohledně pozice společnosti Micron, která by mohla těžit ze sekulárních růstových trendů poháněných poklesem nákladů v NAND a DRAM, stejně jako růstem obsahu v různých vznikajících technologiích. 

  • Přestože analytik snížil cenu akcií $MU+2.2%  na 75 dolarů z 84 dolarů, zopakoval svou dlouhodobější vizi společnosti s ratingem Buy.
  • Rakesh je považován za elitu s umístěním na 94. místě z téměř 8 000 analytiků. Navíc 59% jeho hodnocení bylo ziskových, s 22% průměrnými výnosy generovanými z každého ratingu.

ACM Research $ACMR+3.0%

 

Poskytovatel zařízení na výrobu destiček ACM Research má významné operace v Číně a těží z uvolnění lockdownů v zemi. Výkonnost společnosti ve druhém čtvrtletí byla lepší, než se očekávalo, a komentář k zisku naznačil řadu pozitiv růstových vyhlídek společnosti.

Podle analytika společnosti Needham Quinna Boltona bylo posílení její celoroční prognózy tržeb ve výši 365 až 405 milionů dolarů a možnost dosažení horní hranice rozsahu nejpozoruhodnějším zprávou za uplynulé čtvrtletí.

Bolton také poznamenal, že se očekává, že ACM Research zvýší své dodávky ve druhé polovině roku díky zrušení omezení vedených Covid-19 v Číně. To pomůže novým produktům společnosti získat trakci.

  • Analytik byl také optimistický ohledně pokroku společnosti v prodeji svých produktů do nečínských zemí.

"Investoři byli opatrní ohledně vysoké expozice $ACMR+3.0% vůči Číně, ale věříme, že tato teze se časem změní s globalizačním úsilím ACMR. Jen během 4Q21 společnost oznámila vítězství v oblasti designu se čtyřmi globálními výrobci IC, včetně jednoho v USA, "řekl Bolton.

  • Bolton zopakoval hodnocení koupit na akcie ACM Research s cenovým cílem 25 USD. 
  • Bolton je číslem 1 mezi asi 8 000 analytiky sledovanými na TipRanks, proto jsou jeho názory vysoce ceněny investory. Analytik měl navíc úspěch se 72% svých hodnocení, přičemž každý rating přinesl 45% průměrné výnosy.

Závěr

Jak už jsem psal na začátku - jedná se o velice zajímavý výběr, který bych možná ani v tuto chvíli nečekal. O kvalitách zmíněných společností se nemusíme bavit (jednoznačně disponují řadou atraktivních výrobků, služeb a finanční silou). Všechny 3 zmíněné akcie letos klesly, což ve spojitosti s býčí tézí analytiků znamená, že jsou možná už přesvědčeni i odborníci o možném tržním obratu. Proč by někdo dával ratingy ''buy'' s tím, že většina společností bude nadále zatížena mnoha nepříznivými faktory. Navíc v případě Nvidie máme i v určitém slova smyslu příslib možného zhoršení v druhé části roku, což očividně analytiky netrápí a přesto jsou býčí. V tomto seznamu jsem byl dále překvapen výběrem $AMCR+0.7%, u které sdílí býčí názory mnoho odborníků, což možná o něčem vypovídá. Společnost bude postupně sílit s klesajícími omezeními v Číně a pokusí se tak dál navazovat na silné druhé čtvrtletí. Dlouhodobě bych se s tímto výběrem asi dokázal spokojit, ale v aktuálním tržním prostředí v sobě chovám ještě určitou nejistotu, která by mohla akcie zatížit. Konečný verdikt však nechám na vás.

  • Informace pro tento článek jsou čerpány z webu CNBC.

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 1408 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Pozrel som sa bližšie na $ACMR+3.0% . Vyzerá to byt celkom slušná akcia s potencionálnym rastom. Revenue/Net Income je pekne rastúce Y/Y, Assets/Liabilities slušne, firma vlastni omnoho viac, ako ma závazky. Dokonca ma aj slušne pozitívne Cashflow. Forward PE je niekde okolo 21 a ukazovatele ROA a ROE sú cca 5 a 9% co nie je velmi vela. Cieľová cena niekde okolo 30 USD. Nakup by som realizoval niekde okolo 15 USD, ale ani teraz to nie je zla doba, skúsiť do toho dat nejaké peniaze. Asi ako dlhodobé držanie nie, skôr nastavit TP niekde okolo 30-35 USD.

Pěkný přehled a díky za něj 👌 Společnost má určitě co nabídnout. Podrobnou analýzu však vypracovanou nemám.

Vďaka. Najviac ma asi zarazilo malé roa a roe. To trochu brzdí moju možnú investíciu. Pozeral som výkazy a  za rok. 2017 mali nejaký problém. Top line/ bottom line vtedy kleslo. Musel by som pozrieť, čo za tým stálo a či sa to môže v budúcnosti opakovať. 

Treba si ale uvedomiť ,  že všetko toto sú cyklické akcie,  takže ak niekto chce naskočiť na vlnu,  asi momentálne začíná táto vlna naberať na sile a treba do toho naskočiť. Ja držím $NVDA+4.4%.

Micron je v té konkurenci v sektoru taková šedá myš, ale určitě bych je nepodceňoval

Bohuzel upravene FPE 13 po snizeni vyhledu u MU uz bohuzel neni zas tak sexy;)

Jo, z pohledu ocenění to třeba nemusí být taková bomba. Spíš, že tak nějak zůstává ve stínu těch ostatních hypovaných hypersexy titulů

dosť dobrý výber :)

Všechny zde zmíněné technologické firmy mají nesporný potenciál budoucího růstu, jde o akciové stálice. Akcie mnohých z nich se už odrazily od pomyslného dna a některé stačily v posledních cca dvou týdnech i slušně povyrůst. S ohledem na nestálou situaci na trzích bych firmy sledoval a pokusil se je nakoupit při další dílčí korekci. Je také lépe nekupovat všechny, ale vybrat si třeba jednu nebo dvě (např. podle toho, u které dřív přijde dílčí korekce). Všechny totiž působí ve stejném sektoru, který může kdykoli znovu poklesnout!

Souhlasím. Analyzovat, vypočítat si cenu a bedlivě sledovat (korekce ještě může přijít). Rozhodně bych je nekupoval všechny najednou (ani v případě dobré ceny), sám si udržuju určitou diverzifikaci napříč sektory, takže by to nedávalo smysl v mém portfoliu.

Nvidii držím. Dlouhodobě se na této společnosti nic nemění, špatná doba vymizí a Nvidia mi zase bude dělat radost :-)

Věřím tomu, Nvidia je velice silná společnost 👍

Taky tak. Mohli by klidně přitvrdit na dividendě a byl bych happy úplně :D

Za ten dodatek výkonnosti a úspěšnosti analytiků chválím - za mne je to dobrá vsuvka pro skeptiky, kteří v uvozovkách nadávají na nějaké predikce analytiků. Tím neříkám, aby na tom někdo zakládal, že jo 😃 ACMR se mi v tomhle seznamu líbí asi nejvíc.

Díky 😃 Právě proto jsem to dodal. Pár investorů se v tom někdy až moc nimrá, takže teď už znají i jejich úspěšnosti a určitou hodnotu jejich predikcí 😄 Stále to však musíte brát tak, že je to spíš pro inspirativní účely a další úhel pohledu na tyto společnosti a situaci na trhu.

Ono je pak potřeba dávat bacha, kdo ty statistiky dělá. Nevěřím průzkumu, který jsem si sám nesfalšoval :D Ale tady jsem si na to už párkrát dal pozor a ověřil si jejich predikce a fakt jim to občas i vyjde. I když na nějaký cílový ceny nekoukám. Spíš mě většinou zajímá jejich důvod PRO/PROTI a myšlenky, kterými k tomu dospěli... tak se toho člověk naučí nejvíc

Nvidii bych strašně rád zařadil do portfolia, ale stále tam nevidím moc prostoru pro růst z aktuální ceny, což je jinak řečeno - stále nadhodnocené za mě. NVDA budu i nadále sledovat a doufám, že ještě nějaký propad zažijeme👍

Uvidíme, možná se dočkáme 🤷‍♂️

Stačí počkať 10 dní.

Proč 10 dní? 😀 Myslíš jako skrz čtvrtletní zprávu, kde už vlastně víme o co půjde, jelikož nám společnost představila snížené odhady? Nebude to už víceméně v ceně akcie? V ten den oznámení to slušně kleslo.