S&P 500 ^GSPC 5,006.34 -1.29%
Meta META $424.76 -13.93%
Microsoft MSFT $389.26 -4.84%
Alphabet GOOG $154.43 -4.14%
Amazon AMZN $170.34 -3.54%
Tesla TSLA $164.70 +1.59%
Nvidia NVDA $807.02 +1.29%
Apple AAPL $169.35 +0.20%

Mark Cuban: Pozemek v metaverse je dnes ta nejhorší investice, kterou můžete udělat

Milan Charvat
22. 8. 2022
3 min read

Známý americký miliardář a majitel basketbalových Dallas Mavericks Mark Cuban je známý tím, že nejde pro ostrá slova daleko. A tentokrát to od něj schytala investice do virtuálních pozemků, kterou označil za "nejhloupější s*ačku vůbec".

Mark Cuban

Cuban, jehož majetek je odhadován na 4,6 miliardy dolarů, určitě nemůže být považován za někoho, kdo nejde s dobou. Nejen že své první velké peníze vydělal v devadesátých letech na internetu, ale i v dnešní době patří inovace mezi jeho oblíbená témata. A například již zmíněný klub Dallas Mavericks, který Cuban vlastní od počátku tohoto milénia, přijímá platby v Bitcoinech i Dogecoinech. 

Přesto Cuban volí trochu jiný tón, pokud dojde k diskuzi ohledně kupování virtuálních pozemků ve světě metaverse, kterému se v posledních letech oddávalo nemálo investorů v naději, že na tom ohromně zbohatnou.

"Nejhorší na tom je, že si lidé na těchto místech jako je metaverse kupují nemovitosti," řekl miliardář v rozhovoru pro Altcoin Daily s odkazem na platformy jako Sandbox a Decentraland.

"To je prostě ta nejhloupější s*ačka vůbec," dodal čtyřiašedesátiletý Cuban. "Řekl jsem, že je to hloupé? To není dost silné slovo. Super meta bezvadně hloupé."

Cuban dodal, že jediný způsob, jak by tento koncept mohl vůbec potenciálně fungovat, je založen na tom, zda kolem něj existuje komunita.

"Všechno záleží na komunitě. Kde můžete vytvořit komunitu a jaký je dopad této komunity? Poté, co vytvoříte komunitu, můžete najít místa, která v závislosti na tom, jak tato komunita funguje, mohou mít vnímanou hodnotu díky přístupu," vysvětlil. "Ale předtím? Na základě tradičního realitního modelu? To je ta největší blbost."

Nespočet investorů samozřejmě na obchodování s virtuálními pozemky dokázal v posledních letech vydělat, ale nejnovější data ukazují, že ti později příchozí nyní spíše litují své investice. Podle serveru The Information se ceny pozemků ve světě metaverse za posledních šest měsíců výrazně snížily, a to zhruba o 80 %.

https://www.youtube.com/watch?v=BUXuxGbZ6nw

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.