S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Teprve dvacetiletý student vydělal neuvěřitelných 105 milionů dolarů na oblíbené meme akcii

Milan Charvat
18. 8. 2022
3 min read

Asi každý retailový investor sní o tom, že se mu někdy podaří tzv. "life-changing" investice, která změní jeho život a ideálně mu umožní odejít okamžitě do důchodu. Tomuhle studentovi se právě něco takového povedlo. I když, zrovna v jeho případě se asi nedá mluvit o příliš velké změně života. Posuďte sami.

Bed Bath & Beyond

Jake Freeman, student aplikované matematiky a ekonomie na Univerzitě v Jižní Kalifornii, koupil v červenci letošního roku téměř 5 milionů akcií společnosti Bed Bath & Beyond $BBBY poté, co se kvůli neutěšeným výsledkům a odvolání jejího generálního ředitele cena akcií výrazně propadla.

Freeman koupil svůj podíl za méně než 5,50 USD za akcii. Když toto úterý Bed Bath & Beyond vzrostla na více než 27 USD za akcii, mladík prodal ze svých účtů u TD Ameritrade a Interactive Brokers akcie v hodnotě více než 130 milionů dolarů.

"Rozhodně jsem nečekal takovou prudkou rally směrem nahoru," řekl Freeman v rozhovoru pro média ve středu. "Myslel jsem si, že to bude hra na více než šest měsíců... Byl jsem opravdu šokován, že to šlo tak rychle nahoru."

Jake Freeman

Po prodeji akcií šel Freeman na večeři s rodiči na předměstí New Yorku, kde žijí, a ve středu odletěl do Los Angeles, aby se vrátil na univerzitu. Skromnost sama, že?

Freemanův počáteční podíl stál asi 25 milionů dolarů, které podle svých slov získal převážně od přátel a rodiny. Léta investoval se svým strýcem, doktorem Scottem Freemanem, bývalým manažerem farmaceutické firmy a také uvedl, že byl několik let na stáži v hedgeovém fondu Volaris Capital v New Jersey. 

Freeman svou více než šestiprocentní pozici ve společnosti Bed Bath & Beyond nashromáždil prostřednictvím fondu Freeman Capital Management a po zveřejnění této pozice v červenci poslal představenstvu maloobchodního řetězce nekompromisní vzkaz ve kterém uvedl, že společnost "čelí existenční krizi, pokud jde o její přežití".

Akcie řetězce se sídlem v New Jersey, který je známý provozováním obchodů plných vysavačů, ručníků a kuchyňských pomůcek, vzrostly za poslední měsíc pětinásobně i po chmurné zprávě o výsledcích hospodaření z 29. června.

Nutno dodat, že Freemanův prodej byl velmi dobře načasovaný. Akcie společnosti Bed Bath & Beyond totiž do čtvrtka klesly přibližně o 25 % poté, co Ryan Cohen, předseda představenstva GameStop $GME-5.0% a velký akcionář tohoto maloobchodního prodejce domácích potřeb, zveřejnil, že plánuje prodat celý svůj podíl ve výši téměř 12 %.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.